به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۱/۰۵ ساعت ۱۶:۱۸
کد مطلب : ۱۷۰۶۲۳
شهرداری:

کتک زدن کارتن‌خواب‌ها صحت ندارد

گروه جامعه: مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی درباره وضعیت کارتن‌خواب‌ها در گرمخانه‌های شهرداری و شنیده‌هایی مبنی بر کتک زدن برخی کارتن‌خواب‌ها در این مراکز، گفت: اصلا چنین چیزی امکان ندارد. ما مرتبا روی کار افرادی که برخی امور به آنها سپرده شده نیز نظارت داریم. تصور من این است که افرادی که در این گرمخانه‌ها کار می‌کنند، احساس مسئولیت زیادی دارند. بنابراین در گرمخانه‌هایی که نظارت آنها با شهرداری است، افراد به هیچ وجه کتک نمی‌خورند.
کتک زدن کارتن‌خواب‌ها صحت ندارد
نجم‌الدین محمدی، مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی درباره وضعیت درمان کارتن‌خواب‌هایی که در گرمخانه‌های شهرداری نگهداری می‌شوند، گفت: علی‌رغم عدم همکاری وزارت بهداشت و درمان، ما در رابطه با درمان بیماری‌های کارتن‌خواب‌ها هیچ مضایقه‌ای نمی‌کنیم. وزارت بهداشت با تعرفه‌های آزاد از ما هزینه داروهای کارتن‌خواب‌ها را دریافت می‌کند و هیچ تخفیفی هم به ما نمی‌دهد. شهرداری سالانه میلیاردها تومان هزینه درمان کارتن خواب‌ها را پرداخت می‌کند. کارتن‌خواب‌ها حتی بیمه سلامت ندارند.نجم‌الدین محمدی درباره وضعیت غذا و سرویس‌های بهداشتی گرمخانه‌های شهرداری و شکایت‌هایی که برخی از کارتن‌خواب‌های گرمخانه خاوران در این رابطه دارند، گفت: یک کارمند رسمی ‌شهرداری به صورت شبانه‌روزی در گرمخانه‌ها حضور دارد و نظارت می‌کند. البته من نمی‌گویم گرمخانه‌های ما هیچ مشکلی ندارد. اگر شما در پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا به مراکز نگهداری شبانه‌روزی مراجعه کنید هم ممکن است با نقص‌هایی مواجه شوید.وی اضافه کرد: من به‌شخصه به این گرمخانه‌ها مراجعه می‌کنم و با کارتن‌خواب‌ها گفت‌وگو می‌کنم. بعضی از کارتن‌خواب‌ها مثلا می‌گویند گرمخانه بو می‌دهد، اما برخی از این انتقادات پاسخ دارد. اگر شما به بهترین سایت‌های نگهداری سالمندان مراجعه کنید، می‌بینید که اگر یک سالمند خود را کنترل نکند، تمام مجموعه را بو می‌گیرد. اگر یک بچه ۶ ماهه در خانه باشد، خیلی وقت‌ها خانه بو می‌گیرد؛ بنابراین برخی مسائل طبیعی است.

محمدی تاکید کرد: ما قبول داریم که هرقدر به دنبال استانداردسازی برویم، بازهم جا دارد. قبول دارم که در یک دهه گذشته خوب عمل نشده و به دنبال استانداردها نرفته‌اند. بناهای مستحکم و با نقشه تیپ که نیازهای کارتن‌خواب‌ها را برآورده کند، ساخته نشده است. حتی یک گرمخانه به نام گرمخانه و با استانداردهای تیپ ساخته نشده و ما از فضاهای دیگر استفاده کردیم. حتما باید به آن سمت و سو برویم که با پیوست فرهنگی و اجتماعی در هر منطقه و با توجه به نقشه‌های تیپ، بناهای در دسترس و متناسب با نیاز کارتن‌خواب‌ها ساخته شود.مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی درباره وضعیت کارتن‌خواب‌ها در گرمخانه‌های شهرداری و شنیده‌هایی مبنی بر کتک‌زدن برخی کارتن‌خواب‌ها در این مراکز، گفت: اصلا چنین چیزی امکان ندارد. ما مرتبا روی کار افرادی که برخی امور به آن‌ها سپرده شده نیز نظارت داریم. تصور من این است که افرادی که در این گرمخانه‌ها کار می‌کنند، احساس مسئولیت زیادی دارند. بنابراین در گرمخانه‌هایی که نظارت آنها با شهرداری است، افراد به هیچ وجه کتک نمی‌خورند.محمدی ادامه داد: مجموعه‌های مختلف در تهران دارای گرمخانه هستند که ما یکی از آن‌ها هستیم. ما معمولا از همه این گرمخانه‌ها حمایت می‌کنیم؛ مثلا فضا لازم را به نگهداری کارتن‌خواب‌ها اختصاص می‌دهیم، بهزیستی مجوز آن را می‌دهد و یک NGO یا موسسه به نگهداری از کارتن‌خواب‌ها می‌پردازد، اما دیگر نظارت آن با ما نیست؛ چراکه مجوز را بهزیستی داده و NGO یادشده با بهزیستی همکاری می‌می‌کند. بنابراین گرمخانه‌ای مثل انبار گندم مربوط به بهزیستی است.

