گروه علمی و فناوری: افراد تحت رژیم غذایی بزودی میتوانند حجم غذا و میزان کالری موجود در آن را با یک عکس از غذا که توسط دوربین کوچک متصل به دکمه لباسشان نشان داده میشود، بسنجند.
اگرچه امروزه انسانها آگاهی بیشتری در مورد ارزش تغذیهای غذای خود دارند اما مشکل اصلی بسیاری از افراد تحت رژیم غذایی، جمع بستن میزان کالری غذاهای صرف شده توسط آنهاست.
اکنون دانشمندان دانشگاه پیتزبورگ از فناوری جدیدی استفاده کردهاند که اندازه غذا را از روی تصویر ثبت شده اندازه گرفته و میزان کالری موجود در هر بخش از غذا را محاسبه میکند.
آزمایشات این سیستم نشان داده که در غذاهای جامد مانند همبرگر یا استیک، این فناوری می تواند با 3.7 درصد احتمال خطا حجم غذا را برآورد کند.در مقابل پژوهشهای قبلی نشان داده بوده که برآورد شخصی افراد از اندازه غذایشان تا 20 درصد اشتباه است.
این سیستم با ارائه بشقابی که غذای صرف شده در آن از اندازه استاندارد برخوردار است، میتواند موقعیت دقیق هر تکه غذا را با استفاده از بشقاب به عنوان مقیاس مرجع اندازهگیری کند.سپس یک نرم افزار رایانهای با استفاده از یک فرمول ریاضیاتی مبتنی بر عواملی مانند تضاد رنگ و زاویه خمش منحنی به جداسازی هر تکه غذا از زمینه میپردازد.زمانی که شکل اولیه هر تکه غذا تعیین شد، با اشکال هندسی سه بعدی در یک کتابخانه همسان میشوند تا برای مثال شباهت آن با شکل مخروطی یک تکه پیتزا تعیین شود.
بسته به همسانی قطعات غذا با هر شکل، این تکهها با مجموعه ویژهای از پارامترها برای تعیین اندازه سه بعدی کلی آن سنجیده میشوند.آزمایش این فناوری بر روی 17 غذا از جمله استیک، نان و کلم بروکلی انجام شد و اغلب نتایج دقیق ارائه شدند.محققان اذعان کردهاند که مسائل حل نشدهای در این پژوهش وجود داشته که در این بین، میتوان به استفاده افراد از شیوههای مختلف پختن و مواد غذایی متنوع و همچنین سنجش غیرممکن غذاهای همرنگ با بشقاب اشاره کرد.