به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۱۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ساعت ۱۷:۰۷
کد مطلب : ۱۹۲۱۴
انحصار تامین و توزیع پهنای باند در ایران پایان یابد

دلایل ​ارائه​اینترنت بی​کیفیت وگران ​درایران

گروه علمي وفناوري: اعضای کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران با طرح دلایل ارائه اینترنت بی کیفیت در ایران و مشکلات این بخش، مطالبات خود را از مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم برای رفع معضلات اینترنت در ایران خواستار شدند.
دلایل ​ارائه​اینترنت بی​کیفیت وگران ​درایران
محمودرضا خادمی عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای نخستین مطالبه از دولت جدید را رفع انحصار موجود در تامین و توزیع پهنای باند اینترنت عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی خواهان آن است که تامین و توزیع پهنای باند را با حفظ حق حاکمیت دروازه های ارتباطی بین الملل بر عهده گیرد؛ این انتظار ملی است که باعث توسعه پهنای باند کشور و ایجاد بازار رقابتی می شود.وی با بیان اینکه تامین و توزیع پهنای باند نباید در انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت باشد، افزود: با موافقت دولت می توان ظرف 6 ماه با توجه به زیرساختهای موجود، نیاز کشور را در حوزه تامین و توزیع پهنای باند مرتفع کرد.

محدودیت 128 کیلوبیت برای اینترنت پرسرعت برداشته شود
عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران درخواست برای رفع محدودیت سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه را از دیگر مطالبات فعالان اینترنت کشور برشمرد و گفت: کف سرعت اینترنت در دنیا یک مگابیت بر ثانیه است و این درحالی است که در ایران همچنان محدودیت سرعت اینترنت از سقف 128 کیلوبیت بر ثانیه داریم.وی با بیان اینکه براساس اهداف برنامه پنجم توسعه کشور، سرعت دسترسی کاربران به اینترنت باید به کف 512 کیلوبیت بر ثانیه و 10 میلیون کاربر برسد، ادامه داد: 2.5 سال از برنامه 5 ساله پنجم توسعه می گذرد اما اهداف این سند بالادستی اجرایی نشده است.مهندس خادمی با تاکید براینکه سرانه پهنای باند اینترنت برای هر ایرانی با توجه به آمارهای موجود پهنای باند و کاربر، یک کیلوبیت است که این رقم در هیچ کجای دنیا وجود ندارد، تصریح کرد: سطح کیفیت اینترنت در ایران پایین است و تا زمانی که مشکلات زنجیره ای اینترنت رفع نشود مشکل کیفیت رفع نخواهد شد.وی ادامه داد: شرکتهای اینترنتی اینترنت بی کیفیت دریافت می کنند و مجبورند اینترنت بی کیفیت به کاربران تحویل دهند.

انحصار سیم مسی پایان یابد
وی با بیان اینکه انحصار سیم مسی به دلیل وجود اشکالات در خصوصی سازی شرکت مخابرات ایران، مشکلاتی را برای ارائه دهندگان اینترنت به وجود آورده است، خواستار پایان یافتن و اصلاح ساختار انحصار سیم مسی در کشور شد تا سرویس دهندگان اینترنتی بتوانند سرویس مناسب ارائه کنند.

پروانه های بخش ICT از تکنولوژی محور به سرویس محور اصلاح شود
این عضو کمیسیون سازمان نصر تهران اصلاح پروانه های بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات را از دیگر مطالبات این بخش عنوان کرد و گفت: پس از این اصلاح پروانه در دستور کار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در دولت قبل بود و در این زمینه از نظرات کارشناسی بخش خصوصی و دانشگاهی نیز بهره گرفته شده بود اما در حال حاضر به نظر می رسد این پروژه، متوقف شده است.وی ادامه داد: در این راستا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می خواهیم اصلاح پروانه های فعالیت این بخش را با محوریت ارتقای پروانه ها از تکنولوژی محوری به سرویس محوری در دستور کار قرار دهد.

