به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۰:۰۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ ساعت ۱۰:۴۱
کد مطلب : ۱۸۴۴۳۶

فصل داغ اتئلاف‌های سیاسی در چپ و راست

گروه سیاسی: در حالی که چند روزی است، اما و اگر‌ها درباره دیدار انتخاباتی قالیباف و احمدی‌نژاد در محافل رسانه‌ای خبرساز شده است، گفت‌وگوی احزاب و تشکل‌ها از جمله اصلاح‌طلبان با وزیر کشور با هدف ایجاد فضای مطلوب برای برگزاری انتخابات مجلس یازدهم در جریان است.
فصل داغ اتئلاف‌های سیاسی در چپ و راست
چند روزي است نقل و نُقل محافل سياسي و رسانه‌اي شده ملاقات محمدباقر قاليباف با محمود احمدي‌نژاد است. ماجرا از روز جمعه شروع شد؛ «وحيد يامين‌پور» مجري صدا و سيما و فعال سياسي اصولگراي نزديك به جبهه پايداري در صفحه شخصي خود در شبكه اجتماعي توييتر از ديدار محمود احمدي‌نژاد، رييس‌جمهوري سابق ايران و محمدباقر قاليباف، شهردار اسبق تهران خبر داد.محسن پيرهادي از اعضاي شوراي شهر سابق و چهره نزديك به قاليباف در حساب كاربري‌اش در توييتر خود نوشت: خبر ديدار آقايان قاليباف و احمدي‎نژاد مربوط به اواخر فروردين‌ماه است. گويا آقاي احمدي‎نژاد چند جلسه به مجمع تشخيص مصلحت نظام نيامده بودند، آقاي قاليباف پيگيري كردند و متوجه شدند ايشان بيمارند بنابراين با جمعي از دوستان به عيادت ايشان رفتند. او همچنين نوشت همه‌ چيز در دنيا سياست‌بازي، انتخابات و حاشيه نيست.ساعتي از تكذيبيه توييتري پيرهادي نگذشته بود كه خبر ديگري اين‌ بار به نقل از يك منبع آگاه نزديك به احمدي‌نژاد منتشر شد که نشان مي‌داد آنچه حاميان قاليباف مي‌گويند چندان با واقعيت منطبق نيست. آقاي قاليباف به منزل آقاي احمدي‎نژاد رفتند و با ايشان ملاقات كردند. اما اينكه علت اين ملاقات، بيماري آقاي احمدي‌نژاد اعلام شده، صحت ندارد.

این‌روزها می‌توان بین مواضع و اهداف قالیباف و احمدی‌نژاد شباهت‌هایی یافت؛ وعده‌هاي انتخاباتي مشابه مانند يارانه يا برخورد با مفاسد اقتصادي با همان رفتار و نقطه اشتراك ديگري بود كه این دو را بيشتر به هم شبيه مي‌كرد؛ بنابراين حداقل در مقام تصور، قاليباف و احمدي‌نژاد مي‌توانند زوج انتخاباتي خوبي براي يكديگر باشند و طبيعي است هم‌كاسه شدن اين دو نفر و تلاش براي ايجاد «جريان سوم» چندان دور از ذهن نباشد.به نظر می‌رسد احمدی‌نژاد و قالیباف می‌توانند فعلا به ائتلافی حداقل موقت برسند و استراتژی‌ای برای خود تعریف کنند؛ ائتلافی برای بردن انتخابات آتی مجلس و احتمالا چشم‌دوختن به انتخابات 1400؛ با این تفاوت که احتمال تأیید صلاحیت رئیس سابق دولت در آن انتخابات، تقریبا بعید به نظر می‌رسد، درحالی‌که قالیباف همچنان شانس زیادی برای بردن دارد. احمدی‌نژاد توان بسیج یک بدنه خاکستری را دارد و قالیباف توان گذشتن از سد تأیید صلاحیت را؛ احتمالا ائتلاف این دو وضعیتی شبیه رابطه اصلاح‌طلبان و روحانی پیدا خواهد کرد.