وی با اشاره به این‌که اکنون ۱۰ مرکز بهاران شهرداری به بهره‌برداری رسیده تا معتادان پس از ترک، برای آموزش به این مراکز مراجعه کنند، بیان کرد: زمانی که این مراکز ساخته شد، روی آن فکر نشد و برنامه‌ای برایش وجود نداشت.اکنون در منطقه ۵ سازمان فنی و حرفه‌ای را آورده‌ایم تا ۱۵۰ نفری را که در این مرکز هستند، استعدادیابی کند و تجهیزات و مربیان را به صورت رایگان برای این افراد مهیا کند و به آنان مدرک دهد.مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران یادآور شد: وظیفه شهرداری یک چیز است؛ آن هم این است که هیچ کارتن‌خوابی شب‌ها در هوای سرد آسیب نبیند. بقیه مواردی که انجام می‌شود، احساس مسئولیتی است که مسئولان شهرداری دارند. در حال حاضر صدها نفر در شهر تمام تلاش خود را می‌کنند تا کارتن‌خواب‌ها را در کنار پل‌ها یا گاردریل‌ها پیدا کنند.محمدی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری برای تقسیم کار و مسئولیت با سازمان‌هایی نظیر بهزیستی درخصوص کمک به درمان معتادان مذاکره می‌کند یا خیر، گفت: ما به صورت روزمره و طی جلسات هفتگی در این مورد گفتگو می‌کنیم. اکنون بهزیستی به همراه ستاد مبارزه با مواد مخدر ۸ هزار معتاد را در مراکز ماده ۱۶ به منظور ترک اعتیاد نگهداری می‌کند.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا از تعداد معتادان تهران کاسته نمی‌شود، بیان کرد: سالانه دو هزار نفر بر جمعیت معتادان متجاهر تهران اضافه می‌شود. تعداد افرادی که به چرخه زندگی بازمی‌گردند، بسیار محدود هستند، اما این وضعیت فقط مربوط به ایران نیست؛ بلکه در همه جای دنیا وضعیت به همین شکل است.محمدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۳ هزار نفر اعم از زن و مرد در گرمخانه‌های شهرداری هستند و این حداقل وظیفه ماست، اما اقدام ارزشمندی است.وی درخصوص اطلاع‌رسانی برای مراجعه کارتن‌خواب‌ها به گرمخانه‌های شهرداری، گفت: اطلاع‌رسانی در این رابطه به عهده رسانه‌ها و صداوسیماست. متاسفانه صداوسیما با وجود خواهش ما به این موضوع ورود نمی‌کند. همین الان باید در تمامی‌برنامه‌های پربیننده و پرمخاطب باید زیرنویس‌ها و کلیپ‌های ما پخش شود، اما متاسفانه صداوسیما همراهی نمی‌کند. رسانه‌ها هم باید مدام اعلام کنند که مردم درصورت دیدن افراد بی‌سرپناه با سامانه ۱۳۷ تماس بگیرند. ما همه‌جا را رصد می‌کنیم، اما کارتن‌خواب‌ها برای خود در گوشه و کنارها جا درست می‌کنند که از دید پنهان است. بنابراین نیاز به همراهی مردم داریم. متاسفانه هنوز فضاهای بی‌دفاع شهری اصلاح نشده و اگر این فضاها کمتر شوند، کارتن‌خواب‌ها هم کمتر از دید پنهان می‌شوند.
مرجع : ایلنا