آمارهای حوزه اینترنت شفاف سازی شود
 خادمی با تاکید بر لزوم شفاف سازی آمار و ارقامی که در حوزه اینترنت و شاخص های موجود از سوی متولیان این بخش مطرح می شود گفت: آمارهای ارائه شده در حوزه اینترنت، بعضا به اشتباه و ناصحیح اعلام می شود که از متولیان این امر انتظار می رود نسبت به شفاف سازی و رفع نهادهای موازی اعلام کننده این آمارها اقدام کنند.

نصب دکل های شهری را براساس ساختار شرکتهای اینترنتی ببینید
این ارائه کننده سرویس اینترنت درباره معضل دکل های شهر تهران و وقفه ای که میان تعاملات ارائه کنندگان با شرکت ارتباط مشترک شهر برای نصب دکل پیش آمده است نیز خواستار برقراری تعاملات با این شرکت و شهرداری تهران شد و گفت: از شهرداری تهران می خواهیم برای زیباسازی شهر و ساماندهی دکل های ارتباطی، تنها به ساختار اپراتورهای موبایل توجه نکنند و ساختار شرکتهای اینترنتی را نیز ببینند؛ چرا که هم اکنون شرکتهای اینترنتی برای ارائه سرویس های وایرلس - بدون سیم- دچار مشکلاتی در این بخش هستند.

نماینده بخش خصوصی در کمیسیون تنظیم مقررات راه یابد
در این نشست عبدالمجید بیدختی نژاد دیگر عضو کمیسیون اینترنت سازمان نصر تهران نیز خواستار حضور نماینده بخش خصوصی در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات شد و بر لزوم سیاستهای حمایتی دولت از بخش خصوصی در این حوزه تاکید کرد.وی با بیان اینکه در دولتهای گذشته مصوبات و قوانین این بخش ضمانت اجرایی نداشت، مطالبه روشن بخش خصوصی در حوزه اینترنت را ضمانت نامه اجرایی قوانین و مصوبات عنوان کرد و گفت: شفاف سازی حوزه سیاستگذاری در ICT از دیگر مسائلی است که باید ساماندهی شود چرا که هم اکنون ورود نهادهای موازی به عرصه سیاستگذاری در این بخش، مشکلاتی را برای ارائه سرویس، نرخ های مصوب و نظارت براین حوزه به وجود آورده است.

سیاستگذاری نادرست در خرید پهنای باند اصلاح شود
بیدختی نژاد سیاست خرید و تهیه پهنای باند اینترنت توسط شرکت ارتباطات زیرساخت از پرووایدرهای بین المللی را نادرست خواند و گفت: انعقاد قرارداد 5 ساله با پروایدرهای بین المللی برای تامین پهنای باند اینترنت سیاستگذاری غلط شرکت ارتباطات زیرساخت است که منجر به گرانی نرخ پهنای باند و عدم تغییر این نرخ ها می شود و این سیاستگذاری باید اصلاح شود.وی افزود: سیاستهای حمایتی دولت از بخش خصوصی در عرصه تامین پهنای باند می تواند مشکلات این بخش را رفع کند؛ چرا که تاکنون حمایتی از شرکت پیشگامان به عنوان تنها بخش خصوصی تامین کننده پهنای باند صورت نگرفته است و براین اساس شرکتهای دیگر جرات ورود به این عرصه را ندارند.

این عضو کمیسیون اینترنت سازمان نصر خواستار ایجاد اپراتور در حوزه انتقال شد و گفت: این اپراتور صرفا باید بتواند بستر انتقال را در اختیار ارائه دهندگان اینترنت قرار دهد و خودش به هیچ وجه صاحب سرویس و ارائه دهنده اینترنت نباشد.وی با بیان اینکه پروانه 10 ساله سرویس دهندگان اینترنت پرسرعت - PAP - تا دی ماه امسال به اتمام می رسد افزود: بخش خصوصی و مخابرات در مجموع حدود 3 میلیون مشترک اینترنت پرسرعت ADSL جذب کرده اند که این آمار تنها با اصلاح زنجیره مشکلات اینترنت ارتقا می یابد.
مرجع : مهر

