جان کری گفت: آمریکا نمی خواهد یکی از طرف های جنگ باشد بلکه هدف واشینگتن از حمله نظامی به رژیم اسد، تاکید بر ضرورت پایبندی کشورها به معیارهای بین المللی در برابر بکارگیری هر گونه سلاح شیمیایی است. وزیر خارجه آمریکا افزود: بشار اسد رئیس جمهور سوریه به طور فجیعی سلاح های شیمیایی علیه مردم خود بکار گرفت و شمار زیادی از کودکان را به قتل رساند. او با این کار نه تنها قوانین بین المللی را نقض کرده بلکه از خط قرمز نیز تجاوز کرده است.
جنگ روانی میان آمریکا و سوریه آغاز شده است
در همين حال، یکی از مشاوران اصلی باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، برنامه حمله احتمالی به سوریه را "عملیاتی محدود و هدفمند" معرفی کرد. به گفته دنیس مک دانا، رئيس دفتر کاخ سفید، هدف این حمله تضعیف رژیم بشار اسد است تا او در آینده قادر نباشد اسلحه شیمیایی به کار برد. او اشاره کرد اسلحه شیمیایی و گازهای سمی با موشکهایی شلیک شده است که تنها رژیم اسد در اختیار دارد. به گفته مک دانا در روزهای آینده شواهد بیشتری درباره کاربرد سلاح شیمیایی در سوریه منتشر خواهد شد تا نمایندگان کنگره بتوانند همین هفته در مورد حمله نظامی محدود به سوریه رأی دهند.
قربانیان بیشمار سلاح شیمیایی
به اعتقاد کاخ سفید، ارتش سوریه با کاربرد گازهای سمی، شمار ۱۴۲۹ نفر از شهروندان خود را در منطقه "غوطه" در نزدیکی دمشق، به قتل رسانده است که ۴۲۶ نفر از آنها کودک بودهاند. دولت ایالات متحده این امر را عبور از "خط قرمز" میداند که باید با واکنش قاطع جامعه بینالمللی پاسخ داده شود. رئیس دفتر کاخ سفید در این باره افزود: «بشار اسد برای این عملیات مسئول است. او اکنون دو سال است که تمام فراخوانهای داخلی و خارجی مبنی بر کنارهگیری از قدرت را نادیده گرفته است.»
خالد صالح، سرپرست دفتر روابط عمومی "ائتلاف ملی سوریه" از مخالفان رژیم اسد، گفته است که شمار قربانیان بیشتر است. به گفته صالح بسیاری از مصدومان پس از حمله در خانههای خود درگذشتند و نیروهای مخالف قصد دارند فهرستی از نام این قربانیان را منتشر کنند. صالح به واشنگتن رفته است تا از نمایندگان
کری: اسد با قتل کودکان سوری با اسلحه شیمیایی از "خط قرمز" عبور کرد
کنگره تقاضا کند از تصمیم پرزیدنت اوباما مبنی بر حمله به سوریه پشتیبانی کنند.
ضد حمله تبلیغاتی بشار اسدبشار اسد، رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با شبکه "سیبیاس" آمریکا صدور دستور استفاده از تسلیحات شیمیایی در حومه دمشق در ماه گذشته را تکذیب کرده است. او از قانونگذاران آمریکا خواسته است که طرح این کشور مبنی بر حمله نظامی به سوریه را رد کنند. چارلی رز، خبرنگار "سیبیاس" که با بشار اسد گفتگو کرده، گفته است: «او هرگونه ارتباطی با این حمله را رد کرد. او همچنین این موضوع را که از این حمله آگاه بوده، تکذیب کرد."
مصاحبه چارلی رز با بشار اسد امروز دوشنبه از شبکه "سیبیاس" پخش میشود. به گفته خبرنگار این شبکه: "مهمترین چیز، آن طور که اسد می گوید این است که هیچ مدرکی که نشان دهد او از تسلیحات شیمیایی علیه مردم کشورش استفاده کرده، وجود ندارد." چارلی رز همچنین به نقل از رئیس جمهور سوریه گفت. «او در پیامی به مردم آمریکا گفت که درگیر شدن در جنگی در خاورمیانه نمیتواند تجربه خوبی برای آنها باشد... آنها باید با کنگره و رئیس جمهورشان گفتگو کنند تا اقدامی نظامی علیه سوریه انجام نشود.»
روزنامه آلمانی "بیلد ام زونتاگ" ديروز یکشنبه به نقل از مقامات امنیتی آلمان گفت فرماندهان نظامی سوریه بیش از ۴ ماه از رئیس جمهوری این کشور درخواست کرده بودند به آنان اجازه استفاده از سلاحهای شیمیایی را بدهد، اما این اجازه هرگز صادر نشد. به گفته کارشناسان امنیتی آلمانی، این احتمال وجود دارد که اسد شخصا آن حمله را تایید نکرده باشد.
اوباما و یارگیری برای حمله نظامیباراک اوباما برای جلب حمایت مردم و دولتمردان آمریکایی از یک "حمله نظامی محدود اما شدید" به تلاشی وسیع دست زده است. رئیس جمهور آمریکا امروز دوشنبه در گفتوگو با ۶ شبکه تلویزیونی ضرورت حمله به سوریه را تشریح میکند. افزون بر این او روز بعد، سه شنبه ۱۰ سپتامبر، در آستانه رأیگیری در کنگره، از دفتر کار خود در کاخ سفید سخنرانی تلویزیونی ایراد خواهد کرد. روز چهارشنبه سنای آمریکا، که اکثریت آن در اختیار حزب دموکرات است، قطعنامهای را مورد بحث قرار میدهد که به نیروهای مسلح ایالات متحده اجازه میدهد که برای ۹۰ روز به مواضعی در سوریه حمله کند.