به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۸/۰۱ ساعت ۱۴:۱۱
کد مطلب : ۱۹۰۶۶۳

اوپک به یک تصمیم دشوار تن می‌دهد؟

گروه اقتصادی: منابع آگاه در اوپک اعلام کردند این گروه با وجود پایبندی همه اعضا به پیمان فعلی، در نشست رسمی دسامبر خود کاهش بیشتر تولید را مورد بررسی قرار خواهد داد.
اوپک به یک تصمیم دشوار تن می‌دهد؟
منظور منابع آگاه از همه، کشورهای عراق و نیجریه است که برای تولید بالاتر از سهمیه تعیین شده معروف هستند. اگرچه اوپک در ماه میلادی گذشته در پی مختل شدن عرضه نفت عربستان سعودی، با جهش نرخ پایبندی به توافق کاهش تولید روبرو شد اما عراق و نیجریه همچنان نتوانستند به طور کامل به توافق پایبند بمانند و تولیدشان بالاتر بود.سایر اعضای اوپک به خصوص عربستان سعودی تمایل ندارند به کاهش بیشتر تولید مبادرت کنند مگر این که عراق و نیجریه پایبندی خود به توافق را افزایش دهند. با این حال مقامات عالی رتبه اوپک پیش از این اعلام کرده‌اند که آماده‌اند این موضوع را بررسی کنند. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک اظهار کرده که این گروه هر آنچه لازم باشد برای جلوگیری از رکود بازار انجام خواهد داد و اعضای اوپک تمایل دارند همه گزینه‌ها را بررسی کنند. عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی نیز اظهار کرده که وظیفه وی بررسی مازاد عرضه است.اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک در چارچوب گروهی معروف به اوپک پلاس با هدف تقویت بازار، از ابتدای ژانویه امسال توافقی را برای محدودیت عرضه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز به اجرا گذاشتند.

این توافق قرار است تا مارس سال ۲۰۲۰ اجرا شود و این تولیدکنندگان در دیدار رسمی که روزهای پنجم و ششم دسامبر برگزار می شود، به بررسی سیاست تولید خود خواهند پرداخت.یک منبع آگاه اوپک به رویترز گفت: در دسامبر ما ضرورت کاهش بیشتر تولید برای سال میلادی آینده را بررسی خواهیم کرد اما اکنون هنوز زود است و اوضاع در نوامبر بیشتر روشن خواهد شد.کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک در نوامبر دیدار خواهد کرد و این کمیته احتملا وضعیت تولید این دو عضو متخلف را دقیق‌تر بررسی خواهد کرد و یافته‌ها و توصیه‌های خود را به اوپک ارایه خواهد کرد تا در نشست اوپک پلاس که روزهای پنجم و ششم دسامبر برگزار می‌شود، به بحث گذاشته شود.فشار شدیدی روی اوپک برای اقدام قاطع‌تری به منظور تقویت قیمت‌ها که حتی با وجود تنشها در خاورمیانه تغییر قابل توجهی نداشتند و تحت تاثیر پیش‌بینی‌های منفی درباره تقاضای ضعیف هستند، وجود دارد.آژانس بین‌المللی انرژی و بسیاری از سازمانها و تحلیلگران دیگر از جمله اوپک تحت تاثیر نشانه‌های کندی رشد اقتصادی و جنگ تجاری آمریکا و چین، برآوردشان از رشد تقاضا برای نفت را امسال چندین بار تنزل داده‌اند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، عاملی که اوپک را تحت فشار مضاعفی قرار داده است، رشد تولید آمریکا است که از ۱۱.۷ میلیون بشکه در روز در ابتدای سال به ۱۲.۶ میلیون بشکه در روز رسیده است اما هر گونه اقدام اوپک برای جبران رشد تولید نفت آمریکا به قیمت از دست دادن سهم بازارش تمام خواهد شد.اگر چه تولیدکنندگان در گروه اوپک پلاس موفق شده‌اند کف قیمتی را برای نفت ایجاد کنند اما نتوانستند قیمت‌ها را بالاتر ببرند. قیمت‌های نفت بزرگترین کاهش سه ماهه را در سال میلادی جاری و بدترین عملکرد سه ماهه را از سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۸ داشتند که پس از صدور معافیت شش ماهه آمریکا به هشت مشتری بزرگ نفت ایران به میزان ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده بودند.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: قیمت نفت