گروه سياسي: رییس شورای هماهنگی انصار حزبالله گفت: دیپلماسی هستهای نیازمند پشتوانه است و حتی اگر دست دولت هم خالی است، نباید گفت که خالی مانده است. من این نکته را به آقای عراقچی نیز گوشزد کردم که در مذاکرات بعدی دست شما خالی است؛ چراکه رییسجمهور در دانشگاه تهران از خالی بودن خزانه صحبت کرد و دست شما را خالی گذاشت.
حسین اللهکرم در کرسی آزاد اندیشی دانشگاه اصفهان با موضوع "آمریکا؛ تقابل یا تعامل" اظهار کرد: متأسفانه یک نوع تعجیل در مذاکرات اخیر صورت گرفته است و هنوز هم در حال انجام است و من به عنوان یک فعال سیاسی معتقدم که این نوع حرکت دولت، عجولانه است. وی با بیان اینکه "ما طبق فرمایشات رهبر انقلاب به دولت اعتماد داریم"، افزود: دولت آقای روحانی باید به این نکته توجه داشته باشد که با رای لرزانی بر سر کار آمده است و نباید رای دیگران را نیز در نظر نگیرد. ما به دولت اعتماد داریم اما به آمریکا اعتماد نداریم. آمریکا دشمن ایران است و امروز کار جریان انتقادی که من نیز خود را جزئی از آن میدانم، این است که بر بیاعتمادیها تاکید کند و آنها را به دولت نشان دهد. اللهکرم ادامه داد: بحث دیپلماسی تلفنی به هیچ عنوان جواب نمیدهد و زمانی که این کار صورت میگیرد باز هم میبینیم که آمریکا دوباره گزینه نظامی را بر روی میز دارد و میگوید اگر دولت ایران امروز اینگونه جلو آمده، به دلیل فشارهای تحریمهاست.
وی با بیان اینکه "هم طرفداران دولت و یک جریان خاص و هم گروه مقابل آنها مذاکرات هستهای را پذیرفتهاند"، گفت: اگر پس از بازگشت آقای روحانی از نیویورک توجه شود، میبینیم دو دسته به استقبال ایشان رفتند؛ یک عده طرفدار و یک عده منتقد. البته کفشپرتابکنها یا توهینکنندگان که در گروه ما قرار داشتند، یا از نیروهای نفوذی مقابل بودند یا جریان خودسر وارد شده بود. رییس شورای هماهنگی انصار حزبالله اضافه کرد: دولت و مردم باید جریانات اخیر را رصد کنند. گروه پژاک در غرب کشور حضور دارد و در چند روز گذشته نیز حادثه سراوان پیش آمد. آمریکا هنوز فعالیتهایی انجام میدهد که سر سوزنی نمیتوان به آنها اعتماد کرد، پس اگر میگوییم باید کشور را با تعامل و بر روی یک حرکت معتدل جلو ببریم، باید اینگونه باشد. ما در برخی مواقع حمایتهای بیش از حد یک نفر یا یک جریان خاص را در مذاکرات میبینیم. آقای روحانی! اعتدال باید مدنظر دولت شما باشد.
اللهکرم در پاسخ به پرسشی، به بررسی تاریخ ایران از دوران کوروش کبیر تا انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: متأسفانه تاریخ ایران و کوروش را اینگونه برای ما ساختهاند. یهودیان این تاریخ را ایجاد کردهاند. این را تمام مطالعات تاریخدانان ما اثبات میکند. وی در برابر این پرسش که "آیا به نظر شما نباید بررسی کرد و دید چرا یک عده از رابطه با آمریکا بدشان میآید و آیا آنها منافع خود را در خطر نمیبینند؟"، پاسخ داد: آقای زیباکلام متأسفانه مطلبی را مطرح و جامعه دانشجویی آن را نیمهکاره برداشت کرده است. ایشان در مقاله خود در رابطه با آمریکا دو دسته را مطرح کردند، یک عده را کاسب جلوگیری از رابطه دانستند و یک عده را صادقانه در جلوی این رابطه دانستند. رییس شورای هماهنگی انصار حزبالله تاکید کرد: تغییری که در دولت روحانی مطرح شد و مردم به آن رای دادند، نباید علیه مردم و کشور ایران باشد. ایشان میتوانند تغییر را در سطح دولت خود انجام دهند. هنوز نمایندگان مجلس و مجلس خبرگان نیز همسو و همنظر با ایشان و تغییراتشان نیستند.
