مولود چاووشاوغلو، روز پنجشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی با تهدید به اجرای یک عملیات نظامی جدید در شمال سوریه گفت: «اگر خروج نظامیان آمریکایی با توجیهات احمقانهای مثل "ترکها بیشتر کردها را قتلعام خواهند کرد" به تاخیر بیافتد، ما تصمیممان را برای حمله به شمال سوریه اجرایی میکنیم.» احتمالا این سخنان چاووشاوغلو، پاسخی است به مواضع اخیر مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده که تاکید کرده بود پس از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه «ترکها کردها را قتل عام نخواهند کرد.»
روابط ترکیه و ایالات متحده آمریکا در روزهای گذشته و پس از سفر جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید متشنج شده است. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه با رد صحبتهای آقای بولتن درباره تضمین ترکیه مبنی بر حمله نکردن به شمال سوریه، از نبود رویه ثابت در سیاست خارجی آمریکا به شدت انتقاد کرده بود. وزیر خارجه ترکیه در همین مصاحبه اعلام کرد در صورتی که آمریکا بر نخریدن سامانه دفاع موشکی اس۴۰۰ روسیه پافشاری کند، آنکارا از ایالات متحده سامانه موشکی پاتریوت را نخواهد خرید.
وزیر خارجه آمریکا:
تهدیدهای اردوغان علیه کردها مانع خروج ما از سوریه نمیشود
وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا بر خروج نظامیان این کشور از خاک سوریه، با وجود تهدیدهای رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد.
مایک پمپئو، روز چهارشنبه و در پایان سفر به عراق وعده داد که کشورش همچنان از شبهنظامیان عمدتا کرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) حمایت کند. سخنان وزیر خارجه ایالات متحده یک روز پس از انتقاد شدید رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از مشاور امنیت ملی کاخ سفید بیان شد. آقای اردوغان صحبتهای جان بولتون مبنی بر قول ترکیه به واشنگتن مبنی بر عدم حمله به نیروهای دموکراتیک سوریه را رد کرد و گفت: «صداهای متفاوتی از کاخ سفید به گوش میرسد.» وزیر خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه و در جریان سفر به بغداد و اربیل، پایتخت اقلیم کردستان عراق اعلام کرد آمریکا تمام تلاش خود را برای حمایت از نیروهای متحدش در سوریه خواهد کرد. آقای پمپئو در اربیل با مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان دیدار کرد.
ترکیه روابط گستردهای با اقلیم کردستان عراق دارد. گروههای نزدیک به حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) در اقلیم فعالیتی ندارند. خبرگزاری رویترز میگوید سفر منطقهای آقای پمپئو به عراق، عربستان سعودی، قطر، مصر، اردن و بحرین اصولا برای تضمین دادن به متحدان منطقهای ایالات متحده آمریکا درباره خروج نظامیان این کشور از سوریه انجام شده است. دونالد ترامپ اواخر ماه دسامبر سال گذشته میلادی در یک تصمیم «غیرمنتظره» اعلام کرد که تمام دوهزار نیروی نظامی آمریکایی را از خاک سوریه خارج خواهد کرد. این تصمیم با مخالفت جدی بسیاری از نمایندگان جمهوریخواه کنگره و متحدان بینالمللی واشنگتن مواجه شد. با وجود استعفای جیمز ماتیس، وزیر دفاع دولت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا میگوید برنامه خروج تدریجی نظامیان کشورش از سوریه را ادامه خواهد داد.