گروه بین الملل: دونالد ترامپ در پی جنجال بر سر اظهاراتش که کشورهای آفریقایی را "چاه مستراح" خوانده بود، گفته است که نژادپرست نیست.
به گزارش ایسنا، رئیسجمهور آمریکا هفته پیش در جریان نشستی فراجناحی در کاخ سفید درباره اصلاح سیستم مهاجرتی آمریکا از این اصطلاح استفاده کرده بود.او اکنون به خبرنگاران گفته است: من نژادپرست نیستم. هرگز با کسی که به اندازه من کمترین نشانه نژادپرستی در او باشد، مصاحبه نخواهید کرد.ترامپ افزود، آماده است به توافقی درباره حمایت از مهاجرانی که وارد آمریکا شدهاند و نیز فرزندانشان دست یابد.این اولین بار است که رئیسجمهور آمریکا مستقیما به اتهام نژادپرستی در این زمینه واکنش نشان میدهد.او در باشگاه بینالمللی گلف "وست پام بیچ" در فلوریدا با خبرنگاران کاخ سفید صحبت کرد.
این جنجال زمانی شروع شد که گزارشهایی در رسانههایی آمریکایی ظاهر شد که بر اساس آن ترامپ در جلسهای در کاخ سفید با حضور جمهوری خواهان و دمکرات ها پرسیده بود: چرا این همه آدم از این کشورهای چاه مستراح به اینجا می آیند؟سناتور دموکرات، دیک دربین رئیسجمهوری آمریکا را به استفاده از زبانی "آکنده از نفرت، زننده و نژادپرستانه" در جریان آن ملاقات متهم کرد. چند عضو جمهوریخواه کنگره که در جلسه حاضر بودند، از جمله کرستین نیلسن، وزیر امنیت ملی، گفتهاند که به یاد ندارند رئیسجمهوری چنین حرفی زده باشد.
با این حال، لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه شنیدن چنین اظهاراتی را تکذیب نکرد.او گفت: در پی اظهارات رئیسجمهور، من حرفم را دیروز مستقیما به او زدم. رئیسجمهور و همه کسانی که حاضر بودند، میدانند من چه گفتم و برداشتم چیست.هیئت اتحادیه آفریقا در واشنگتن پیشتر اعلام کرده بود، کشورهای عضو این اتحادیه با ابراز انزجار نسبت به سخنان توهینآمیز ترامپ خواستار عذرخواهی وی شدند.به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در بیانیه هیئت اتحادیه آفریقا آمده است: هیئت اتحادیه آفریقا این اظهارات دونالد ترامپ را شدیدا محکوم میکند و خواستار پس گرفتن این سخنان و همچنین عذرخواهی ترامپ نه فقط از آفریقاییها بلکه از تمام آفریقایی تبارهای سراسر جهان شده است.
لاتاري تمام شد، شايستهها بيايند آمريكا
در همين حال، دونالد ترامپ یک بار دیگر مخالفت خود را با ورود مهاجران به آمریکا از طریق قرعه کشی موسوم به «لاتاری» اعلام کرد. رئیس جمهور آمریکا در این پیام اذعان کرد: «داکا» احتمالاً مُرده است؛ زیرا دموکرات ها در واقع آن را نمی خواهند. آن ها تنها مایلند به رایزنی پرداخته و پول مورد نیاز خود را از سیستم نظامی ما جداکنند. وی در ادامه افزود: من به عنوان رئیس جمهور می خواهم مردمی به این کشور بیایند که بتوانند به کمکی به ما بکنند تا دوباره بزرگ و قدرتمند شویم.
ترامپ ادامه داد: افراد باید از طریق نظامی بر اساس شایستگی های خود به این کشور بیایند. دیگر لاتاری نخواهیم داشت. لازم به ذکراست، «ویلیام السوپ» قاضی منطقهای در سانفرانسیسکو چندی پیش در حکمی اعلام کرد که تا زمان پایان روند دادخواهی و بررسی فرمان دونالد ترامپ، اجرای برنامه «داکا» (Daca) باید به قوت خود باقی بماند. برنامه «Daca» در سال ۲۰۱۲ میلادی توسط باراک اوباما تایید شد و از آن زمان توانست از اخراج حدود ۸۰۰ هزار کودک و نوجوان جلوگیری و از حق کار قانونی آنها حمایت کند. این برنامه از کودکانی که توسط والدینشان بطور غیرقانونی به آمریکا آورده شده بودند و اکنون در معرض خطر اخراج قرار داشتند، محافظت میکرد. رئیس جمهوری آمریکا در ماه سپتامبر تصمیم گرفت تا به این برنامه پایان دهد.
کودکان و نوجوانان فاقد اسناد قانونی که تحت حمایت برنامه «Daca» قرار میگیرند به «رؤیاپردازان» (Dreamers) مشهور هستند. پس از صدور فرمان لغو این برنامه توسط دونالد ترامپ، چندین ایالت و سازمان و همچنین شمار قابل توجهی از شخصیت های حقیقی و حقوقی از مراجع قضایی خواستند تا برای حفظ این برنامه و محافظت از این نوجوانان وارد عمل شوند. دونالد ترامپ در دوران کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که در چهارچوب سیاست های ضدمهاجرتی خود به برنامه «Daca» پایان دهد و کنترلهای مرزی را بیشتر کند تا به این ترتیب فرصت های شغلی بیشتری برای کارگران آمریکا فراهم شود.