گفتگوهای اصلاح‌طلبان با وزیر کشور در عمارت فاطمی
برنامه عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور برای گفت‌وگو با احزاب و تشکل‌ها از نحله‌های مختلف سیاسی با هدف ایجاد فضای مطلوب برای برگزاری انتخابات مجلس یازدهم در جریان است. رویکردی که می‌توان آن را به عنوان امری مستمر در راستای سیاست اخیر دولت برای شکل گرفتن گفت‌وگوهای اجتماعی تلقی کرد و البته به نظر می‌رسد که وزارت کشور تمایل دارد آن را در فضایی به دور از هیاهوهای سیاسی رایج پیگیری کند.بهزاد نبوی ، علی شکوری راد، محسن هاشمی حسین مرعشی، رسول منتجب‌نیا، الیاس حضرتی،در این دیدار جضور داشتند.

منتجب نیا در رابطه با این دیدار گفت:
*در این جلسه گفتم که در اصل حضور پرشور در انتخابات تردیدی وجود ندارد و با مشارکت گسترده مردم بسیاری از تحلیل‌ها و توطئه‌های دشمنان خنثی می‌شود.» این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با وزیر کشور دو پیش زمینه را برای حضور پرشور در انتخابات مطرح کرده است. به باور او اقدام سریع، شجاعانه و کارساز دولت برای رفع مشکلات اقتصادی مردم و دمیدن روح امید و اعتماد به جامعه اولین ضرورت است که سبب خواهد شد احزاب و فعالان سیاسی با تشویق مردم؛ فضای انتخابات را هر چه بیشتر گرم و پرشور کنند.

علی شکوری راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت هم اینگونه توضیح داد:
‎* این جلسه روز پنجشنبه و به دعوت وزارت کشور برگزار شد. شرکت کنندگان همگی به موانعی که پیش روی افزایش مشارکت مردم وجود دارد اشاره کردند. از مهم‌ترین نکات آنان این بود که مردم نسبت به اثربخش بودن شرکت‌شان در انتخابات دغدغه دارند و به همین دلیل فکر می‌کنند جدای از اینکه انتخابات تا چه حد خوب برگزار شود، اگر رأی هم بدهند، منتخبان مردم نمی‌توانند اثربخشی چندانی در بهتر اداره شدن کشور داشته باشند، به همین دلیل برخی مردم از اینکه در انتخابات شرکت بکنند، ناامید هستند. البته انتقادهای نسبت به عملکرد شورای نگهبان به دلیل اعمال نظارت استصوابی و رد صلاحیت‌های نامزد‌های انتخاباتی مطرح شد. نشاط سیاسی در جامعه و نیز جایگاهی که احزاب باید در جامعه داشته باشند هم از دیگر مسائل مطرح شده بود.

‎*توضیحاتی که آقای رحمانی فضلی ارائه داد، می‌توان گفت در مجموع مثبت و مقداری امیدوارکننده بود و نشان می‌داد که وزارت کشور تلاش می‌کند فرآیند بی طرفانه‌ای را دنبال کند و تلاش می‌کند این باور را در همه ایجاد کند. به همین دلیل صحبت‌ها تا حدی مؤثر واقع شد.

* درباره برخی فرمانداران و عوامل اجرایی انتخابات نگرانی‌هایی ابراز شد؛ اینکه برخی خیلی ضعیف هستند و برخی هم گرایش‌های بی‌طرفانه ندارند. هرچند وزیر کشور تأکید کرد که به همه این نیروها آموزش داده و تأکید شده در چارچوب تعیین شده عمل کنند. البته به نظر من باید منتظر ماند و این موارد را در عمل ارزیابی کرد که وزارت کشور چه میزان کار اجرایی بی‌طرفانه، قانونی و با دقت نظر انجام می‌دهد و چقدر می‌تواند مقابل اعمال اثر احتمالی ناصواب هیأت‌های نظارت ایستادگی کند. در این جلسه تأکید شد که اکنون نگرانی مردم از خود شورای نگهبان است. امروز مردم از دست شورای نگهبان به وزارت کشور پناه آورده‌اند .
مرجع : برترین ها