به گزارش تسنیم، "بریان هوک" رئیس گروه اقدام ایران طی سخنانی در بنیاد دفاع از دموکراسیها ادعاهایی را علیه ایران و نیروهای انقلابی کشورمان مطرح کرد. نظام ایران آزادیهای دینی را سرکوب میکند و نسبت به هرگونه تفکر جدید مسامحه در این کشور به خرج نمیدهد. نظام ایران مانند مافیا است که با نام دین اموال ملت ایران را غارت و آن را برای حمایت از تروریسم خرج میکند. نماینده آمریکا در امور ایران همچنین مدعی شد که ملت ایران از دولت خواستهاند که از سوریه خارج شود. هوک در ادامه ادعاهای خود افزود: تهران حوثیها را به موشک تجهیز میکند تا به وسیله آن ریاض هدف قرار داده شود.
این مقام آمریکایی در ادامه گفت: ایرانیها شب و روز شعار مرگ بر آمریکا سر میدهند، اما وزیر خارجه ایران دکترای خود را از آمریکا گرفته است. ما میتوانیم تاثیرات ذهنیت انقلابی را در منطقه ببینیم. ایران همچنان به حملات حماس علیه اسرائیل کمک میکند و از حوثیها حمایت میکند. وی اظهار داشت: رژیم سعی میکند اروپا را قانع به ماندن در توافق هستهای کند، اما تلاش به انجام اقدامات تروریستی مخفیانه در اروپا دارد. هوک همچنین مدعی شد: ایران به حزب الله لبنان 700 میلیون دلار سالانه می دهد. ایران سالانه 100 میلیون دلار سالانه به گروه های فلسطینی از جمله حماس و جنبش جهاد اسلامی می دهد.
نماینده آمریکا در امور ایران در ادامه گفت: ما یک کمپین فشار را شروع کردهایم تا از منافع آمریکاییها دفاع کند. مسیر اول این فشارها تحریمها هستند. شش دور از تحریمها علیه ایران در دوران ریاست جمهوری (فعلی) اعمال شدهاند. ما قصد داریم که واردات نفت از ایران را به صفر نزدیک کنیم. کمپین فشار ما به افشای مسیرهای درآمد ایران ادامه خواهد داد. 12 بندی که وزیر خارجه پامپئو پیشتر اعلام کرد، اهداف ما هستند. برایان هوک ادامه داد: برجام قرار بود فرآیند مطیع کردن ایران نسبت به هنجارهای بینالمللی را تسریع بخشد. اما ایران به حوثیها موشکهایی داد که به سمت ریاض شلیک شد و همچنان از حملات حماس علیه اسرائیل حمایت میکند و همچنان جوانان افغان، عراقی و پاکستانی را برای نبرد و مرگ در سوریه به خدمت میگیرد.
وی همچنین مدعی شد: ایالات متحده و امارات شبکه مبادله ارز که میلیونها دلار نیروی قدس را منتقل میکرد، مختل کردند. رئیس گروه اقدام ایران در خصوص واکنش های اروپا در زمینه سیاست آمریکا در قبال ایران گفت: من اینگونه توصیف می کنم. ما رفتارهای بدی را برای رسیدن به برجام تحمل کردیم و رفتارهای بدتری را برای حفظ آن تحمل کردهایم. آنچه که ما تلاش می کنیم در گفتگوهای با سه کشور اروپایی انجام دهیم پرداختن به نواقص توافق هستهای است. ما نیازمند اطمینان کافی از دیپلماسی خود هستیم تا اینکه ابتکارهای عمل های خود از جمله تحریم ها و عوامل بازدارنده، به همه ابعاد رفتار مخرب ایران بپردازند. من توصیه می کنم که انفعال می تواند ریسک های گستردهای را داشته باشد. 12 هدفی که پامپئو گفت، قبل از توافق اهدافی بودند که مورد اجماع جامعه بین المللی بودند. ما خواهان تغییر رفتار ایران هستیم و هدفمان تغییر رژیم نیست.
آمریکا ایران را به «سوءاستفاده» از دیوان لاهه برای رفع تحریمها متهم کرد
در دومین روز از رسیدگی به شکایت ایران از ایالات متحده آمریکا در دادگاه بینالمللی لاهه، آمریکا ایران را متهم کرد که با «سوء استفاده» از این دادگاه قصد دارد تحریمها علیه خود را رفع کند.
وکلای آمریکایی حاضر در مقر دیوان دادگستری بینالمللی در لاهه هلند با اظهار این مطلب اعلام کردند که هدف اصلی ایران بازگرداندن توافق هستهای سال ۲۰۱۵ است که دونالد ترامپ آن را رد کرد. دیوان بینالمللی دادگستری روز دوشنبه رسیدگی به پرونده شکایت ایران از آمریکا به دلیل تصمیم واشنگتن مبنی بر وضع مجدد تحریمها علیه تهران را آغاز کرد. ایران امیدوار است که دیوان بینالمللی دادگستری دستور توقف موقت تحریمهای آمریکا علیه ایران را پیش از رسیدگی ماهوی به این پرونده صادر کند. تهران در شکایت خود به پیماننامه «دوستی و روابط اقتصادی و حقوقی کنسولی» سال ۱۹۵۵ میلادی (۱۳۳۴ شمسی) بین ایران و ایالات متحده آمریکا استناد میکند.
اما جنیفر نیوستید، نماینده حقوقی وزارت امور خارجه آمریکا در روز دوم رسیدگی به شکایت ایران در پاسخ به این پرسش که آیا جمهوری اسلامی در حال سوءاستفاده از پیمان دوستی با آمریکاست، گفت: «ایران در تلاش است تا با استفاده از شکایتی در چهارچوب پیمان دوستی، حقوقی را طلب کند که مربوط به یک توافق دیگر است و هیچ ربطی به آن ندارد و بنابراین نمیتواند هیچگونه ارجاع قانونی به آن بدهد.»
نیوستید بر این باور است که اختلافات میان ایران و آمریکا نه در دادگاه، بلکه در چهارچوب راهحلی دیپلماتیک باید برطرف شود. نماینده آمریکا همچنین تصریح کرد: «هدف از باز کردن این پرونده شکایت تنها تلاش برای وادار کردن آمریکا از راه قانونی به پذیرفتن مجدد توافقذ هستهای با ایران است.» ایران از دادگاه لاهه خواسته است تا که به آمریکا دستور دهد تا پایان رسیدگی به پرونده شکایت ایران، تحریمها علیه این کشور را لغو کند. رسیدگی به شکایت ایران ممکن است چند سال به طول بینجامد و آمریکا از دادگاه میخواهد که چنین درخواستی را از ایران نپذیرد. قرار است تصمیم مقدماتی دادگاه لاهه در مورد این پرونده در ماه جاری میلادی اعلام شود، اما هیچ تاریخی برای انتشار این تصمیم اعلام نشده است. دیوان دادگستری لاهه عالیترین نهاد بینالمللی برای حل اختلافات میان کشورهاست. تصمیمهای این نهاد قضایی الزامآور است اما خودش توانایی اعمال قدرت بر کشورها را ندارد. هم ایران و هم ایالات متحده هر دو از معدود کشورهایی هستند که تا کنون از اجرای تصمیمهای دیوان عدالت لاهه سر باز زدهاند.