سروش
United States
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۷:۵۶
اینترنت با سرعت 1 گیگابیتی (1000 مگابیت) سرویس گوگل - فیبر، نامحدود، ماهی 70 دلار
اینجا: اینترنت 1 یا 2 مگابیتی نامحدود، با کلی محدودیت و فیلترینگ، ماهی 200 هزار تومن حداقل!!!
مسخره است. عمدی هم هست. نمی خوان که مردم اینترنت داشته باشند (156664)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۹:۳۲
من رایتل دارم!!!
فقط 30 ثانیه کانکت میشه و بعد No service میشه!
اونم با پنچ خط آنتن پر!!!
---------------------------------
باید تحریمشون کنیم تا آدم بشن!
ااینا با تحریم خوب مذاکره میکنن!!! (156733)
۱۳۹۲/۰۸/۰۷ ۰۴:۴۳
گل گفتی
اینا کلن دوستانه پای میز مذاکره حاضر نمیشوند (157020)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۹:۴۰
دقیق یک گیگ میشه 1024 مگابایت. اون 24 هم خودش کلیه واسه ماها. (156743)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۰:۰۷
سرعت نمی خوایم این محدودیت دانلودشو بردارید. سهمیه ی یک ماه ما در یک هفته تموم میشه اونم فقط سایت های خبری رو باز می کنیم و کلی محدودیت برای خودمون می ذاریم تهش 10 روز ترافیکش دووم نداره. وای به روزی که بخوایم دوتا مقاله بگیریم. (156758)
سیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۷ ۰۶:۰۰
واقعا یه فکری به حال این محدودیتش باید کرد. من 2 تا بچه مدرسه ای دارم گه هر روز باید واسه درساشون از اینترنت مطلب بگیرن. به خاطر اونا من دیگه باید کلا دور استفاده از نتو خط بکشم. تو رو خدا این مشکلو حل کنید. والله سهمیه بندی اطلاعات دیگه نوبره. (157023)
asad
United States
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۸:۰۵
ایا اترنت در جاهای دیگر دنیا وجود دارد این اینترنت غیر از اینکه اعصاب کاربران را نابود میکند چه کاری میکند (156674)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۸:۲۵
حتماً نون یک عده ای در شیشه کردن خون مردمه. (156691)
استوکولو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۲:۳۳
از من ماهی 15هزارتومن میگیرن با سرعت 512 ولی ولی ولی موقع دانلود سرعتش 64 تا 75 کیلوبایت در ثانیه دانلود میکنه که یک گیگ حدود 5 ساعت میکشه.
زنگ زدم به 2020 میگم پس سرعت اونایی که سرعتشون 128 چیه میگه 14 کیلوبایت در ثانیه واااااای خدا ببین ما که تو ایرانیم چقدر بد شانسیم ایکاش ما هم مثل ترکیه بودیم (156859)
آیدین
United States
۱۳۹۲/۰۸/۰۷ ۰۳:۳۲
شما اینترنت 512 کیلو بیت خریدین که سرعت دانلودتون باید 1/8 اون یعنی 64 کیلو بایت باشه. 128 کیلو بیتم میشه 16 کیلو بایت. (157017)
kave
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۳:۱۶
حضرت ایوب کجایی بیا برایت از صبر بگویم.
یعنی اگر حضرت ایوب هم بودند صبرشان در مقابل اینترنت ایران کم میامد. (156894)
۱۳۹۲/۰۸/۰۷ ۰۰:۲۴
2 مگ مخابرات خریدم دانلودم بین سی تا 240 کیلو بایت بر ثانیه هست چن بار تماس گرفتم میگم شما باید میگفتین اشتراک یک به 8 هست هنوز ج درست و حسابی ندادن . 128 شرکت های خصوصی از 2 مگ مخابرات سرتر هست (156962)