گروه جامعه: دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق زنان درباره بازدارندگی احکام موجود در لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت گفت: اگر این احکام به موازات هم و در کنار دیگر تدابیر حفاظتی و نظارتی که در لایحه آمده است، مورد استفاده قرار گیرد میتواند بازدارنده باشد.
شهیندخت مولاوردی (دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق زنان) در پاسخ به این سوال که احکامی که در لایحه امنیت زنان در برابر خشونت آمده، آیا بازدارندگی لازم را در مقابل خشونت علیه زنان دارد؟ گفت: ما مجموعه تدابیر را در این لایحه دیدهایم. احکامی که در خصوص جرائم در این لایحه آمده است را باید در کنار سایر وظایف دستگاهها و تدابیر آموزشی بازدارنده و تدابیر حفاظتی و نظارتی باید بررسی کرد.وی ادامه داد: اگر این احکام به موازات هم و در کنار دیگر تدابیر حفاظتی و نظارتی بررسی شود، قطعا میتواند بازدارنده باشد. البته قوه قضاییه ملاحظاتی داشته است، در حال حاضر هم این لایحه در اختیار دولت و سپس مجلس خواهد بود و اصلاحاتی در آن انجام خواهد شد.دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق زنان در پاسخ به این سوال که آیا مواردی تکرار قوانین مجازات اسلامی است در این لایحه وجود دارد و این موضوع باعث تکرار قوانین میشود، تصریح کرد: تکرار قوانین در این لایحه مورد بررسی قرار گرفته است ما لایحه ۹۲ مادهای دولت دهم را بعد از بررسی برای جلوگیری از تکرار قوانین به ۵۰ ماده کاهش دادیم. اما در حال حاضر که پس از بررسی توسط قوه قضاییه به دولت ارسال شده است به ۷۷ ماده افزایش یافته است.
مولاوردی درباره اینکه چگونه این لایحه ۵۰ مادهای به لایحه ۷۷ مادهای تبدیل شده است، تصریح کرد: در حال بررسی این موضوع هستیم تا ببینیم که چطور ۲۰ ماده به این لایحه افزوده شده است. امیدواریم هر چه سریعتر این بررسیها تمام شده و برای تصویب به مجلس ارسال شود.وی همچنین درباره آخرین وضعیت پرونده قربانیان اسیدپاشی گفت: به طور موردی این موضوع را پیگیری میکنم، اما اینکه بخواهیم در مجموع چنین مسئولیتی را عهدهدار شده باشم، متاسفانه اینطور نیست. البته همانطور که گفتم به صورت موردی دنبال میکنم و جزء دغدغههایم است.