گروه بينالملل: رئیس جمهور آمریکا ضمن بیان این مسأله که موانع موجود برای حل و فصل مسأله هستهای ایران بزرگ هستند گفت که ولی باید راه حل دیپلماتیک را در این مسیر بپیماییم.
باراک اوباما، طی سخنرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با اشاره به اینکه بیاعتمادی بین ایران و آمریکا دارای ریشههای عمیقی بوده و یک شبه حل نخواهد شد، گفت: "اعتقاد دارم که اگر مسأله هستهای ایران را حل کنیم این امر میتواند گام بزرگی در مسیر دستیابی به یک رابطه متفاوت باشد - رابطهای مبتنی بر منافع و احترام دوجانبه." اوباما در بخش دیگری از سخنان خود گفت که سعی در تغییر حکومت ایران نداریم و به حقوق ملت ایران احترام میگذاریم.
رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که رهبر ایران فتوایی درباره تسلیحات هستهای داده و روحانی نیز اعلام کرده که به دنبال دستیابی به تسلیحات هستهای نیست. وی در ادامه افزود: "ما باید بتوانیم به راهحلی دست یابیم که به حقوق مردم ایران احترام گذارد و در عین حال به جهانیان اطمینان دهد که برنامه ایران صلحآمیز است. برای موفقیت آمیز بودن این مسیر، اظهارات آشتی جویانه باید با اقداماتی که شفاف و قابل ارزشگذاری هستند توأم شود." اوباما اعلام کرد که آمریکا "مصمم به ممانعت" از "دستیابی ایران به تسلیحات هستهای است اما دیپلماسی نیز باید آزموده شود."
وی همچنین اعلام کرد که جان کری، وزیر خارجه آمریکا، را مسؤول پیگیری مذاکرات هستهای با ایران در هماهنگی با اتحادیه اروپا، انگلستان، فرانسه، آلمان، روسیه و چین کرده است. گفتني اينكه، دكتر حسن روحانی رئیس جمهور ایران در هنگام سخنرانی اوباما در سازمان ملل حاضر نشده و ظریف و عراقچی به عنوان نمایندگان ایران در سازمان ملل حضور دارند. وي اظهار داشت: سازمان ملل طي ساليان دراز با آزمايش هايي روبرو شده وهم اكنون با چالش هاي جديد مواجه شده است. رئيس جمهور آمريكا با بيان اينكه آمريكا پس از رفع شدن خطر سازمان القاعده، افغانستان را ترك خواهد كرد افزود:خطر تروريسم همچنان در حملات "نايروبي، پاكستان و عراق" آشكار است. القاعده به شبكه هاي منطقه اي تقسيم بندي شده و تهديد خطرناكي براي تمامي دولت هاي جهان به شمار مي رود.
"اوباما" همچنين در سخنان خود به موضوع سوريه هم پرداخت و گفت: اعتراضات مسالمت آميز در سوريه با سركوب نظام اين كشور مواجه شد و در پي آن شكاف هاي فرقه اي بي سابقه اي در سوريه بروز يافت كه اعتراضات را به حنگ تبديل كرد ودر نتيجه گروههاي افراطي از اين بحران سوءاستفاده كردند.وي در ادامه با اشاره به اينكه متحدان سوريه و گروههاي افراطي از بحران واستفاده نظام اين كشور از سلاح شيميايي سوءاستفاده كردند گفت: چگونه ممكن است در مقابل استفاده گاز سارين بر ضد كودكان ساكت بنشينيم؟ وي افزود: بحران سوريه به تمامي جهان آسيب رسانده وبه عنوان چالشي براي جامعه جهاني به شمار مي رود.
"اوباما" همچنين تاكيد كرد:بايد جامعه جهاني استفاده سلاح شيميايي در سوريه را ممنوع كرده و مدعي شد:شواهد مشخصي وجود دارد كه براساس آن نظام سوريه از سلاح شيميايي استفاده كرده است. امكان ندارد بوسيله اقدام نظامي صلح پايدار را در سوريه برقرار كرد و بايد قطعنامه اي بين المللي بر ضرورت تعهد نظام سوريه در امحاي تسليحات شيميايي صادر شود. وقت آن رسيده است كه دمشق و تهران بمرحله پيش از آغاز اعتراضات در سوريه را درك كنند.
رئيس جمهور آمريكا همچنين تصريح كرد: اختلافات آمريكا با ايران تاريخي بوده ونمي توان يك شبه از اختلافات تاريخي ايران و آمريكا گذر كرد. وي همچنين گفت: من برای رئیسجمهور روحانی نوشتم که ما میخواهیم این مسئله از طریق صلحآمیز رفع شود اما اجازه دستیابی به سلاحهای هستهای را نمیدهیم. ما به دنبال تغییر نظام در ایران نیستیم. اوباما تأکید کرد: رهبر عالي ایران علیه بمب اتم فتوا داده است و روحانی تأکید کرده است که ایران بمب اتم تولید نخواهد کرد. ايراني ها حق استفاده از برنامه صلح آميز هسته اي را دارند و جهانيان بايد بر اين موضوع كه برنامه هسته اي ايران صلح آميز است عملا تاكيد كنند. انزواي ايران به نفع ايراني ها نيست وبايد تجربه اقدام ديپلماتيك را با تهران تجربه كرد.
وي همچنين حل وفصل پرونده هسته اي ايران را به عنوان آغازگر روابط جديد بين واشنگتن و تهران توصيف كرد. رئيس جمهور آمريكا در بخش ديگري از سخنراني خود درخصوص موضوع فلسطين واسرائيل اظهار داشت:ايجاد دو حكومت تنها گزينه براي صلح است وامنيت اسرائيل مرهون تحقق حكومت فلسطيني است. وي همچنين با اشاره به سرعت تغيير وتحولات در كشورهاي تونس ومصر تاكيد كرد:ما در مصر شاهد دشواري روند دموكراتيك هستيم و از دولت مصر مي خواهيم در راستاي تحقق دموكراسي وحمايت از حقوق بشر تدابير لازم را اتخاذ كند.
رئيس جمهور آمريكا با بيان اينكه دولت موقت مصر به خواسته ميليون ها نفر از مردم مصر پاسخ داده است اضافه كرد:دولت موقت مصر تصميماتي هم كه با اصول دموكراتيك همراه نبوده اتخاذ كرده است. "باراك اوباما" همچنين از حمايت اين كشور از مصر در زمينه دموكراسي خبر داد و افزود: مفهوم امپرياليسم آمريكا وجود ندارد. وي همچنين اظهار داشت: محمد مرسي به شكل دموكراتيكي انتخاب شد اما با اين وجود در نشان دادن قدرت خود در حكومتداري شكست خورد.
البته اینم گفتن که مشکلات ایران و آمریکا یک شبه حل نخواهد شد که کاملا صحیح هست ... اینم گفتن که به دنبال تغییر حکومت ایران نیستن و احترام میزارن به ملت ایران برای دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهای ...
3 بار هم اسم آقای روحانی رو آوردن ولی از آقای روحانی خبری نبود!
فقط امیدوارم رابطه ایران و آمریکا خوب بشه ...
تو خیلی از سایت های افراطیون شروع کردن مرگ بر آمریکا مرگ بر آمریکا !
واقعا معلوم نیست اینا با خودشون چی فکر میکنن! اصلا فکر میکنن آیا ؟!! (133750)