به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۹:۴۴
 
۱۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ساعت ۱۰:۲۴
کد مطلب : ۱۷۳۴۶

ظریف: حرف‌های اوباما غیرقابل قبول بود

گروه سياسي:​ وزیر امور خارجه در واکنش به اظهارات اوباما درباره ایران گفت: حرف های اوباما کاملا غیرقابل قبول بود و هیچ نشانی از نقشی که رئیس جمهور آمریکا باید برای حل موضوع هسته‌ای در کشورش ایفا نموده، و به‌جای دنباله روی از تندروها، رهبری کشورش را در این موضوع تاریخی بدست گیرد، نداشت اما غیرقابل پیش بینی نبود.
ظریف: حرف‌های اوباما غیرقابل قبول بود
محمد جواد ظریف در صفحه فیسبوک خود درباره مواضع اخیر نتانیاهو درباره ایران و روابط تهران و واشنگتن نوشت: هفته گذشته تنها آغاز یک مسیر دشوار و پر فراز و نشیب بود . نه می بایست در این مسیر از یک تحول مثبت ذوق زده شد و نه می شود با یک مشکل از پیگیری عزت مندانه منافع کشور باز ایستاد. مهم تر از همه این که نباید برای پیشبرد منافع داخلی و تبلیغات زودگذر دیدگاه های جناحی، تحولات و اقدامات را به شکلی معرفی کرد که منافع ملی را خدشه دار کند و یا پیام غلط به طرف مذاکره بدهد.

نتانیاهو و جناح تندرو آمریکا به شدت نگرانند. منزوی شده اند. 75 درصد مردم آمریکا می خواهند موضوع هسته ای با مذاکره حل شود. این در حالیست که تنها چندماه پیش اکثریت قاطع آمریکاییها تنها راه برای حل موضوع با ایران را راه نظامی می دانستند. معلوم است که جنگ طلبان باید از روحانی بترسند. نتانیاهو از بعدازظهر جمعه با چندین سرمقاله توسط ستون نویس های سرشناس لابی اسراییل ضدحمله خود را شروع کرد و سراسیمه برای جلوگیری از هرگونه پیشرفت مذاکرات هسته ای به واشنگتن رفت. امروز هم در نیویورک در سازمان ملل متحد سخنرانی می کند و یک نمایش فریب کارانه دیگر را ارائه خواهد داد.

تمام هدف نتانیاهو و لابی صهیونیستی این است که مانع پیشرفت مذاکرات شوند تا بتوانند بر کنگره برای تحریم بیشتر و بستن دست رییس جمهور برای رسیدن به راه حل مذاکراتی (که هدف تحریم هایی است که در مجلس نمایندگان تصویب شده و در سنا در حال بررسی است) فشار بیاورند.مصاحبه یکشنبه وزیر خارجه آمریکا با برنامه 60 دقیقه که در آن گفت ظرف سه ماه می توانیم موضوع هسته ای را حل کنیم، پاسخی به این فشارهاست، که اتفاقا نتانیاهو و لابی صهیونیستی در آمریکا که منافع اسراییل را بر منافع آمریکا ترجیح می دهند و برای رسیدن به اهداف پلیدشان از هر فشار و تهدید و تطمیع و پرونده سازی و ... استفاده می کنند را نگران تر کرده است.

حرف های اباما در این میان کاملا غیرقابل قبول بود و هیچ نشانی از نقشی که رییس جمهور آمریکا باید برای حل موضوع هسته ای در کشورش ایفا نموده، و بجای دنباله روی از تندروها، رهبری کشورش را در این موضوع تاریخی بدست گیرد، نداشت. اما غیرقابل پیش بینی نبود. معلوم بود تلاش دارد نتانیاهو و برخی کشورهای عربی (که متأسفانه آنها هم برای جلوگیری از حل موضوع هسته ای با صهیونیست ها همداستان شده اند) را آرام کند.می دانیم که بسیاری در آمریکا به دنبال بهانه برای فشار به ملت بزرگ ایرانند. می دانیم که جنگ طلبان از حل موضوعات نگرانند و حیات خود را در هراس افکنی و دروغ بافی می بینند. می دانیم که مقامات آمریکایی حتی اگر حسن نیست هم داشته باشند (که هنوز نشان جدی از آن ندیده ایم) به شدت از این گروه های فشار تأثیر می پذیرند. می دانیم که بین اظهارات علنی شان و حرف هایشان در مذاکرات (حتی در برابر کل اعضای 1+5) اختلاف است. اتفاقا به دلیل همین پیچیدگی هاست که از ابتدا تذکر دادیم که راه دشورای در پیش است. مثل بعضی ها در گذشته بعد از یک مذاکره خوب ذوق زده نشدیم. با چشمانی باز منافع مردم بزرگ ایران را دنبال می کنیم.ولی اجازه نخواهیم داد که نتانیاهو آینده مذاکرات ما را تعیین کند.

