گروه سياسي: روزنامه جمهوری اسلامی در نوشتاری با اشاره به «بحران مدیریت در ماجرای آب خرمشهر و آبادان» به انتقاد از وزیر کشور پرداخت و نوشت: «مدیریت قبلی استان خوزستان که کارنامه قابل قبولی در استانداری خوزستان و چند استان دیگر را تجربه کرده بود، به دلیل لجاجت وزارت کشور با شکل نامناسبی از کار برکنار شد و آقای شریعتی جوان را که یک پزشک هستند و تقریبا هیچ تجربه مدیریتی قابل اعتنایی نداشته با حمایتهای خاصی که صورت میگرفت، به استانداری منصوب کردند. همان موقع بسیاری از دلسوزان و آگاهان گفتند که آقای شریعتی انسانی متدین و علاقمند به کار اجرایی و جوان است اما برای استان خوزستان که در حد یک کشور مسئله و مشکل دارد، کار بسیار سنگینی است. دو بحران برق و آب و گرد و غبار و آتشسوزی پتروشیمی ماهشهر و مدیریت ضعیف این بحرانها، درستی نظر دلسوزان را اثبات کرد.
دکتر شریعتی استاندار خوزستان از نظر دوندگی و تلاش و تشکیل جلسات و سرکشی به تمام شهرها و روستاهای دور و نزدیک واقعا نمونه هستند و تا پاسی از شب مشغول به کار است اما واقعیت این است که مدیریت در خوزستان با این حساسیت که همه میدانیم، علاوه بر نیاز به این ویژگیهای ارزشمند، نیازمند ویژگیهای بنیادیتر است. استانداری خوزستان به معاونانی قوی احتیاج دارد که علاوه بر داشتن دانش و شناخت از توان بالای مدیریت زمان و برنامهریزی کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت نیز برخوردار باشند و توان اولویتبندی مشکلات را داشته باشند.
واقعیت این است که ریشه مشکلات اخیر خرمشهر و آبادان حاصل ضعف شدید مدیریت در استان خوزستان است و عملکرد وزارت کشور در تحمیل انتصابات و سفارشی بودن برخی بخشداران و فرمانداران مسن که ضعف عملکردشان در دوره دولتهای نهم و دهم خود را نشان داده بود، این شرایط را امروز به درستی آشکار میکند. برخی فرمانداران و بخشدارانی که خانوادههایشان در اهواز و خودشان در محل کار خود مسافر روزانه هستند، هرگز قادر به برنامهریزی و درک مشکلات نیستند و انتظاری جز روزمرگی از آنان نمیتوان داشت.
واقعیت این است که مسائل اخیر در آبادان و خرمشهر قابل پیشبینی و پیشگیری بود. کم آبی و شوری غیر قابل تحمل آب خرمشهر و آبادان ربطی به وضعیت بازار دلار و ارز نداشت و ربطی به خروج ترامپ از برجام نیز ندارد.
به وزیرمحترم کشور نیز باید این واقعیت گوشزد شود که جنابعالی بعد از دو سه بحران در استان خوزستان هرگز سفری به خوزستان نداشتید. هر شهروند عادی اهوازی که از کنار کارون عبور میکرد میگفت اگر دبی آب کارون افزایش نیابد، آب در آبادان و خرمشهر شور خواهد شد و بحران را به دنبال دارد. مسئولان استان نتوانستند هشدارها را بشنوند و آن قدر امور پیش پا افتاده آنها را مشغول و جلسات شبانه وقت آنها را تلف کرده بود که در روز روشن متوجه وضع بحرانی کارون نمیشدند. وزیر محترم کشور باید در این زمینه احساس مسئولیت کند.
و سخن آخر با رئیس محترم جمهوری است که مردم خوزستان در سفر انتخاباتیتان به این استان به شما گفتند: «اگر هوا نداریم اما هواتو داریم.» خوب است مطلع باشید استان خوزستان با ارزیابی نادرست و ناقص وزارت کشور و استانداری خوزستان از وضعیت این استان علاوه بر دو بحران مهم برق و آب که طی دو سال گذشته با آن روبرو بوده است، شاهد برخی تصمیمات غلط و غیر کارشناسانه دیگر از جمله بازارهای مرزی شلمچه خوزستان مواجه است که زمینه بروز برخی مشکلات را دارند. لذا به صراحت و با صداقت به جنابعالی عرض میکنیم مدیریتهای کلان استان خوزستان نیاز به بازنگری، توجه و اصلاح اساسی دارد. از شما صادقانه میخواهیم شما نیز هوای مردم خوزستان را داشته باشید و افراد امینی را برای ارزیابی و بررسی عملکرد مدیریت استان خوزستان در سطوح مختلف به این استان اعزام کنید.»