گروه سياسي: علی اصغر شفیعیان، سردبیر انصاف نیوز در نقدي نوشت: بهانهی این یادداشت، نوع برگزاری مراسم عمامه گذاری سیداحمد خمینی، نتیجهی امام خمینی است؛ مقصود پسر پسر پسر آن بزرگمرد. مراسمی که اگر رانت خمینی بودن در آن دخیل نبود، میبایست در یک گوشهای برگزار میشد، بدون این که از جماران خمینی خرج شود، بدون این که این همه عکس بگیرند و در بوق و کرنا کنند و علیمنصور (علیرضا منصوریان) بیاید که چه؟ که جماعتی عکسهایش را در اینستاگرام بگذارند و حال کنند؟!
چرا درک نمیکنید که همین مردم از رانت و تبعیض در عذابند و حالا پس از درگذشت پیر انقلاب، آن کاخ را به نام امام تمام کردید در حالی که روحش هم خبردار نبود؛ این هم از تشکیل رانتی به نام خاندان خمینی بودن؛ انگار خاندانی جدای از مردمند! سید حسن آقا دربارهی اعتراضات دی ماه ۹۶ گفته بود «جامعه زنده وقتی درد میکشد فریاد میزند؛ در حالی که در دیکتاتوریها و جوامع بسته این ابراز درد را نمیبینیم و سیستم به شکل ناگهانی فرو میپاشد». کاش ایشان و دیگر اعضای این خاندان که از رانت خمینی بودن بزرگی میکنند، حاضر شوند واقعا کمی مثل جدشان رفتار کنند و لااقل تکلیف موسسهی حفظ و نشر آثار امام خمینی را با بودجهی چند ده میلیارد تومانی، روشن کنند.
خمینی بودن، به نسبت فامیلی نیست، به منش اوست. هی هم نفرمایید که این سخن تندروهاست. لطفا از این نوع یارگیریها دست بردارید. برای این به آن مرحوم، «امام» میگفتند که مرجع همه بود نه یک جریان. انقلاب او علیه قبیله گرایی بود؛ راه شما عین قبیله گرایی و فامیل سالاری نباشد. مردمی که من میبینم و به قول سید حسن آقا در دیماه فریاد زدند، این مردم از نمایش تبعیض و رانت خمینی بودن هم به شدت شاکی است، از آن کاخی که ساختهاید شاکی است. اگر باور نمیکنید، نظرسنجی کنید و مطمئن باشید که نتیجهاش روح امام خمینی را شاد خواهد کرد، نه این وضع موجود!
و روی دوم سخن، با پا منبریهای این خاندان است که اگر اینگونه نبودند شاید آنها هم خود را جمع و جور میکردند. دو سال پیش در دیدار جمعی با سیدحسن آقا، یکی از اهالی رسانه طوری لب به پاچهخواری گشود که حالت تهوع گرفته بودم. من اما سخنی در همین مایه بر زبان راندم که «اشبه به امام» به قیافه و نسبت فامیلی نیست. متاسفانه، اولی باعث رضایت بود و دومی تلخی اوقات! حسینیهی جماران خمینی را اگر خالی بگذارید، به از این چنین مراسمهایی در آن برگزار شود.