از این حرف ها زیاد خواهیم شنید. به محکم ترین شکل هم جواب خواهیم داد. مهم آن است که بدانیم مسیر دشواری شروع شده است. این مسیر یک نبرد دیپلماتیک است و نه یک رابطه دوستانه و صمیمی. امر برای هیچکس در دولت مشتبه نشده است. نمی دانم چرا برخی از دوستان در صحبت ها به شکلی اظهارنظر و نصیحت مشفقانه می فرمایند که گویی رییس جمهور و بنده که هریک بیش از سی سال سابقه کار سیاست خارجی داریم از درک بدیهیات سیاست ناتوانیم. این حرف ها ممکن است برای سخنرانی خوب باشد، اما برادران عزیز بدانند که پیام بسیار بدی برای طرف مقابل دارد و مذاکره کنندگان شما (یا به قولی سربازان خط مقدم شما را) ناپخته و زودباور جلوه می دهد.

حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۰:۵۲
همه میدانیم تند روی ها و خاص گرایی جای خود را به اندیشه و تدبیر و جامع گرایی داده
ظریف نشان میدهد اداره یک مملکت نیاز به دانش و تجربه دارد و با مدیریت یک گاراژ خیلی متفاوت است!! (139838)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۰:۵۶
چون به دانش، تجربه و تخصص شما ایمان دارم، به نتیجه کار دشواری که آغاز کردید خوشبین هستم. یک ملت یک پارچه حامی شماست. (139841)
حسینعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۱:۵۶
جناب آقای دکتر ظریف ؛شما کارخودت راانجام بده وبه حرفهای تندروهای داخلی و خارجی به هیچ عنوان گوش نده .متشکریم (139893)
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۱:۱۴
اما برادران عزیز بدانند که پیام بسیار بدی برای طرف مقابل دارد و مذاکره کنندگان شما (یا به قولی سربازان خط مقدم شما را) ناپخته و زودباور جلوه می دهد.
می بینید این ها مثل همونایی هستند که حضرت علی رو جلوی معویه تنها گذاشتن . فکر می کردن بیشتر می فهمند امثال ابوموسی اشعری . وقتی میبینم رئیس جمهورمون از جنگ سخت دیپلماتیک بر میگرده بعضی ها با لنگه کفش میرن استقبالش این سوال برام پیش میاد که مگه مردم ایران با اینا چیکار کردن که کمر بر بدبختی این مردم بستید . (139859)
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۱:۱۶
احسنت.ما بر این باوریم که شما و رییس جمهورمان سرافرازی را به ما بر میگردانید و هیچگونه نا پختگی وجود ندارد.اگر هم حرف مخالفی زده میشود یا از نا پختگی است یا همسویی با دشمن.البته این حرفها را از روی ترس نگفتم چرا که سالها در جبهه جنگیدم. (139860)
سام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۲:۴۲
راه پر خطری را درپیش گرفته اید اگر شکست بخورید بهتر است بگذارید برید، چون خیلی ها دندان تیز کرده اند. (139932)
قاسم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۳:۲۷
دکتر جون مرعوب یه مشت افسار گسیخته معلوم الحال نشو. راهت رو با همون قدرتی که شروع کردی ادامه بده و با صلابتی که از آراء میلیونی پشت سرتون نشات میگیره به نتیجه برسون. هر جا هم که لازم بود از ما بخواهید بیاییم بیرون و به دنیا نشون بدیم که کار ما تنها با رای دادن تموم نشده و در همه حال پشت سر دولت و گفتمان عقلمداری هستیم و با افتخار هم این کار رو انجام میدیم. (139973)
urmia
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۱ ۰۰:۴۰
حکایت ما شده مثل کسی که جیبش سوراخه و پولاش داره از جیبش می ریزه و یارو برگشته به اونایی که دارن پولا رو جمع می کنن انگ دشمنی می زنه. دلیلی نداره که کسی رو دشمن بنامیم. دشمن ما عدم توانمندی و ناکارایی مدیران و خبرگان است نه بیگانگان. چرا کسی از ما نمی ترسه که براش توط~ه بکنیم ؟ چون ناتوانیم مجبوریم نکارمدی خودمون رو گردن اینو اون بندازیم (140323)