گروه سیاسی: عباس عبدی (از دانشجویانی که سال 88 سفارت آمریکا در تهران را اشغال کردند) میگوید: سهم مردم از یارانه ۴۵ هزار تومان نبود بلکه ۱۵ هزار تومان بود! و بنزین ۵هزار تومانی تاثیری بر مردم ندارد! خبرگزاری فارس با این تحلیلگر طیف اصلاحطلب گفتگو کرده که چکیده آن را میخوانید:
* (با بیان اینکه راهبرد اصلاحطلبان بعد از سال ۸۸ نسبت به گذشته خواسته یا ناخواسته دچار مشکل شد): بنابراین در سال ۹۲ بر اساس یک دست باز به میدان نیامدند که خودشان نامزد معرفی کرده و خودشان از او حمایت کنند. به همین دلیل شخصا موافق حمایت از نامزد حتی نزدیک به اصلاحطلبان هم نبودم؛ چراکه اصلا چنین زمینهای فراهم نبود؛ اما اینکه چرا دستشان باز نبود و تقصیر کیست، آن یک بحث دیگری است.
* آقای عارف در انتخابات92 خودش آمده بود و فکر میکرد که میآید و اینها هم حمایت میکنند. هیچکس به آقای عارف نگفته بود که نامزد شود. البته حقش بود که نامزد شود و هر کسی این حق را دارد، ولی اصلاحطلبان به کسی نگفته بودند که برود نامزد شود و از او حمایت کنند.
* (با اشاره به اختلاف اخیر روحانی و جهانگیری): چه کار دارید گرانش کنید؟ به هرکسی سهم خودش را بدهید و بین همه توزیع کنید. خود مردم بین هم به هر قیمتی که میخواهند بفروشند و حتی میتوانید از آنها مالیات هم بگیرید. کلی مصرفتان هم کم میشود و هیچ مشکلی پیش نمیآید.
* آقای روحانی فکر میکند که این ایده میخواهد دولتش را زمین بزند و این در حالی است این ایده قوام دولت است. دولتی که پول و سرمایهگذاری ندارد و صبح تا شب حواسش به قیمت بنزین و انرژی است، نمیتواند به وظایف اصلی خود عمل کند.
* (با انتقاد از سیاستهای اقتصادی دولت نهم و دهم): سهم مردم از یارانه ۴۵ هزار تومان نبود بلکه ۱۵ هزار تومان بود و آن باقی پول را از جای دیگری داد. سهم مردم را همان ۱۵ هزار تومان باید میداد و اگر میخواست ۴۵ هزار تومان بشود، باید قیمتش را بالا میبرد. هیچ اتفاقی هم نمیافتاد.
* دولت اصلا با این وضعیت میافتد و احتیاجی نیست که کسی دولت را بیندازد. با وضعیت فروش نفت و درآمدهای ریالی و انواع و اقسام مشکلات بودجه هزار مسئله وجود دارد.
* آقای جهانگیری خودش باید ببیند در دولت کارایی دارد یا نه؟ اگر متناسب با کارآیی که دارد کار میکند، میماند و اگر این چنین نباشد باید بگوید من کار نمیکنم.
* قیمت بنزین اگر ۵۰۰۰ تومان و حتی بیشتر شود، نه قاچاق میشود و نه از جیب دولت میرود و هیچ تاثیری هم بر مردم ندارد، چون چیزی که بر مردم تاثیر میگذارد نقدینگی است.
* روزانه به قولی شاید ۱۰۰۰ میلیارد تومان به نقدینگی اضافه میکنند و ککشان نمیگزد اما وقتی میگوییم قیمت بنزین را به مردم بدهید تا گران شود، میگویند این کار خطرناک است. یا مثلا در مورد برق هم همینطور است. اینجا خانه من ۱۸۰ متر است و برق مصرف میکنم و این در حالی است که یک روستایی برق زیادی مصرف نمیکند. ۱۰۰ کیلووات یا هر مقداری به هر نفر بدهند، روستایی هم داشته باشد و من هم داشته باشم. او اگر نخواست استفاده کند و پولش را بگیرد و من اگر بیشتر استفاده کردم پول آزادش را بدهم.