گروه اقتصادی:مسئول کمیته دستمزدهای کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور میگوید: تلاش دولتیها برای پایین بردن خط فقر و نادیده گرفتن سرکوب مزدی، خلاف همه قوانین است و نمیتوان با این شیوهها، کارگران را از مطالبهگری بازداشت.
فرامرز توفیقی در گفتگو با ایلنا، از اظهارات اخیر مسئولان دولتی با هدف پایین بردن خط فقر انتقاد کرد.وی افزود: گروهی از مقامات دولتی در هفتههای گذشته سخنان نادرستی درباره وضعیت معیشتی جامعه مزدبگیران گفتهاند. آنها با نادیده گرفتن تحقیقات منابع رسمی، مدعی شدهاند که خط فقر در حدود ۶۰۰ -۷۰۰ هزار تومان است.
این فعال کارگری گفت: ظاهرا مسئولان دولتی هنوز حاضر نیستند، گزارشهای مرکز آمار ایران را به عنوان منبع معتبر، به رسمیت بشناسند.وی افزود: حتی این قبیل ادعاها با صورتجلسه سال گذشته شورای عالی کار منافات دارد. جهت یادآوری مسئولان دولتی لازم است تکرار کنم که در جلسه یادشده که بهصورت سهجانبه و با حضور مسئولان دولتی برگزار شد، ارزش واقعی حداقل هزینههای زندگی یک خانوار متوسط، چیزی حدود ۲ میلیون و پانصدهزار تومان محاسبه و تایید شد.توفیقی با بیان اینکه در این سبد، هزینه اقلام خوراکی بر مبنای شاخص انیستیتو تغذیه وزارت بهداشت استخراج شده بود، افزود: حتی به نرخ سال گذشته، خورد و خوراک یک خانوار متوسط بیش از ۸۰۰ هزار تومان در ماه هزینه دارد.
وی ادامه داد: مقایسه این عدد با خط فقرِ ابداعی مقامات دولتی، نشان میدهد که یا دولتیها از مذاکرات شورای عالی کار بیاطلاع هستند یا برخلاف شعارهایی که میدهند، تمایلی ندارند برای جبران قدرت خرید از دسترفته مزدبگیران شاغل و بازنشسته گام موثری برداشته شود.این فعال کارگری ادامه داد: مگر نه آنکه همین مسئولان از برنامههای خود برای سوق دادن جامعه به سمت رفاه بیشتر خبر دادهاند؟ در اینصورت با این ارقامی که به عنوان خط فقر اعلام میشود، چه کاری میتوان انجام داد؟وی گفت: دولتیها بهتر است با واقعیت کنار بیایند و بپذیرند نتیجه سالها سرکوب مزدی، باعث شده زندگی ۶۰ درصدِ مزدبگیرانِ شاغل و بازنشسته در حوالی خط فقر متوقف شود. حقیقت جز این نیست که برنامههای دولتیِ تورمزدایی چندان فایده نداشته بلکه باعث رکود اقتصادی نیز شده است.
این فعال کارگری گفت: دولتیها باید قبول کنند اگر فشارهای اقتصادی بر مزدبگیران متوقف نشود، ممکن است گرفتاریهای معیشتی، مردم را نسبت به همه مسائل بدبین و بیاعتقاد کند.وی گفت: مسئولان باید بهجای آنکه از تریبونهای رسمی برای ارائه آمار غیرواقعی استفاده کنند، باید برای سخنگفتن صادقانه با مردم استفاده کرده و از برنامههای واقعی خود، برای ترمیم درآمد خانوادههای مزدبگیر سخن بگویند. البته اگر چنین برنامههایی در دستور کار داشته باشند.