منابع نظامی وابسته به دولت در یمن روز سه شنبه با تایید این مطلب اعلام کردند که بیش از ده هزار نفر آماده حمله ای جدید به حدیده و ایمن سازی مناطق آزاد شده از دست حوثی ها هستند. حدیده، مرکز استان و شهری بندری در جنوب غربی صنعا است که نیروهای هوادار دولت در پی از سرگیری حملات از ماه سپتامبر، سعی کرده اند کنترل آنرا از دست حوثی ها خارج کنند.
ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان از سال ۲۰۱۵ میلادی با انجام حملات هوایی مداخله نظامی در مناقشه داخلی یمن را آغاز کرده و مدعی شده است هدف حملات آنها آنها شورشیان حوثی است که تحت حمایت ایران قرار دارند. این ائتلاف نظامی بارها به ارتکاب «اشتباه» در هدف قرار دادن غیرنظامیان اعتراف کرده و در عین حال مدعی شده است که این نوع حملات غیرعمدی صورت گرفته است.
به گفته خبرنگارانی که از نزدیک خبرهای مربوط به مناقشه در یمن را پوشش می دهند امارات متحده عربی، متحد ریاض نقشی کلیدی در نظارت بر عملیات زمینی جهت بازپس گیری حدیده ایفا می کند. از سوی دیگر خبر می رسد که حفاظت از مناطق مجاور شهر حدیده که پیش از این از کنترل حوثی ها خارج شده، به نیروهای سودانی، از اعضای ائتلاف تحت رهبری عربستان واگذار شده است. این نیروها ماموریت دارند برای تدارک حمله برنامه ریزی شده طی روز های آینده و فراهم کردن زمینه حضور نیروهای یمنی در این تهاجم نظامی به ایمن سازی مناطق یاد شده اقدام کنند.
منابع نظامی یمن مدعی شده اند که شبه نظامیان حوثی از ده روز پیش برای رصد کردن و مقابله با این تهاجم نظامی، نیروهای خود را بر روی بام ساختمان های بلند در حدیده مستقر کرده اند. از شهر بندری حدیده، به عنوان محل ورود حدود سه چهارم واردات کالا به کشور یمن نام برده می شود. جنگ داخلی در یمن تا کنون به کشته شدن بیش از ۱۰ هزار نفر و آوارگی بیش از ۲ میلیون نفر منجر شده و یمن را در آستانه قحطی و گرسنگی تمام عیار قرار داده است.
در همين حال، وزیران خارجه و دفاع ایالات متحده آمریکا خواستار پایان جنگ یمن شدند.
مايك پمپئو با صدور بیانیهای اعلام کرد زمان پایان مخاصمات فرا رسیده است. حملات موشکی و پهپادی شورشیان حوثی به عربستان سعودی و امارات متحده عربی باید متوقف شود. عربستان و متحدانش هم باید بمباران هوایی مناطق مسکونی یمن را پایان دهند. مارتین گریفیث، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در یمن، چند روز پیش ابراز امیدواری کرده بود که تا پایان ماه نوامبر، گفتوگوها با طرفین این جنگ را به سرانجام برساند. به نظر میرسد ایالات متحده پس از سه سال جنگ در یمن، حامی این دور از مذاکرات است.
وزیر خارجه ایالات متحده، خواستار آغاز گفتوگوهای آقای سازمان ملل متحد با دو طرف این درگیری در ماه نوامبر شد. در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است این گفتوگوها باید به منظور ایجاد روند اعتمادسازی در مورد موضوعات مورد مناقشه در جنگ، غیرنظامی کردن مرزها و جمعآوری گسترده تسلیحات زیر نظر بازرسان بینالمللی باشد. عربستان سعودی و متحدانش در آوریل سال ۲۰۱۵ به طرفداری از عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن وارد میدان جنگ داخلی در این کشور شدند. بیش از سه سال پس از آغاز این مداخله نظامی، حوثیها و متحدانشان در ارتش، کماکان کنترل بیشتر مناطق یمن را در اختیار دارند.
ایالات متحده آمریکا یکی از حامیان اصلی تسلیحاتی، لجستیک و اطلاعاتی ریاض و متحدانش در این جنگ است. همزمان جیمز متیس، وزیر دفاع ایالات متحده در جریان یک سخنرانی با دفاع از تلاشهای واشنگتن برای «کاهش قربانیان غیرنظامی حملات ائتلاف سعودی گفت: «هر دو طرف باید برای پایان مخاصمه، گامهای جدی برای مذاکرات در سی روز آینده بردارند.» شامگاه سهشنبه، فلورانس پَرلی، وزیر دفاع فرانسه هم با ابراز انزجار از وضعیت انسانی در یمن اعلام کرد وقت پایان جنگ در این کشور فرا رسیده است.