به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۸:۱۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۱۲/۲۳ ساعت ۰۹:۲۳
کد مطلب : ۱۴۵۲۱۸

بلاتکلیفی سپنتا نیکنام بعد از گذشت دوماه

روزنامه بهار: عضو زرتشتی شورای شهر یزد كه انتخاب او با رای مردم، بعدتر با چالشی به دلیل دین او مواجه شد و هنوز مشخص نیست بتواند عضوی از شورای شهر باشد یا نه، کماکان در انتظار رای مجمع تشخیص مصلحت نظام و تعیید تکلیف وضعیت خود است.طرح حضور اقلیت‌های دینی در شوراهای شهر که پس از مشکل پیش آمده برای سپنتا نیکنام توسط نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی تهیه و تصویب شد، بعد از دو بار رفت‌وآمد به شورای نگهبان با اصرار نمایندگان به‌عنوان طرح اختلافی برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد. اما باوجود گذشت حدود دو ماه از زمان رأی نمایندگان و ارسال آن به شورای نگهبان هنوز در دستور بررسی صحن علنی مجمع قرار نگرفته است.

تا هفته آینده با شاهرودی مذاکره می‌کنم
در همین ارتباط نایب‌رئیس دوم مجلس شورای اسلامی خبر داد که به نمایندگی از مجلس، پیگیر موضوع تأخیر در تعیین تکلیف طرح حضور اقلیت‌ها در شوراهای شهر با مجمع تشخیص شده است. علی مطهری اظهار کرد: قرار ملاقاتی با آیت‌الله هاشمی شاهرودی گذاشته‌ایم تا موضوع در این جلسه روشن شود. او در ارتباط با زمان این جلسه گفت: بنا است تا همین هفته آینده باشد؛ باید ببینم که به کجا می‌رسد. نماینده مردم تهران در مجلس در واکنش به اینکه گفته می‌شود باگذشت شش ماه مهلت سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد به اتمام می‌رسد و فرد علی‌البدل جایگزین او می‌شود نیز اظهار کرد: من هم این موضوع را شنیده‌ام. اما به دنبال موضوع هستیم. اجازه دهید با آقای هاشمی شاهرودی مذاکره کنیم ببینم که وضعیت چگونه می‌شود.

نوشدارو پس از مرگ سهراب نشود
این همه در حالی است که خبرهای غیررسمی از بررسی این طرح در کمیسیون‌های تخصصی مجمع خبر می‌دهد. اما سپنتا نیکنام به‌تازگی در توییتر خود خبر داده که مهلت قانونی او برای حضور در شورای شهر رو به پایان است. عضو زرتشتی شورای شهر یزد همچنین یکشنبه شب در توییت دیگری با ابراز نگرانی از روند موجود بر سر موضوع خود، نوشت: «من و همكیشانم مانند دیگر ایرانیان حق مشاركت برای توسعه میهنمان داریم. حقی كه از آرای مردم كه بهترین عیار مصلحت است برآمده است. امیدوارم مجمع محترم تشخیص مصلحت، تا مهلت شش ماهه به سر نیامده، بر رای مردم شریف یزد صحه بگذارد. ممكن است تعلل در بررسی این پرونده، نوشدارو پس از مرگ سهراب شود.»

مصداق حقوق شهروندی
اما در همین زمینه دستیار ویژه رئيس‌جمهور در حقوق شهروندی، چند روز پیش در گفت‌وگو با خبرآنلاین، به این موضوع به عنوان یكی از مصادیق حقوق شهروندی اشاره كرد. شهیندخت مولاوردی گفت: مورد آقای نیکنام آزمون بزرگ نظام در حوزه حقوق شهروندی است. اگر مجلس بر نظر خود درمورد سپنتا نیکنام اصرار بورزد این موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع خواهد شد. هرچند که معتقدم هیچ نیازی به قانونگذاری مجدد در این مورد وجود ندارد و قانون در چنین مواردی به اندازه کافی گویاست. وی افزود: نظر من این است باید در موارد مشابه ببینیم که مصلحت کشور و نظام و منافع ملی‌مان در چیست؛ به ویژه در شرایط حاضر که چشم همه دنیا به عملکرد ماست باید بسیار هوشیارانه عمل کنیم تا کمتر با چنین چالش هایی روبرو شویم.

دستیار ویژه رئيس‌جمهور در حقوق شهروندی درمورد حقوق اقلیت‌ها نیز اظهار كرد: اقلیت‌های قومی و مذهبی قطعا به عنوان شهروند ایرانی تحت پوشش و حمایت منشور حقوق شهروندی هستند. این منشور مانند چتری است که همه ایرانیان را تحت پوشش دارد. اتفاقا بیشترین مراجعه‌کنندگان ما اقلیت‌های دینی و مذهبی هستند و عمده شکایتشان تبعیض است و حتی از زندان‌ها نیز مکاتباتی داشته‌ایم که از طریق دستیار ویژه وزیر دادگستری این موارد را پیگیری کرده و سعی می‌کنیم هیچ درخواست و مکاتبه‌ای را بی‌پاسخ نگذاریم. همه این موارد از طریق مراجع ذیربط مانند وزارت اطلاعات پیگیری می‌شوند تا حداقل توجیهات و توضیحات را برای پیگیری لازم کسب کنیم. مطمئن باشید هیچ درخواستی را بی پاسخ نمی‌گذاریم.گفتنی است که بر اساس تبصره الحاقی ماده 8 (1386/8/27) قانون شوراها، با پایان اسفند عضو علی‌البدل جایگزین سپنتا نیکنام شود. در این تبصره تاکید شده است: هرگاه عضوی به هر دلیلی تا دوماه در جلسه شورا شرکت نکند، تا تعیین تکلیف نهایی که نباید بیش از شش ماه به طول بینجامد از عضو علی‌البدل به‌عنوان جانشین در جلسات دعوت به عمل می‌آید.