به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۰/۲۷ ساعت ۱۰:۴۳
کد مطلب : ۱۶۹۹۴۵

محمدي و زاغری به اعتصاب غذا پایان دادند

نازنین زاغری رتکلیف، شهروند دو تابعیتی ایرانی- بریتانیایی
نازنین زاغری رتکلیف، شهروند دو تابعیتی ایرانی- بریتانیایی
گروه سياسي: نازنین زاغری رتکلیف، شهروند دو تابعیتی ایرانی- بریتانیایی و نرگس محمدی، روزنامه‌نگار در بند و فعال حقوق بشز که به دلیل شرایط نامساعد درمانی در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بودند پس از دریافت اطمینان از دسترسی به مراقبت های پزشکی به اعتصاب خود پایان دادند.
 
ریچارد رتکلیف همسر زاغري با انتشار بیانیه ای در این خصوص تاکید کرده است که «نازنین و نرگس هردو امروز به اعتصاب غذای خود پایان دادند.» اعتصاب غذای نازنین زاغری و نرگس محمدی که هر دو با انگیزه اعتراض به شرایط درمانی و عدم رسیدگی به مراقبت های پزشکی از روز دوشنبه آغاز شده بود ابتدا قرار بود سه روز به طول انجامد و در صورت فراهم نشدن مطالبات برای مدتی بیشتر تمدید شود.

 همسر نازنین زاغری در بیانیه خود از تصمیم مقامات زندان اوین برای اعطای مجوز درمان به دو فرد یاد شده استقبال کرده است. در این بیانیه تصریح شده است که نازنین زاغری و نرگس محمدی از این پس می توانند با تایید مسولان زندان مراحل درمانی خود را در بیمارستان‌هایی که پیشتر در آنجا تحت مراقبت پزشکی بودند، از سر بگیرند. جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا نوامبر سال گذشته میلادی در سفر به ایران با خانواده خانم زاغری ملاقات کرده بود.

وی در جریان این سفر و ملاقات با همتای ایرانی خود بر آزاد شدن «آدم‌های بی گناه دو تابعیتی» تاکید کرده بود. وزیر خارجه بریتانیا همچنین روز دوشنبه و همزمان با آغاز اعتصاب خانم زاغری با احضار سفیر ایران در کشورش خواستار برطرف شدن مشکلات درمانی این شهروند ایرانی-بریتانیایی در زندان شده بود. نازنین زاغری، کارمند سابق بنیاد تامسون رویترز آوریل سال ۲۰۱۶ هنگام ورود به ایران دستگیر و در سپتامبر همان سال به اتهام جاسوسی و اقدام برای براندازی به پنج سال زندان محکوم شد، اتهامی که وی همواره آن را رد کرده است.

به گفته همسر خانم زاغری، وی از ناراحتی های مختلف از جمله درد گردن، بی حسی دست و پا و ورم سینه رنج می برد و بارها برای ناراحتی های روحی به یک مرکز روانپزشکی در خارج از زندان مراجعه کرده است. نرگس محمدی، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر که به دلیل فعالیت‌هایش بر ضد مجازات اعدام در ایران شهرت دارد سال ۲۰۱۵ دستگیر و روانه زندان شد. او در زمان دستگیری سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و ریاست هیئت اجرایی شورای صلح ایران را برعهده داشت. وی یکسال پس از دستگیری به جرم هدایت گروهی غیر قانونی به ده سال زندان محکوم شد.