به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۰۸:۱۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۶/۳۱ ساعت ۰۸:۱۰
کد مطلب : ۱۶۶۱۹
20 هزار عضو القاعده از 50 کشور مختلف در سوریه حضور دارند

سوريه؛ مخالفان افراطي مخالفان سكولار را به حاشيه مي‌برند

گروه بين‌الملل: موسسه آمریکایی " واشنگتن برای مطالعات خاور نزدیک"، طی گزارشی اعلام کرد، به دنبال بررسی و تحقیقاتی که این موسسه در در رابطه با حضور افراد بیگانه در سوریه انجام داده، مشخص گردید، که در حدود 20 هزار عضو وابسته به القاعده از 50 کشور جهان در سوریه حضوری فعال دارند.
سوريه؛ مخالفان افراطي مخالفان سكولار را به حاشيه مي‌برند
طبق این گزارش اعضای القاعده حاضر در سوریه در طرز تفکر و عملکرد خود با مخالفان سوری کاملا در تضاد هستند به طوری که مردم سوریه این تشکل‌هاي تندرو را به عنوان دشمن مخالفان سوری پس از بشار اسد، به شمار مي‌آورند. مخالفان سوری مي‌گویند، تاکنون اطلاع دقیقی از شمار افراد مسلح خارجی در سوریه در دست ندارند، اما اطلاعات ضد و نقیضی در رسانه‌ها منتشر شده که حضور فعال آنها در مناطق مختلف سوریه به خصوص در حومه حلب را ثابت مي‌کند. هفته گذشته در شهر "اعزار" واقع در حومه حلب درگیری شدیدی میان ارتش آزاد سوریه (مخالفان ملي و سكولار كه عموما از ارتشيان جدا شده ارتش سوريه و نيروهاي ملي‌گرا تشكيل شده است) و این افراد که اغلب به القاعده وابسته‌اند به وقوع پیوست.

کارشناسان امور سوریه معتقدند که دوعامل اساسی در بوجود آوردن این تشکل‌هاي تندرو در سوریه نقش اساسی داشتند یکی اسد که در شش ماه اول با سرکوب خشن و بي‌رحمانه؛ اعتراضات مسالمت آمیز مردم سوریه باعث شد که این اعتراضات در برابر ابزار سرکوب او به فاز نظامی روی آورد و دومین عامل مداخله كشورهاي خارجي، (عربستان، ايران، قطر، لبنان، حزب الله و ...) باعث ایجاد زمینه گرایش به تعصب فرقه ای در سوریه و رشد تندروی در مناطق سنی نشین این کشور شد.

موسسه "واشنگتن برای مطالعات خاور نزدیک" از وجود حداقل 20 هزار نفر از افراد مسلح غیر سوریه از 50 کشور جهان سخن گفته و در گزارش خود گفته است که 10٪ از این تعداد از اروپا، امریکا و استرالیا به سوریه آمدند. وزیر کشور فرانسه نیز هفته گذشته اظهار داشت که حدود 130 شهروند فرانسوی یا مقیم فرانسه در حال حاضر در سوریه هستند و در کنار مخالفان سوری فعالیت مي‌کنند. بریتانیا نیز گفته است که تعداد 150 بریتانیانی به ترکیه سفر کردند تا پس از ورود به خاک سوریه به کمک مخالفان سوری بپیوندند. همچنین حدود 300 جهادگر روسی از جمهوری‌هاي مسلمان این کشور در میان صفوف گروه‌هاي تندرو سوری دیده مي‌شوند. وزارت کشور تونس نیز اعلام کرده که حدود 800 تن از شهروندانش در سوریه هستند.

طبق گزارش این موسسه حدود 1500 جهادگر از کشورهای همسایه سوریه مثل اردن، لبنان، عراق و فلسطین در سوریه می‌جنگند. برخی از این بیگانگان را نبز خود دولت بشار اسد به سوریه فراخوانده است. نیروهای حزب الله لبنان و تعدادی از گروه های شیعه عراقی را مي‌توان نمونه آن دانست.

مخالفان سوریه مي‌گویند پس از ورود ایران و حزب الله لبنان به صحنه درگیری در سوریه تعداد داوطلبان گروههای اسلامی سنی روز به روز در حال رشد است و تعداد زیادی به صورت داوطلبانه از ترکیه، تونس، لیبی، صومالی، چچن، مراکش، سعودی، اردن، لبنان، فلسطین و مصر دیگر کشورهای اسلامی برای کمک به مخالفان سوری عازم سوریه شدند. طبق این گزارش تنها اعضای "امارت اسلامی شام و عراق" در سوریه حدود 10 هزار نفر هستند.

اپوزیسیون سوریه پیشنهاد میانجیگری ايران را رد کرد

ائتلاف ملی سوریه "از نیروهای اصلی مخالف بشار اسد" روز شنبه پیشنهاد میانجیگری دولت ایران برای پایان جنگ داخلی در سوریه را رد کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیه این گروه که مقر آن خارج از سوریه قرار دارد، آمده است حكومت ایران خود بخشی از مشکل بحران در سوریه است. این بیانیه در واکنش به مقاله اخير حسن روحانی صادر شده که در آن آمده بود تهران حاضر است زمینه گفتگو میان حکومت سوریه و شبه‌ نظامیان مخالفش را فراهم کند. در بیانیه ائتلاف ملی سوریه آمده است: اگر حكومت ایران، کارشناسان نظامی و جنگجویان خود را از سوریه خارج کند، کمک بیشتری به وضعیت است.