اللهکرم در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه "جریان اصلاحات برای مجلس آتی و مجلس خبرگان آینده در حال برنامهریزی قوی است و برنامههای خود را کم کم پیاده خواهد کرد"، گفت: جریانهای ارزشی، بیاعتمادیها را به دولت گزارش میدهند. از سال 1944 میلادی یعنی به مدت 50 سال ایران و آمریکا سفیر یا کاردار رد و بدل کردند و اگر بررسی کنیم، ایران بزرگترین آسیبها را از همین آمریکا خورده است. اشغال ایران توسط آمریکا در سال 1952 میلادی، کودتای 28 مرداد سال 32 که 60 سال بعد یعنی همین چند مدت پیش مدارک آن توسط دولت آمریکا رو شد از این دست است. پس دولت روحانی نباید چشمش را روی چنین اتفاقاتی ببندد.
وی ادامه داد: فعالیتهای آمریکا قبل از انقلاب کاملاً روشن است و بعد از انقلاب نیز تصرف لانه جاسوسی فعالیتهای آمریکا علیه مردم را به دو دسته قبل از تصرف لانه جاسوسی و بعد از تصرف لانه جاسوسی تقسیم میکند. امروز برای تمام دنیا مشخص شده است که سفارتخانهها لانههای جاسوسی هستند و نمونه آخری که بسیار هم مورد توجه است شنود مکالمات مقام ارشد آلمان بویژه آنگلا مرکل است که دنیا را نسبت به آمریکا به موضع دفاعی کشانده است. رییس شورای هماهنگی انصار حزبالله با بیان اینکه "پس از تصرف لانه جاسوسی، حرکت آمریکا برای فشار به سمت تحریمها رفت و اموال کشور بلوکه شد"، افزود: پس از جنگ نیز ما وارد جنگ نرم با آمریکا شدیم و سپس تنشزدایی در دو دولت آقای هاشمی و خاتمی آغاز شد، اما متأسفانه در دوران آقای خاتمی با توجه به اینکه غنیسازی خاموش شد و تقریباً برای اعتمادسازی همهچیز فراهم شده بود، آنها ایران را محور شرارت خواندند. در دوران آقای احمدینژاد که محکم ایستادگی کرد و مردم نیز ایستادگی کردند، زمانی که متوجه شدند حرفهایشان در ایران خریداری ندارد، به ترور دانشمندان ما رو آوردند.
اللهکرم در برابر پرسش دیگری درباره شعار مرگ بر آمریکا پاسخ داد: شعار مرگ بر آمریکا ما را در مقابل قدرتهای برتر و زیادهخواه قرار داده است. امروز ایران یک پرستیژ جهانی پیدا کرده است و اگر میان سه دولت گذشته مقایسهای انجام دهیم، خواهیم دید که سود مرگ بر آمریکا تا چه اندازه خواهد بود. وی ادامه داد: در دولت آقای هاشمی درآمد کشور در هشت سال 130 تا 140 میلیارد دلار بوده است. آقای خاتمی با سیاستهای تنشزدایانه خود توانست این درآمد را به 200 میلیارد دلار برساند، اما در دولت آقای احمدینژاد که مرگ بر آمریکا به شدت رواج داشت و در سر لوحه کار بود در آمد هشت سال 830 میلیارد دلار بود. احمدینژاد نشان داد که با تقابل بیشتر با آمریکا، درآمد کشور بطور بسیار معنیداری بالا میرود.
