به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۰:۰۴
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۷/۰۸ ساعت ۰۹:۱۲
کد مطلب : ۱۷۱۸۷

اولین قرارداد نفتی زنگنه امضا شد

گروه اقتصادی: همزمان با برنامه‌ریزی وزارت نفت برای باز کردن پای شرکت‌های بزرگ نفت آمریکایی و اروپایی به صنعت نفت، اولین قرارداد نفتی وزارت بیژن زنگنه بین شرکت‌های ملی حفاری ایران و عراق امضا شد.
اولین قرارداد نفتی زنگنه امضا شد
هر چند سیاست وزارت نفت در دولت یازدهم ایجاد شرایطی به منظور بازگشت شرکت های بزرگ بین المللی نفت و گاز جهان به صنعت نفت ایران است، اما اولین قرارداد نفتی وزارت بیژن زنگنه با عراق امضا شده است. از این رو شرکت ملی حفاری ایران و عراق (IDC) یک تفاهم نامه جدید همکاری به منظور خدمات آموزشي و دريافت گواهينامه‌هاي بين‌المللي توسط ایران به کارکنان نفتی عراق امضا کرده است.

بر اساس این توافق جدید نفتی تهران – بغداد، صنعت حفاری ايران با توجه به كادر مجرب، توان علمي، تخصصي و داشتن آموزشگاه حفاري در زمينه اجراي عمليات حفاري، مهندسي برق، مكانيك و سيال، تعدادي از كارآموزان شركت حفاري عراق را آموزش داده و گواهينامه بين‌المللي را صادر مي‌كند. در فاز دوم این همکاری، توافق شده است که همكاري‌ها در بخش‌هاي نظارت بر عمليات حفاري، حفاري جهت دار، كنترل فوران، HSE ، سيمانكاري، اسيدكاري، لوله مغزي سيار در دستور كار قرار بگيرد. حميدرضا گلپايگاني مديرعامل شركت ملي حفاري در تشریح جزئیات بیشتر این قرارداد نفتی، با اشاره به گستره عملياتي حفاري ایران از شمال تا جنوب كشور، حوزه هاي نفت و گاز خليج فارس و در بيش از 10 استان كشور، گفت: اين حوزه عملياتي گسترده، نقش اساسي شركت مادر تخصصي ملی حفاری را در پاسخگويي به نيازهاي صنعت نفت ايران به خوبي نمايش مي دهد.

این مقام مسئول با اشاره به حفر و تكميل 3500 حلقه چاه نفت و گاز، ارائه متنوع ترين خدمات فني و مهندسي و توان تخصصي كارشناسان و متخصصان به عنوان مزيت‌هاي صنعت حفاری ایران، تصریح کرد: در سه دهه گذشته تاكنون تمامي فرايندهاي مربوط طراحي، مهندسي، اجراي عمليات پشتيباني كالا و مواد با برنامه‌ريزي و استفاده از توانمندي متخصصان ايراني انجام شده است. وی با اشاره به توان مهندسي صنعت حفاري ايران، تصریح کرد: با توجه به اينكه مطالعات مهندسي، سرآغاز اجراي هر پروژه عملياتي است از اين رو شركت ملي حفاري همواره به تقويت مديريت مهندسي توجه ويژه‌اي داشته است، به طوري‌كه هم اكنون تمامي فعاليت‌ها با نظارت مهندسي، برنامه‌ريزي، طراحي و اجرا مي‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به توان داخلی صنعت حفاری ایران در ارائه بسته كامل خدمات فني و این صنعت بخش بالادستی صنعت نفت، تبیین کرد: هم اکنون متخصصان نفتی ایران با داشتن امكانات، تجهيزات و تخصص بالا، متنوع‌ترين خدمات جنبي چاه‌هاي نفت و گاز در زمينه لوله مغزي سيار، اسيدكاري، سيمانكاري، حفاري با هوا، لوله گذاري، حفاري فرو تعادلي و حفاري جهت دار را ارائه مي کنند. وي با یادآوری ایجاد و تاسیس آموزشگاه تكنولوژي، كادر آموزشي مجرب و بر اساس استانداردهاي روز مجهز در صنعت حفاری، یادآور شد: در حال حاضر ايران، توان ارائه خدمات در زمينه عمليات حفاري، خدمات فني و مهندسي، آموزش تئوري و عملي حفاري چاه هاي نفت و گاز را به تمامي كشورهاي منطقه به ويژه كشور عراق دارد كند.

اين تفاهم نامه نفتی بین حميدرضا گلپايگاني شركت ملي نفت حفاري ايران و محمد احمد بطوش الربيعي قائم مقام شركت حفاري عراق امضا شده است.
مرجع : مهر

وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۰۸ ۱۲:۰۴
ای ول این قرار داد با عراق چیز کمی نیست به هیچ وجه. چندین مزیت داره که اون رو در حد قرار دادهایی بزرگی با شرکتهایی مثل توتال و انی و بریتیش پترولیوم و یا حتی شل میکنه:
1. بازار کار جدید برای شرکت ملی حفاری و احتمالا نیاز به استخدام نیروهای جدید و این یعنی ایجاد اشتغال
2. افزایش راندمان و بهره وری از نیروهای فعلی صنعت حفاری در ایران که به دلیل تحریم ها و رکود صنعت نفت در ایران فعلا از تمام توانشون استفاده نمیشه
3. ایجاد منافع مشترک بین دو کشور و دو ملت و در نتیجه نزدیکی بیشتر که تاثیرات زیادی در مناسبات بین المللی و سیاسی و امنتیتی دو کشور خواهد داشت و در نتیجه زمینه ساز توسعه و همکاریهای امنیتی سیاسی و اقتثادی بیشتر و شکوفایی داد و ستد های اقتصادی و فرهنگی دو کشور و حتی منطقه هم خواهد شد
4. بهره گرفتن از امکانات و آشنایی با تکنولوژیها و استانداردهای روز دنیا با توجه به اینکه صنعت نفت عراق رشد سریع و پرشتابی داره و با شرکتهای مطرح بین المللی طرف قرارداد هست و با توجه به اینکه از تجهیزات روز دنیا استفاده میکنه چون در تحریم نیست.
5.کسب تجربه در شرایط اقلیمی متفاوت و نیز خیز برداشتن شرکت ملی حفاری ایران برای گذر از شرکتی ملی به شرکتی معتبر و بین اللملی
و بسیاری فواید دیگر (138524)
جمشيد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۰۸ ۱۲:۳۱
واقعا مايه ي افتخاره (138550)