به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه تلویزیونی سومریه نیوز عراق، یک منبع امنیتی امروز (دوشنبه) اعلام کرد، پلهای الجمهوریه، السنک و الاحرار روی پل دجله در پایتخت عراق همچنان بسته هستند و احتمال دارد پل الشهدا چهارمین پل نیز به دلیل نزدیکی تظاهرکنندگان به موانع امنیتی بسته شود. این منبع افزود، وضعیت امنیتی در میدان التحریر مرکز بغداد خوب است و تعداد جمعیت متوسطی در آنجا مشاهده میشود، پل الجمهوریه، پایین پل و ساختمان رستوران ترکی نیز بسته هستند. به گفته این منبع، وضعیت امنیتی میدان الخلانی نیز مطلوب گزارش شده و تظاهرکنندگان در حال حضور یافتن در این منطقه و حضور در خط اول و ساختمان پایانه السنک و پل السنک هستند.
این منبع افزود، تظاهرکنندگان دیگر نیز در خط اول پل الاحرار تجمع کردهاند در حالی این پل نیز بسته است. پل چهارم یعنی پل شهدا به گفته این منبع، تقریبا باز است و تلاش میشود تظاهرکنندگان را از پل دور ساخت و نیروهای امنیتی از گاز اشک آور استفاده کردند. با ادامه این وضع احتمال میرود ظرف ساعات آینده این پل نیز به عنوان پل چهارم بغداد بسته شود. کارمندان نهادهای دولتی واقع در دو طرف رودخانه دجله در بغداد پس از بسته شدن پل الاحرار در پی درگیریها میان تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی، از قایق برای رفتوآمد استفاده میکنند.
به دنبال درگیریها روی پل الاحرار، مسؤولان عراقی مجبور شدند آن را با بلوکهای بتونی مسدود کنند.
معترضان عراقی در بزرگترین موج اعتراضات ضد دولتی در چند دهه اخیر، کنترل پل الاحرار، سومین پل منتهی به منطقه الخضراء بغداد را به دست گرفته و بر مناطق بیشتری کنترل یافتند. در پی این اقدام، نیروهای امنیتی عراق برای ممانعت از عبور تظاهرکنندگان از این پل از گاز اشکآور و بمبهای صوتی استفاده کردند. عصر یکشنبه درگیریهایی بین نیروهای امنیتی و معترضان در دو پل الاحرار و الشهدا در مرکز بغداد رخ داد که یک کشته و دهها زخمی داشت. صدها تظاهرکننده توانستند به دو پل برسند در حالیکه نیروهای امنیتی تدابیر امنیتی شدیدی را در اطراف آن دو پل لحاظ کرده بودند. تظاهرکنندگان عراقی از یک هفته قبل تلاش میکنند با ایجاد موانعی روی پل مانع عبور و مرور شده و خود را به منطقه الخضراء برسانند.
طبق اظهارات یکی از عکاسان خبرگزاری رویترز، تظاهرکنندگانی که به دلیل استنشاق گاز اشکآور دچار مشکل تنفسی شده بودند، با چرخ دستی از محل دور شدند. صبح امروز نیز جمعی از مهندسان با برپایی تظاهرات، مسیر پالایشگاه نفت کربلا را مسدود کرده و به کارمندان آن اجازه ورود به محل کارشان را ندادند. تظاهرکنندگان مسیرهای منتهی به مناطق نفتی در منطقه نهران عمر، البرجسیه، المربد را نیز بستند.
یک منبع محلی علت اعتراضات را تصمیمات اخیر وزارت نفت در نادیده حقوق این مهندسان و استخدام مهندسان بابل، نجف و دیوانیه دانست.
همچنین تظاهرکنندگان امروز ورودی بندر ام قصر عراق در نزدیکی بصره را بستند و مانع ورود کارمندان و کامیونها شدند به طوریکه منجر به کاهش ۵۰ درصدی فعالیت این بندر شده است.
این در حالی است که صدها تظاهرکننده همچنان ورودی میدان "مجنون" یکی از مهمترین میادین نفتی بصره را که حدود ۸۰ درصد نفت عراق را صادر میکند، بستهاند.
اما وزارت نفت عراق تاکید کرده اعتراضات کشور که از اول اکتبر راه افتاده منجر به هیچ ضرر و زیانی بر تولید و صادرات نفت کشور نشده است.
عاصم جهاد، سخنگوی وزارت نفت به آرتی گفت، تولید نفت و روند صادرات آن همچنان به قوت خود باقی است و هیچ خسارتی به دلیل اعتراضات به این بخش وارد نشده است. همچنین نجاح الشمری، وزیر دفاع عراق با متئو تولر، سفیر آمریکا در بغداد درباره راههای تقویت همکاریهای مشترک دو کشور گفتوگو کرد. طبق بیانیه وزارت دفاع عراق، در این دیدار روابط دوجانبه عراق و آمریکا به ویژه در بخش امنیتی بررسی شد.