رییس شورای هماهنگی انصار حزبالله با اشاره به صحبتهای مسئولان درباره موجودی صندوق توسعه ملی گفت: متأسفانه برخی سخنان آقای روحانی، این مدل دیپلماسی را که در پیش گرفته است نابود میکند. رییسجمهور در دانشگاه تهران از خالی بودن خزانه صحبت میکند، اما وزیر اقتصادش میگود 50 میلیارد دلار در خزانه پول وجود دارد و آقای فرزین مسئول خزانه در دولت قبل 54 میلیارد دلار را اعلام میکند. دیپلماسی هستهای نیازمند پشتوانه است و حتی اگر دست دولت هم خالی است، نباید این را مطرح کرد. من این نکته را به آقای عراقچی نیز گوشزد کردم که در مذاکرات بعدی دست شما خالی است، چراکه رییسجمهور در دانشگاه تهران از خالی بودن خزانه صحبت کرد و دست شما را خالی گذاشت. اللهکرم در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد انصار حزبالله درباره برخورد با برخی فیلمها و شخصیتها افزود: انصار حزبالله به فیلمهای مختلفی اعتراض داشتند، اما درباره دو فیلم "خصوصی" و "گشت ارشاد" اعتراضها بسیار شدید بود و ما اعتراضمان را خیابانی و با خود کارگردانان نیز مطرح کردیم. من نمیدانم چرا شما فکر میکنید کسی که اعتراض دارد نباید اعتراض خود را بگوید. آقای روحانی معتقد به اعتراض و راهپیمایی آرام دانشجویی است. اعتراض همیشه هست و معترضان هم باید حرف خود را بزنند.
وی در برابر پرسش دیگری مبنی بر اینکه "آیا تغییر در مواضع کشور برای حفظ منافع لازم نیست و آیا آقای روحانی همین کار را نمیکند؟" پاسخ داد: استکبار در وضع کنونی، آمریکاست. زمانی انگلستان بود. ما تابع آقای روحانی و دولتشان هستیم، به شرط اینکه با استدلال به ما اثبات کند که آمریکا استکبار جهانی نیست و سپس تغییر موضع بدهند. رییس شورای هماهنگی انصار حزبالله ادامه داد: متأسفانه در روزها و ماههای اخیر صحبتهایی از یک نفر شاخص که فردی مهم در جریان انقلاب اسلامی بوده و بسیار به آقای روحانی نزدیک است مطرح شد که واقعاً گِرا دادن مستقیم به دشمن است و دشمن نیز از این حرفها استفاده میکند. آقای روحانی! شما در دانشگاه تهران از 180 هزار میلیارد بدهی صحبت کردید. مطمئن باشید طرف مقابل در مذاکرات بعدی سطح توقع خود را بالا میبرد. نیاز اصلی کشور ما با مذاکره حل نمیشود. مگر ما گدای حقوق خود هستیم؟ انرژی هستهای حق مسلم ماست و احتیاجی به تائید آنها نداریم. دام تعلیق، دوباره برای کشور پهن شده است. ما باید در کشور تعامل داشته باشیم. همه قبول داریم که دولت باید برود و صحبت کند اما حتماً باید در داخل بسترسازی کند. دولت باید طرح اقتصاد مقاومتی را به مجلس ارائه دهد تا بتواند مذاکره را بهتر پیش ببرد.
اللهکرم با ارائه نظرات خود درباره دولت آمریکا نیز اظهار کرد: فعالیتهای امروز دولت اوباما به این دلیل است که به آمریکاییها بقبولاند که توانسته است ایران را با مذاکره متوقف کند تا بدین ترتیب کلینتون در دور بعدی روی کار بیاید. کشور و دولت ما باید از این زمینه به خوبی استفاده کند. وی در پایان از محرمانه بودن محتوای مذاکرات ایران و 1+5 انتقاد کرد.