به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ ساعت ۱۴:۳۱
کد مطلب : ۱۷۲۳۵۷

هشدار نسبت به گسترش رکود تورمی

گروه اقتصادی: کسادی بازار فعالیت‌های مولد از سویی و از سوی دیگر بروز تورم در اقتصاد باعث ایجاد شرایط رکود تورمی شده‌ است؛ امری که یک اقتصاددان با پیش‌بینی گسترش این پدیده به سایر بازارها در سال آینده، علت آن را وابستگی به منابع نفتی ارزیابی کرد، چون این منابع درآمدی باعث می‌شود مدیران به جای برنامه‌ریزی اقتصادی بیشتر به پول‌پاشی مشغول شوند.
هشدار نسبت به گسترش رکود تورمی
بروز هم‌زمان دو پدیده رکود و تورم در اقتصاد باعث ایجاد شرایطی می‌شود که اقتصاددانان اصطلاحاً به آن "رکود تورمی" می‌گویند. در این شرایط به دلیل نبود سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مولد اقتصادی رکود فراگیر می‌شود و از سوی دیگر تورم نیز می‌تواند به راحتی تولیدکنندگان را تحت تأثیر قرار دهد و رکود را عمیق‌تر کند؛ تورمی که به زعم اقتصاددانان به دلیل تمرکز روی فعالیت‌های مالی، نه مولد به وجود آمده است.قدرت‌الله امام‌وردی با اشاره به وضعیت رکود تورمی حاکم در اقتصاد با پیش‌بینی گسترش این پدیده در سایر بازارها در سال آینده، اظهار کرد: واقعیت این است که راهکارهای حل مشکلات اقتصاد ایران دیگر از قدرت اقتصاددانان خارج است، چراکه ریشه این مشکلات در سال‌های گذشته به تدریج به وجود آمده است که این مساله به نوعی از حیطه کاری اقتصاددانان خارج است.

باز هم پای نفت در میان است!
او با اشاره به وجود درآمدهای نفتی بالا در سال‌های گذشته ادامه داد: این منابع درآمدی باعث می‌شود مدیران به جای برنامه‌ریزی اقتصادی بیشتر به پول‌پاشی مشغول شوند. همین مساله باعث شده در شرایط فعلی هم ریشه مشکلات اقتصادی به درآمدهای نفتی برگردد. این مساله موجب شده راهکار حل مسائل اقتصادی (نفتی) به حوزه مسائل سیاسی بازگردد.این اقتصاددان با اشاره به ضرورت سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی برای حل مسائل اقتصادی اظهار کرد: این در حالی است که در شرایط فعلی سرمایه‌گذاران خارجی و حتی داخلی برای سرمایه‌گذاری احساس امنیت نمی‌کنند. در چنین شرایطی باید سعی کنیم به سمت حوزه‌هایی در اقتصاد برویم که کمتر متأثر از مبادلات بین‌المللی هستند.

ضرورت سرمایه‌گذاری در مزیت‌های داخلی
امام‌وردی با تاکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی که در آن دارای مزیت داخلی هستیم، ادامه داد: گردشگری یکی از حوزه‌هایی است که می‌توان آن را با سرمایه‌گذاری اندک توسط مردم تقویت کرد. برای مثال بسیاری از روستاهای کوچک می‌توانند با ایجاد کلبه‌ای روستایی جذب گردشگر کنند. همچنین استارت‌آپ‌ها یا کسب‌وکارهای مبتنی بر اینترنت هم حوزه‌های بسیار خوبی برای ایجاد رونق در اقتصاد داخلی هستند. بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود، تورم تولیدکننده را تا پایان دی ماه امسال ۳۴.۲ درصد و تورم نقطه به نقطه را با یک درصد کاهش ۵۲.۹ درصد اعلام کرد. این آمار از این جهت حائز اهمیت است که معمولاً به عنوان شاخصی پیش‌نگر شناخته می‌شود؛ به این معنا که تغییرات در نرخ تورم حوزه تولید بعد از چند ماه به حوزه مصرف هم سرایت می‌کند و تورم مصرف‌کننده را تعیین می‌کند. همچنین این نرخ بالای تورم شرایط سخت تولیدکنندگان و احتمال تعمیق رکود را به وضوح نشان می‌دهد.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: نرخ تورم