گروه اقتصادی: در حالی دلار مرز ۵۴۰۰ تومان را رد می کند که فعالان بازار سهام شاهد افت لحظه به لحظه قیمتها در این بازار هستند. نگرانیها از آینده بورس تهران و وجود بازارهای رقیبی همچون ارز و طلا، ریسکهای سرمایهگذاری در بورس را توجیه ناپذیر کرده است.
به گزارش ایسنا بازارهای ارز و طلا از یک سو و سودهای بالای سپردههای بانکی از سوی دیگر سبب شده سرمایهگذارای برای سرمایهگذاری در بازارهای پر ریسکی همچون بازار سهام توجیه اقتصادی نداشته باشند و سعی کنند یا سود بدون ریسک نظام پولی را قبول کنند یا اینکه در صورت پذیرش ریسک به بازارهایی همچون ارز و سکه روی آورند که شاید بازده بیشتر به دست آورند و ریسک کمتری را متحمل شوند.فرصتهای سرمایهگذاری در بازارهای موازی در این روزها میتواند تصمیم گیری برای سرمایهگذاران برای خروج از بورس را راحتتر کند چرا که حضور در بازاری پر ریسک لازمه بازدهای مناسب است. اما در طی ماه های اخیر شاخص کل بارها حول کانال ۹۷ هزار واحدی نوسان کرده و در این مدت شاخص کل برای بار دیگر کانال ۹۷ هزار واحدی را واگذار کرده است و فعالان بازار سهام شاهد تداوم افت قیمتها هستند.امروز شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۴۳۸ واحد افت کرد و به رقم ۹۶ هزار و ۳۴۱ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هموزن با افت ۱۹۷ واحد مواجه شد و رقم ۱۷ هزار و ۷۵ واحدی را تجربه کرد.
شاخص آزاد شناور نیز بیش از ۶۹۱ واحد کاهش یافت و در تراز ۱۰۲ هزار و ۸۰۲ واحدی قرار گرفت. شاخص بازار اول و بازار دوم هر یک به ترتیب ۳۳۰ و ۸۳۴ واحد افت کردند.فولاد مبارکه اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان و شرکت ارتباطات سیار ایران سه نمادی بودند که به ترتیب با ۷۷، ۳۷ و ۲۹ واحد تاثیر سعی کردند دماسنج بازار سرمایه را در تراز کمتری هدایت کنند. اما خدمات انفورماتیک ایران، فولاد خوزستان و پتروشیمی جم هر یک به ترتیب ۴۵، ۲۵ و ۲۴ واحد تاثیر مثبت روی شاخصها داشتند.امروز در گروه محصولات شیمیایی، رایانه و فعالیتهای وابسته به آن و همچنین گروه خودرو، ساخت قطعات شاهد تداوم روند کاهش قیمت سهمها بودیم. به طوری که در گروه خودرو اغلب سهمها بیش از دو درصد در قیمت پایانی و بیش از سه درصد در قیمت آخرین معامله کاهش را شاهد بودند. این گروه یکی از گروههایی بود که روی روند کاهشی دماسنج بازار سرمایه تاثیر بسزایی داشت.
در گروه فلزات اساسی نیز روند کاهشی قیمت سهمها به جز در معدود شرکتهایی، مشهود بود و در مجموع روند قیمت سهام در این روز معاملاتی در بورس تهران عمدتا کاهشی بود.نماد معاملاتی بانک صادرات ایران که در روزهای پایانی سال ۱۳۹۶ بعد از بیش از یک سال و نیم بازگشایی شده بود و پس از بازگشایی حدود ۵۰ تومان زیر قیمت اسمی معامله شد، امروز به قیمت ۶۲ تومان و دو ریال رسید و همچنان زیر قیمت اسمی داد و ستد میشود.همچنین گروه فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای نیز از کاهش قیمت سهمها بیبهره نبودهاند به طوری که تمام سهمهای این گروه غیر از دو نماد، کاهش قیمت پایانی را تجربه کردند.ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۱۷۵ میلیارد و ۶۵۲ میلیون تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۷۹۳ میلیون سهم و اوراق مالی طی ۶۱ هزار و ۹۶۷ نوبت معامله بود.در فرابورس ایران نیز روند کاهش قیمت سهمها در این روزها با شیب تندتری همراه شده به طوری که آیفکس در یک روند کمسابقه ۱۱.۱ واحد افت کرد و تا عدد ۱۸۰۵ واحدی کاهش یافت.ارزش معاملات فرابورس ایران به رقم ۲۱۴ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۱۸۸ میلیون سهم و اوراق مالی بود.