گروه علمی: مطالعات نشان می دهد گنجاندن بلوبری در رژیم غذایی می تواند موجب کاهش چشمگیر ریسک ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی شود.
محققان دانشگاه ایست آنجلیا بریتانیا می گویند مصرف روزانه یک فنجان بلوبری خطر ابتلا به بیماری قلبی-عروقی را تا ۱۵ درصد کاهش می دهد.«آدین کسیدی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ابتلا به سندروم متابولیک به شکل قابل توجهی موجب افزایش ریسک بیماری قلبی، سکته و دیابت می شود و غالباً استاتین ها و سایر داروها برای کمک به کنترل آنها تجویز می شود.»در سندروم متابولیک، افراد حداقل یکی از سه فاکتور پرخطر زیر را دارند: فشارخون بالا، قندخون بالا، چربی اضافی دور کمر، میزان پایین کلسترول خوب HDL و میزان بالا تری گلیسیریدها.در این مطالعه، محققان تاثیر مصرف روزانه بلوبری را در ۱۳۸ فرد چاق و دارای اضافه وزن (میانگین سنی ۵۰ تا ۷۵ سال) و مبتلا به سندروم متابولیک بررسی کردند.محققان دریافتند مصرف روزانه یک فنجان بلوبری منجر به بهبود عملکرد عروق خونی و سفتی شریان ها می شود و در نتیجه ریسک بیماری قلبی-عروقی بین ۱۲ تا ۱۵ درصد کاهش می یابد.