این عملیات نصر الذهبی (پیروزی طلایی) نام دارد. به گفته مقامات ائتلاف در سه سال گذشته این بزرگترین عملیات نظامی است که علیه حوثیها انجام میشود. خبرگزاری رویترز به نقل از تلویزیون العربیه گزارش کرد شمار زیادی از شبه نظامیان از بندر حدیده به سوی صنعا، پایتخت در شمال گریخته اند. همچنین شاهدان محلی از بمبارانهای گسترده این شهر خبر داده اند. رسانههای سعودی میگویند نیروهای وفادار به دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن، پیشرویهای گستردهای به سوی بندر حدیده داشته اند.
از سوی دیگر تلویزیون صبا، نزدیک به جنبش انصارالله و حوثیهای یمن گزارش کرد که شبه نظامیان حوثی دستکم یک قایق ائتلاف را در نزدیکی حدیده نابود کرده اند.
از سال ۲۰۱۵ تا اکنون این نخستین بار است که نیروهای این ائتلاف که حامی رئیسجمهوری در تبعید یمن است تلاش میکنند شهری چون حدیده را باز پس بگیرند، بندری کلیدی که حوثیها به شدت از آن دفاع میکنند. امارات عربی متحده نیز اعلام کرد این آخرین ساعاتی است که حوثیها میتوانند خروج بی قید و شرط خود از بندر حدیده را تضمین کنند. انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات همچنین گفت بناست این بندر پس از بازپسگیری به کار خود ادامه بدهد و از جامعه بینالملل خواست به حوثیها فشار بیاورند تا این بندر را بدون مینگذاری تخلیه کنند. نیروهای زمینی امارات از دامنههای جنوب شرقی به سمت این شهر رفتهاند تا حوثیها را در صنعا تحت فشار بگذارند و با محدود کردن دسترسی آنها به پشتیبانی از راه حدیده آنها را به پای میز مذاکره بکشانند.
عربستان میگوید حوثیها از این بندر برای وارد کردن تسلیحات ایرانی، بهویژه موشک و حمله به تأسیسات سعودی بهره میبرند. از سوی دیگر عبدالمالک الحوثی، رهبر حوثیها هشدار داد که در صورت حمله به حدیده این گروه نفتکشهای مهاجمان را هدف قرار خواهد داد. سازمان ملل اعلام کرده است که برای اجتناب از این حمله عمده با مقامات ائتلاف و حوثیها وارد گفتگویی جدی شده است. چراکه این حمله میتواند بحران انسانی یمن، یعنی جدیترین بحران انسانی کنونی در جهان را وخیمتر کند. این منطقه ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و در بدترین حالت ممکن است تا ۲۵۰ هزار تن از آنان در اثر چنین نبردی جان ببازند. و همچنین میلیونها نفر دیگر که با خطر بیماری و گرسنگی روبرو هستند از دریافت هرگونه کمک محروم بمانند.