مایک پنس، همچنین ایران را «بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت در خاورمیانه» خواند و از کشورهای اروپایی خواست از توافق هستهای با ایران موسوم به برجام خارج شوند. پنس در این جلسه گفت: «متاسفانه بعضی از شریکهای اروپایی عمده ما چندان همکاری نکردهاند. در واقع آنها تلاش کردند سازوکارهایی ایجاد کنند تا تحریمهای آمریکا را علیه رژیم ...... ایران بشکنند.» سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان هفته پیش خبر از ایجاد کانال ویژه نقل و انتقال مالی با ایران داده بودند. در ابتدا قرار بود این کانال به منظور تسهیل داد و ستد نفت و گاز ایران در برابر کالاهای اروپایی به کار گرفته شود، با این حال به گفته دیپلماتها در نهایت این سازو کار تنها برای صادرات غذا و اقلام انساندوستانه مجوزدار از سوی آمریکا مورد استفاد قرار خواهد گرفت.
معاون رئیسجمهوری آمریکا در ادامه گفت: «این اقدام که بر اثر مشاوره بد انجام شده گامی است که تنها ایران را تقویت میکند، اتحادیه اروپا را تضعیف میسازد و فاصله بیشتری میان اروپا و ایالات متحده ایجاد میکند.»
پنس افزود: دیدگاه جهانی ما در این کنفرانس این است که ایران نسبت به گذشته و علیرغم برجام، تهاجمی تر شده است. شب گذشته رهبرانی از سرتاسر منطقه اتفاق نظر داشتند که بزرگترین تهدید برای ثبات و صلح منطقه جمهوری اسلامی ایران است. وی ادامه داد: متاسفانه برخی از شرکای اروپایی ما آنگونه که باید همکاری نمیکنند و با ایجاد مکانیسمی به دنبال شکست تحریمهای ما هستند. آنها با این کار فاصله میان اروپا و آمریکا را بیشتر میکنند. امروز تحریمها علیه ایران برقرار است و مادامیکه ایران رفتار خود را تغییر ندهد، شدیدتر میشود. وقت آن است که شرکای اروپایی هم از برجام خارج شده و به مردم ایران و منطقه در راه رسیدن به صلح کمک کنند.
از میان وزای خارجه سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان تنها جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا در اجلاس شرکت کرده است. کنفرانس ورشو با عنوان «نشست وزیران برای ترویج آیندهای برآمده از صلح و امنیت در خاورمیانه» طی روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن و با حضور وزراء خارجه و نمایندگان بیش از ۶۰ کشور جهان در پایتخت لهستان برگزار میشود. تهران طی هفتههای گذشته بارها از برگزاری این نشست انتقاد کرده و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران آن را محکوم به شکست دانسته است.