گروه سیاسی: یکی از نمایندگان تهران در مجلس با بیان اینکه برخی فکر میکنند اگر مذاکرهای بین ایران و آمریکا صورت بگیرد انقلاب به نقطه پایان خودش رسیدهاست، گفت: این تصور درست نیست؛ بلکه هر وقت احساس کنیم صداقتی در کار نیست ایران هم موضع خودش را تغییر میدهد و این جای نگرانی ندارد.
علی مطهری در گفتگو با مهر در خصوص انتقاداتی که نسبت به مذاکره تلفنی رئیس جمهور ایران و رئیس جمهور آمریکا انجام گرفته است، گفت: این افراد از محتوا غفلت کرده و به ظاهر چسبیدهاند یعنی هسته را کنار گذاشته و به پوسته توجه دارند در حالیکه صحبت کردن و اینکه پیشنهاد صحبت تلفنی از طرف چه کسی بوده است مهم نیست، مهم محتوای مذاکرات است. باید به این موضوع توجه کرد که آیا رئیس جمهور کشورمان از مواضع اصولی انقلاب عقب نشینی کرده است یا خیر و ما میدانیم چنین اتفاقی نیفتاده است. عضو فراکسیون رهروان ولایت خاطر نشان کرد: اصل صحبت و مذاکره هیچ قبحی ندارد. پیامبر هم با ابوسفیان پیش از فتح مکه صحبت و مذاکره داشت، این گونه انتقادها و رفتارها یک نوع عوام فریبی است و با صحبتهای مقام معظم رهبری نیز سازگار نیست چرا که ایشان با تعبیر «نرمش قهرمانانه» راه را باز کردهاند. اشکالی ندارد در جایی که دشمن خودش انعطاف به خرج میدهد ما هم انعطاف به خرج دهیم تا بتوانیم به آرمانهای انقلاب دست یابیم.
مطهری گفت: عدهای با نگاه غلط به بحث مذاکره با آمریکا تصور میکنند اگر مذاکرهای صورت بگیرد انقلاب به نقطه پایان خودش رسیده است در صورتی که این طور نیست و از ابتدا قرار بر قطع رابطه با آمریکا نبود و آمریکاییها خودشان این ارتباط را قطع کردند. عضو فراکسیون رهروان ولایت در پاسخ به این سئوال که چرا در دولتهای گذشته اجازه مذاکره با مقامات آمریکایی داده نشده است و چه شرایطی ایجاد شده که بعد از 35 سال در دولت جدید این اقدام انجام می شود، گفت: دولت قبلی در اواخر دوره خود چنین رویکردی را داشت اما به دلیل اینکه اعتماد کافی به تیم دولت و اطرافیان رئیس جمهور و کسانی که به نیویورک میرفتند وجود نداشت، این راه باز نشد.
وی خاطر نشان کرد: دولت یازدهم گفتمان متفاوتی دارد و افراد مطمئنتر، باتجربهتر و قابل اعتمادتر برای مذاکره در این دولت وجود دارند علاوه بر این در چند سال گذشته، جمهوری اسلامی ایران قدرت کنونی را نداشت. ما در برنامه هستهای پیشرفتهای قابل توجهی داریم، از نظر تاثیرگذاری در منطقه نیز در سطح بالایی هستیم به طوری که آمریکاییها به ما نیاز دارند، مجموع این عوامل را وقتی در کنار هم بگذاریم میبینیم فرصت مناسبی برای رفع تنشها، مذاکره و ایجاد رابطه پدید آمده است. مطهری در پاسخ به این سئوال که برخی در داخل معتقدند رئیس جمهور میبایست برای مذاکره با مقامات آمریکایی امتیازی را از آنها دریافت میکرد آیا این حرف درست است و روحانی چه امتیازی را از آمریکاییها گرفت که بعد از 35 سال با آنها مذاکره کرد، گفت: مذاکره کردن که امتیاز نمیخواهد بلکه مذاکره وسیلهای است برای اینکه ما امتیاز بگیریم. این نماینده تهران در مجلس در پاسخ به این سئوال که آیا میتوان به تغییر لحن مقامات آمریکایی خوشبین بود؟گفت: ما هم متناسب با تغییر روش آنها تغییر روش خواهیم داد، هر مقدار آمریکاییها انعطاف نشان دهند ما هم نشان میدهیم، هر گاه احساس کردیم که این انعطافها پشتوانه عملی ندارد ما هم متوقف خواهیم کرد، این طور نیست که ما در این فرآیند امتیازی از دست بدهیم، ما گام به گام و با احتیاط جلو میرویم.
مطهری در ادامه افزود: رئیس جمهور آمریکا انعطاف قابل توجهی را در اظهارات اخیرش نشان داد و لحن آشتی جویانهای داشت، ما هم به همان نسبت لحن خودمان را تغییر دادیم و فعلا هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است. وی تصریح کرد: هر وقت احساس کنیم که صداقتی در کار نیست ایران هم موضع خودش را تغییر میدهد و این جای نگرانی ندارد. البته عدهای مسائل سیاسی را با این موضوع مخلوط کردند و شاید به دنبال بهره برداری سیاسی هستند و گاهی مواضع تندی اتخاذ میکنند. به نظر من تا الان کار به شکل معقولی پیش رفته است. مطهری در پاسخ به این سئوال که آیا به نظر شما رئیس جمهور مجوزی برای مذاکره و گفتگو با مقامات آمریکایی در سفر به نیویورک داشته است، گفت: رئیس جمهور منتخب مردم است و به خودی خود اختیارات زیادی دارد.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه رئیس جمهور باید در مسائل حیاتی با مقام معظم رهبری هماهنگ باشد، گفت: این طور نیست که رئیس جمهور بخواهد در هر مسئلهای اجازه بگیرد، این یک نوع توهین به رئیس جمهور است که برای هر اقدامی بخواهد اجازه بگیرد. وی در پایان افزود: وقتی رهبر معظم انقلاب بحث نرمش قهرمانانه را مطرح میکند این خودش یک نوع اجازه است یعنی خود ایشان راه را باز کردهاند و دیگر نیازی نیست که روحانی برای تک تک جزئیات بخواهد اجازه بگیرد.