گروه علمی: پژوهشگران چینی اخیرا دریافتهاند عطر گیاهان از آنها در برابر آب و هوای سرد محافظت میکند.
گیاهان معطر نه تنها بوی شیرین دارند بلکه مقاومت آنها در هوای سرد نیز بسیار بالا است.مطالعه اخیر پژوهشگران چینی نشان داده است اضافه کردن رایحه گل به گیاهان چای ممکن است مقاومت آنها را در برابر هوای سرد افزایش دهد.هوای سرد یک عامل استرس زای محیطی است که میتواند بقا و رشد گیاهان مختلف را محدود و تحت تاثیر قرار دهد. اما مطالعه اخیر پژوهشگران دانشگاه "Anhui Agriculture" چین نشان داده افزایش غلظت مواد معطر در گیاهان چای میتواند مقاومت آنها را در برابر سرما افزایش دهد.محققان کشف کردهاند که نرولیدول(Nerolidol) که یک ماده معطر موجود در گیاهان چای است که در هوای سرد در آنها انباشته میشود توسط یک ژن کلیدی به نام UGT۹۱Q۲ میتواند به یک نوع گلوکز تبدیل شود و پس از آن با تولید گلوکز، گیاه تغذیه میشود و باعث افزایش بقای گیاه هنگام افت دما میشود و تحمل گیاه را در برابر سرما نیز افزایش میدهد.