ناصر حکيمي درباره علت بسته شدن نقل و انتقال پول از طريق کدهاي دستوري (USSD) يا روشهاي ستاره، مربع و خدماتي از اين دست از طرف بانک مرکزي از 15 بهمن گفت: در بخشنامه بانک مرکزي صحبت از بسته شدن اين کدها نيست بلکه بحث بر سر ايمن سازي است. وي افزود: از زماني که اطلاعات را وارد مي کنيد، احتمال اينکه افرادي که دسترسي به سامانه دارند بتوانند از طريق پين، اطلاعات خام مشترک مثل رمز و اطلاعات کارت او را ببيند وجود دارد يعني زماني که تراکنشي انجام مي شود، رمز و شماره اطلاعات کارت که وارد مي شود در دسترس افرادي که به سامانه دسترسي دارند قرار مي گيرد بنابراين احتمال هک شدن کارت و سرقت داده هاي شخصي وجود دارد که اين، بسيار خطرناک است.
معاون فناوري هاي نوين بانک مرکزي با بيان اينکه از ابتدا، تراکنش را به 200 هزار تومان محدود کرديم چون مي دانستيم مسير کدهاي دستوري خطرناک است افزود: چون تقاضا زياد بود و مسير جايگزيني وجود نداشت تا مردم از طريق موبايل خريد و شارژ دريافت کنند اين مسيرها فعال باقي ماندند ولي خوشبختانه در 2 سال اخير زيرساختهاي مخابراتي امن در کشور ايجاد شد. حکيمي تصريح کرد: در طول يک سال و نيم گذشته براي امن سازي اين مسيرها اقدام و تاکيد کرديم تا رمز نگاري مبدا تا مقصد در 2 فاز انجام شود يعني اينکه انتقال بايد از سرويس هاي قديمي و کدهاي دستوري به مسيرهاي جديد و اپليکيشن هايي که روي گوشي نصب مي شود صورت گيرد.
معاون فناوري هاي نوين بانک مرکزي تصريح کرد: وظيفه بانک مرکزي و نظام پولي، ايمن سازي، صيانت و پشتيباني از اطلاعات مردم است به همين دليل طبق برنامه حرکت به سمت مسيرهاي امن تر را در نظر گرفته ايم. وي با اشاره به اينکه در بخشنامه بانک مرکزي صحبت از امن سازي بوده نه بسته شدن مسيرها گفت: بايد تراکنش هاي خاصي طبق برنامه از مسير امن صورت گيرد، روشهاي متعددي براي امن سازي وجود دارد که يکي از اين روشها استفاده از اپليکيشن هاي پرداخت است و روش دوم اين است که خود اپراتورها مسيرها را امن کنند.
حکيمي با بيان اينکه همه تلاش ما اين است که مشکلي در مبادلات روزمره مردم صورت نگيرد تاکيد کرد: ما راجع به شکل سرويس صحبت نمي کنيم چراکه اگر در مسيرها از مبدا تا مقصد رمز نگاري انجام شود، آن سرويس قابل استفاده است. معاون فناوريهاي نوين بانک مرکزي تصريح کرد: در حال حاضر هر ايراني هر 2 روز يک بار کارت استفاده مي کند يعني سالي 180-170 بار از کارت استفاده مي کند و حجم استفاده از کارت ها 3 برابر توليد ناخالص ملي است و اطمينان آن در سطح بالايي است.
وي افزود: حرکت بانک مرکزي به سمت امن سازي هرچه بيشتر ساختارهاست و ما به هيچ عنوان نمي توانيم ادامه استفاده از بسته هايي که احتمال ايجاد خلل در داخل آن وجود دارد را تجويز کنيم. حکيمي در پايان با اشاره به اقدامات بعدي بانک مرکزي گفت: در سالهاي بعد، بحث تغيير فناوري خود کارتهاي بانکي و پرداختي موبايلي امن را در دستور کار داريم که به تدريج اجرايي مي شود.