به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۰:۰۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۷/۲۲ ساعت ۰۸:۴۹
کد مطلب : ۱۶۲۰۳۷
وزیر جهاد کشاورزی: کمبود تسهیلات مهم‌ترین مشکل کشت گلخانه‌ای است

در مورد آب، خوش‌بین هستم

گروه جامعه: وزیر جهاد کشاورزی مهم‌ترین مشکل کشت گلخانه‌ای را کمبود تسهیلات دانست و گفت: نبود آب دومین مشکل گلخانه‌هاست در حالیکه باید آب بیشتری به گلخانه‌ها اختصاص یابد.
در مورد آب، خوش‌بین هستم
محمود حجتی روز شنبه در سفری یک روزه به اصفهان از بازار بین‌المللی گل و گیاه سپاهان بازدید و شهرک گلخانه‌ای قرطمان خمینی‌شهر را افتتاح کرد.وی در جمع خبرنگاران با اشاره به صنعتی‌شدن کشاورزی و تشدید خشکسالی در کشور، بر لزوم توسعه کشت گلخانه‌ای تاکید کرد و گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی یکی از نخستین طرح‌های دولت، توسعه گلخانه‌هاست که در سال ۹۳ نیز مصوب شده است.وزیر جهاد کشاورزی به اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت برای احداث گلخانه‌ها اشاره کرد و افزود: حل این مشکل در وام اشتغال روستایی پیش‌بینی شده است.حجتی اضافه کرد: به ازای یک واحد احداث گلخانه سبزیجات ٩٠ درصد صرفه‌جویی آب داریم و تولید در گلخانه ١٠ برابر بیشتر از تولید سنتی است.وی با اشاره به کمبود آب در استان اصفهان گفت: با توجه به کمبود آب به مصلحت است که با تکیه به کشاورزان توانمند این منطقه توسعه گلخانه‌ها را در اولویت قرار دهیم و از آن حمایت کنیم چرا که در بازارهای داخلی و خارجی تقاضا برای محصولات گلخانه‌ای بسیار بالاست.وزیر جهاد کشاورزی با تخمین اشتغال ١٠ نفر به ازای هر هکتار کشت گلخانه‌ای، اظهار کرد: گلخانه‌ها فرصتی برای صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش بهره‌وری آب، توسعه اشتغال، پردازش و بازاریابی و ... است که این موضوع آرام آرام در حال شکل‌گیری است.

حجتی با بیان اینکه در برنامه وزارتخانه احداث ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هکتار گلخانه در استان‌های مختلف کشور پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در شش ماهه اول امسال  کشت گلخانه‌ای را به ۱۳۰۰ هکتار افزایش دادیم.
وی با بیان اینکه ایران در بحث گلخانه‌ها نسبت به کشورهای دیگر با وضعیت اقلیمی نامساعدتر، عقب است، تصریح کرد: این کشورها چندین برابر ایران فضاهای گلخانه‌ای خود را توسعه داده‌اند اما امیدواریم با استفاده از نیروهای متخصص سطح زیر کشت گلخانه‌ها را به دو برابر افزایش دهیم.وزیر جهاد کشاورزی همچنین مهم‌ترین مشکل این حوزه را کمبود تسهیلات دانست و گفت: نبود آب دومین مشکل گلخانه‌هاست و باید آب بیشتری به گلخانه‌ها اختصاص یابد تا باغاتی که می‌خواهند بتوانند سبزیجات بکارند.وی در مورد تامین آب گلخانه‌ها نیز گفت: یکی از راهکارهای توسعه کشت گلخانه‌ای، تامین آب گلخانه‌ها از محل آب‌های موجود است که در اینجا می‌توان از حق‌آبه کشاورزان برای احداث ۲۵۰۰ متر مربع گلخانه در اراضی باغی استفاده کرد.

 حجتی در مراسم افتتاح گلخانه‌های شهرک گلخانه‌ای قرطمان شهرستان خمینی‌شهر نیز اظهار کرد: راهی جز این نداریم که آب را به سمت گلخانه‌ها هدایت کنیم. استان اصفهان از نظر وضعیت گلخانه‌ها در سطح متوسط کشور قرار دارد در صورتی که باید با مشکلات کم‌آبی وضعیت بهتری داشته باشد.وی با اشاره به بازارهای داخلی و خارجی گفت: گلخانه یعنی محصول غیر فصل که این محصول در ایران با داشتن متقاضی زیاد، درآمد خوبی دارد.وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید به لجستیک محصولات کشاورزی و تولید بذر داخلی توجه کنیم، ادامه داد: پردازش و بسته‌بندی محصولات و ارسال به بازارهای هدف باید ادامه‌دار باشد، در حالیکه یکی از نارسایی‌های کشور در بخش کشاورزی در رساندن محصول سالم با بسته‌بندی قابل قبول به بازارهای داخلی و خارجی است و استان اصفهان در این زمینه می‌تواند پیش‌رو باشد.حجتی با اشاره به مشکلات اجاره و اقساط وام کشاورزان گفت: در ارتباط با این گلخانه باید به دنبال راهکاری برای سرمایه‌گذاری و ایجاد انگیزه باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه نارسایی‌ها و مشکلات بخش کشاورزی زیاد است، افزود: در مورد آب خوش‌بین هستم. ما نباید خیلی سریع ناامید شویم. باغات غرب اصفهان حتی‌المقدور با آب رهاشده، حفظ شده و امیدواریم بارش‌های خوبی داشته باشیم. در استان اصفهان باید آب را به سمت گلخانه‌ها هدایت کنیم و راهی جز این وجود ندارد.
وی به تولید بذر در داخل کشور نیز اشاره کرد و افزود: ما باید بذر هیبریدی را تولید کنیم که مردم خمینی‌شهر در این زمینه می‌توانند پیشگام باشند.شهرک گلخانه‌ای قرطمان خمینی‌شهر به مساحت ۱۷ هکتار مشتمل بر ۱۵ گلخانه با اعتبار هشت میلیارد ریال از محل اعتبارات دولتی و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبار بخش خصوصی و سه میلیارد ریال تسهیلات بانکی احداث شده است. در این شهرستان، ۴۰۰ واحد گلخانه‌ای با مساحت ۷۵ هکتار وجود دارد. همچنین شهرک گلخانه قرطمان خمینی‌شهر در سه فاز احداث شده که تاکنون ۱۵ واحد آن در ۱۶ هکتار زمین واگذار شده و در این شهرک ۱۰ واحد فلفل دلمه‌ای با رویکرد صادراتی، دو واحد گل تزیینی و یک واحد گوجه گیلاسی و یک واحد خیار تولید می‌کنند.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: کمبود آب کشاورزی