به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۲/۲۱ ساعت ۲۰:۵۵
کد مطلب : ۱۴۹۹۶۵

طعم گیلاس دومین فیلم برتر تاریخ جشنواره کن

گروه فرهنگ و هنر: نشریه گاردین در فهرست برترین فیلم‌های برنده نخل طلا در تاریخ جشنواره کن، فیلم «طعم گیلاس» را در جایگاه دوم قرار داد.
طعم گیلاس دومین فیلم برتر تاریخ جشنواره کن
«پیتر بردشاو» منتقد معروف سینمایی نشریه گاردین به بهانه آغاز هفتادویکمین دوره جشنواره فیلم کن اقدام به معرفی ۱۰ فیلم برتر از میان برندگان نخل طلا در طول تمام ادوار برگزاری این رویداد سینمایی کرده است و «طعم گیلاس» ساخته عباس کیارستمی را در این فهرست بالاتر از ساخته‌های سینماگرانی چون «فدریکو فلینی»، «مارتین اسکورسیزی»، «میشائیل هانکه» و «لوئیس بونوئل» در جایگاه دوم قرار داده است.«بردشاو» در توضیح فیلم «طعم گیلاس» آورده است: "بدون شک این فیلم یک شاهکار از عباس کیارستمی، یکی از بزرگترین شاعران سینماست. فیلمی با داستانی عجیب و غریب، زیبا و غم‌انگیز که حتی اکنون نیز نمی‌توان آن را دقیقا تفسیر کرد. مردی عمیقا افسرده قصد خودکشی دارد پس در گوری می‌خوابد که یک کارگر کنده و باید بعدا آن را پُر کند.

موضوعی بهت‌آور، نامعقول، تکان‌دهنده و ناراحت کننده.  فیلم به تاریک‌ترین و ناشناخته‌ترین جنبه این موضوع آن می‌پردازد. در این میان فردی تلاش می‌کند وی را از خودکشی منصرف کند و برای این کار شیرینی و لذت زندگی هچون طعم یک گیلاس را به او یادآور می‌شود.»کیارستمی در سال ۱۹۹۷ با فیلم «طعم گیلاس» موفق شد اولین و تنها جایزه نخل طلای سینمای ایران را کسب کند. در این فهرست، «مردم سوم» به کارگردانی «کارول رید» با بازی «اورسن ولز» (برنده نخل طلای ۱۹۴۹) در جایگاه نخست قرار گرفته است. موسسه فیلم بریتانیا در سال ۱۹۹۹ فیلم سیاه و سفید «مرد سوم» را به عنوان برترین فیلم انگلیسی زبان قرن بیستم انتخاب کرد.پس از «طعم گیلاس» و «مردم سوم» ساخته معروف «مارتین اسکورسیزی» قرار دارد، «راننده تاکسی» با بازی «رابرت دنیرو» که در سال ۱۹۷۶ نخل طلای کن را از آن خود کرد.فهرست برترین فیلم‌های برنده نخل طلا در تاریخ جشنواره کن به انتخاب گاردین:

۱. «مرد سوم» به کارگردانی «کارویل رید» (۱۹۴۹)
۲.طعم گیلاس» به کارگردانی عباس کیارستمی (۱۹۹۷)
۳. «راننده تاکسی» به کارگردانی «مارتین اسکورسیزی» (۱۹۷۶)
۴. «اتاق پسر» به کارگردانی «نانی مورتی» (۲۰۰۱)
۵. «زندگی شیرین» به کارگردانی «فدریکو فلینی» (۱۹۶۰)
۶. «روبان سفید» به کارگردانی «میشائیل هانکه» (۲۰۰۹)
۷. «ویریدیانا» به کارگردانی «لوئیس بونوئل» (۱۹۶۱)
۸. «داستان عامه‌پسند» (پالپ فیکشن) به کارگردانی «کوئنتین تارانتینو» (۱۹۹۴)
۹. «پیانو» به کارگردانی «جین کمپیون» (۱۹۹۳)
۱۰. «عمو بونمی که زندگی های گذشته اش را به یاد می‌آورد» به کارگردانی «آپچاتپونگ» ویراستاکول»
مرجع : ایسنا