به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۱:۱۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۷/۱۶ ساعت ۱۹:۴۴
کد مطلب : ۱۸۹۴۸۸

ترامپ: کلینتونِ کلاهبردار در انتخابات شرکت کند!

ترامپ: کلینتونِ کلاهبردار در انتخابات شرکت کند!
گروه بین‌الملل: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی در توئیتر از «هیلاری کلینتون» نامزد شکست خورده انتخابات سال 2016 خواست تا وارد رقابت‌های انتخاباتی سال 2020 شود. وی در این پیام توئیتری نوشت: «هیلاری کلینتون کلاهبردار باید وارد رقابت‌ها شود تا با تلاش آن را از "الیزابت وارن" برباید. تنها یک شرط وجود دارد. این کلاهبردار باید جنایت‌ها و بزهکاری‌های بزرگ خود از جمله اینکه چگونه و چرا 33 هزار ایمیل را پس از دریافت احضاریه "C" پاک کرد، توضیح دهد.»
ترامپ طی روزهای اخیر به شدت درگیر تحقیقات آغاز استیضاح مجلس نمایندگان آمریکا به دلیل رسوایی مکالمه تلفنی با «ولودومیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین است. فرایند استیضاح، از مجلس نمایندگان آمریکا آغاز می‌شود و در صورتی که اکثریت قانونگذاران در این مجلس (نصف به علاوه یک) موافق استیضاح باشند، روند کار به جریان خواهد افتاد. در ادامه، مجلس نمایندگان در صورت موافقت با استیضاح، از مجلس سنا می‌خواهد دادگاه تشکیل دهد و متهم را محاکمه کند. محکومیت قطعی رئیس‌جمهور که عزل او را در پی خواهد داشت مستلزم آن است که دو سوم سناتورها (۶۷ نماینده) به این موضوع رأی مثبت دهند و موافق آن باشند.

دلجویی ترامپ از ترکیه و اعلام همبستگی با کُردها
از سوی دیگر، «دونالد ترامپ» پس از مورد انتقاد قرار گرفتن از سوی جمهوریخواهان به‌دلیل اتخاذ تصمیم برای خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه، از ترکیه به عنوان متحدی در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و شریک تجاری قوی واشنگتن دفاع کرد.
ترامپ درصفحه توییتر خود نوشت: خوب، خیلی ها راحت فراموش می کنند که ترکیه، شرکت تجاری بزرگ آمریکاست، در واقع آنها (ترکیه) قالب های فولادی جنگنده های اف – ۳۵ ما را می سازند. ترامپ افزود: آنها همچنین به من در نجات جان های زیادی در استان ادلب و بازگرداندن کشیش اندرو که سال های زیادی از دوره حبس اش مانده است، ‌کمک کردند.
اندرو برانسون کشیش آمریکایی به اتهام ارتباط با کودتای نافرجام ۲۰۱۶ ترکیه، تقریبا دو سال در ترکیه زندانی بود. رئیس جمهوری آمریکا در سلسله توییت های خود آورد: همچنین فراموش نکنید که ترکیه، عضو مهم ناتو و وی (اردوغان) ۱۳ نوامبر (۲۲ آبان) به عنوان مهمان من به آمریکا می آید. ترامپ در توییت دیگری اعلام کرد: شاید در مرحله خروج از سوریه باشیم، اما هرگز کردها را که مردمانی خاص و مبارزانی عالی هستند، رها نکرده ایم. همچنین روابط ما با ترکیه، بسیار خوب بوده است. ترکیه که از جمعیت بزرگ کرد برخوردار است و به خوبی می داند در حالی که ما تنها ۵۰ سرباز باقی مانده در آن بخش از سوریه داشتیم و آنها خارج شده اند، هر نوع جنگ غیرضروری یا غیراجباری از سوی ترکیه برای اقتصاد و پول ناپایدارشان، ویرانگر است. ما به کردها به لحاظ مالی و تسلیحاتی کمک می کنیم.
توییت های ترامپ در دفاع از ترکیه و اردوغان احتمالا با انتقادهای شدیدتری در آمریکا مواجه می شود. «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه پیشین آمریکا روز دوشنبه از تصمیم واشنگتن برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمال سوریه انتقاد کرد و در صفحه توییتر خود نوشت: بگذارید به صراحت بگویم؛ رئیس جمهوری در برابر متحدان وفادار ما و منافع آمریکا، جانب رهبران سلطه جوی ترکیه و روسیه را گرفته است. کاخ سفید شامگاه یکشنبه اعلام کرد که ترکیه به زودی عملیاتی نظامی در شمال سوریه را آغاز می کند. آمریکا بیش از یک هزار نیرو در شمال سوریه داشت که با نیروهای کردی که ترکیه آنها را تروریست می داند، همکاری نزدیکی داشتند. 
شماری از جمهوریخواهان آمریکایی به تصمیم ترامپ برای خروج این نیروها ازشمال سوریه انتقاد کرده و گفته اند که این مساله ممکن است به روابط واشنگتن با متحدان لطمه زند و زمینه تحرکات تروریست های داعش را پایه ریزی کند. هرچند یک مقام ارشد دولت ترامپ تاکید کرده که رئیس جمهوری به ترکیه برای عملیات نظامی در شمال سوریه چراغ سبز نشان داده است، ‌ دفاع امروز ترامپ از ترکیه احتمالا ابهامات بیشتری را در مورد موضع وی ایجاد می کند. ترامپ خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را اولین بار اواخر سال ۲۰۱۸ اعلام کرد، تصمیمی که به استعفای «جیمز متیس» وزیر دفاع وقت آمریکا منجر شد.
منابع مطلع در«نیروهای دموکراتیک کرد سوریه» (قسد) که از حمایت واشنگتن برخوردارند، در بیانیه ای اعلام کردند که نیروهای آمریکایی به تعهدات خود عمل نکردند و از مناطق مرزی مشترک سوریه و ترکیه عقب نشستند. یگان‌های مدافع خلق، نیروهای کُرد هستند که ترکیه، آنها را وابسته به "پ. ک. ک" (حزب کارگران کردستان ترکیه) و تروریست می‌داند. ترکیه مدتهاست که در حال رایزنی با آمریکا برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه است. مقام‌های نظامی ترکیه وآمریکا هفتم ماه اوت (۱۶ مرداد) در مورد طرح ایجاد منطقه امن در شمال سوریه به توافق رسیدند.
آنکارا مدعی است که هدف از این اقدام، ایجاد منطقه‌ای برای بازگرداندن آوارگان سوری از ترکیه به کشورشان است.