گروه سياسي- رسانهها: سايت نواندیش نوشت: صداوسیما در رویکردی جدید پخش مناظره میان فعالان سیاسی، مطبوعاتی و... را آغاز کرده است. هر چند شیوه و نحوه برگزاری این مناظرات از جهت روش مناظره، دعوت از مهمانان حاضر در استودیو و نیز خود مناظره کنندگان، مورد انتقاد برخی کارشناسان قرار گرفته است. از طرفی دیگر برخی معتقدند صداوسیما برخلاف رویکرد حمایتی خود از دولتهاي نهم و دهم، همزمان با آغاز به کار دولت حسن روحانی پخش برنامههاي انتقادی و چالشی را کلید زده است و این ميتواند نشانه ای از نگاه متفاوت رسانه ملی در قبال دولت جدید باشد. در این باره با محمدعلی وکیلی مدیرمسوول روزنامه ابتکار به گفتگو نشستیم که متن این مصاحبه بدین شرح است:
محمدعلی وکیلی مدیرمسوول روزنامه ابتکار در خصوص آغاز مناظرات تلویزیونی گفت: مناظره به ذات چیز خوبی است اگرچه حلقهي مفقوده در این 8 سال بوده و همیشه خلا آن احساس ميشده است. وی افزود: انتظاری که از رسانهي ملی ميرفت این بود که همه صداهای رسمی بتوانند از این تریبون بهره مند باشند ولی متاسفانه این تریبون به یک جریان خاص تقلیل پیدا کرد. اما حالا ظاهرا صدا و سیما تصمیم گرفته این تریبون را برای صداهای مختلف فراهم کند ولی باید دید نیت صدا و سیما چیست؟ و این موضوع را چگونه مهندسی ميکنند؟
این فعال رسانه ای ادامه داد: مناظرههاي 8سال اخیر صدا و سیما متاسفانه بیشتر شبیه به بولتن یک جریان خاص سیاسی بود تا رسانه ملی همهي ایرانیان لذا این مساله موجب سوءظن ميشود. وکیلی درخصوص مناظره هفته گذشته صداوسیما درباره موضوع مطبوعات و انتقادات وارده به روش مناظره و نیز چگونگی دعوت از مهمانان و مناظره کنندگان گفت: من مناظرهي اخیر را دیدم و بیشتر به این سوظن رسیدم و اینکه ظاهرا صداهای مختلفی بیان ميشود که این ظاهر قضیه است اما در باطن چنین نیست. چراکه افرادی با توانایی غیر یکسان به سود جریانی خاص در مناظره قرار ميگیرند و تفکر حامی دولت و دولت را در نگاه مردم کم توان و مستاصل جلوه ميدهند و سطح توقعات عمومی را بالا ميبرند و این به تفکر دولت و اهداف دولت ضربه ميزند.
مدیرمسوول روزنامه ابتکار افزود: سازمان صدا وسیما باید در این کار صداقت داشته باشد و دعوت از نیروها متناسب با توانمندیهاي شان باشد. اگر قرار است داوری بی طرف باشد، باید اوزان کشتی گیران صحنه مناظره متناستب با هم باشد و گرنه مردم به خوبی هوشیارند و جهت دهی و مهندسی این مسائل را درک ميکنند. و بعید است که مردم تغییر نگاه صداوسیما در مواجهه با دولتها را درکت نکنند و سطح توقعاتشان از دولت افزایش پیدا کند.
صداوسیما با نخبگان آشتی کند
وی ادامه داد: اگر این گمان در قبال فعالیتهاي اخیر صدا و سیما درست باشد دقیقا حکم همان 8 سال گذشته در حال تکرار است که با جلوه ای دیگر نمایان گشته است. بنابراین لازم است صداوسیما اعتماد آفرینی کند و با نخبگان آشتی کند و این لازمه اش این است که سیاست گذاریها تغییر کند، اینطور نیست که با ظاهر سازی بتوان مردم را تحت الشعاع قرار داد. وکیلی با تاکید بر لزوم رویکرد صادقانه صداوسیما در قبال دولت افزود: صدا و سیما رسالت دارد که باور مردم نسبت به خودش را بهبود بخشد و این سوظن و عدم اعتماد را از خود دور کند واقعیت این است که مردم به بی طرفی صدا و سیما بدگمان هستند، بنابراین لازم است این اعتماد به دست بیاید و رسانهي ملی به جایگاه فراجناحی خود بازگردد.
صداوسیما فضایی عادلانه را برای بیان دیدگاههاي دولت فراهم آورد
مدیرمسوول روزنامه ابتکار در پایان گفت: مردم انتظار دارند وقتی در آن همه فشارها و امواج یاس و ناامیدی تصمیم گرفتند پای صندوق رای بیایند و دولتی مردمی را شکل دهند ، نهادهای مختلف من جمله صدا و سیما رویکرد حمایتی به این دولت مردمی داشته باشد و در جهت تقابل در همین ابتدای کار بر نیاید و فضایی عادلانه را برای بیان دیدگاههاي دولت فراهم آورد.
اینا هنوز نفهمیدن مردم فهمیدن (120757)