گروه اقتصادی: سازمان جهانی اوسک مسیر تازه ای را پیشروی تولید و عرضه زعفران در بازار داخل و دنیا قرار می دهد که در این راه، نظام انبارداری تحت نظارت بورس کالای ایران در تعیین اصالت و کیفیت بالای زعفران ایران نقش اصلی را خواهد داشت.
زهرا سعیدی مبارکه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان مطلب فوق گفت: زعفران با توجه به شرایط اقلیمی و اقتصادی کشور و همچنین گردش مالی بالایی که در دنیا دارد، می تواند نقش بسزایی در اقتصاد بخش کشاورزی ایفا کند. در این زمینه به تازگی گمانهزنیهایی در خصوص راه اندازی سازمان جهانی زعفران از سوی ایران با نام «اوسک» مطرح شده که این اتفاق می تواند امیدهای تازه ای را پیش روی کشاورزان و زعفران کاران قرار دهد.
سعیدی مبارکه افزود: به نظر می رسد پس از سال ها غفلت، برنامه ریزی هایی برای بهبود اوضاع صنعت زعفران کشور و رشد سهم ایران در تجارت این محصول در حال انجام است به طوریکه طی دو سال اخیر زعفران در بورس کالا عرضه شد و شاهد برقراری یک سازوکار شفاف بر معاملات این محصول هستیم.این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: بورس کالا سازو کار شفافی دارد و ما میتوانیم با استفاده از این مکانیسم زمینه اصلاحات در بازار و حتی الگوی کشت محصولات کشاورزی را فراهم کنیم.وی با اشاره به سازمان جهانی اوسک گفت: زعفران، طلای سرخ ایران است که با وجود تولید حدود ۹۰ درصد آن از سوی کشورمان اما هنوز نتوانسته در جایگاه شایسته خود در دنیا باشد. به همین دلیل سازمانی جهانی قرار است از سوی ایران راه اندازی شود تا به پشتوانه شفافیت مبادلات و عیارسنجی مناسب زعفران در بورس کالا، نام و آوازه محصول ایرانی را به دنیا معرفی کند تا برای مثال دیگر زعفران در کنار نام کشور اسپانیا قرار نگیرد.
این نماینده مجلس با تاکید بر آموزش کشاورزان گفت: متاسفانه به دلیل عدم شناخت از نحوه صحیح و کارآمد کشت برخی از محصولات، بهره وری پایینی نسبت به نرم جهانی داریم که از فعالان بزرگ صنعت زعفران کشور انتظار می رود آموزش های لازم را به کشاورزان ارائه دهند. همچنین همزمان نیاز به آشنایی کشاورزان با مفاهیم بورس وجود دارد تا ظرف چند سال آینده یکی از مدرن ترین بازارهای کالایی را در حوزه زعفران مشاهده کنیم.این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با ترسیم چشم انداز مثبت از از ایجاد سازمان جهانی زعفران اظهار داشت: با فعالیت این سازمان و مشارکت همه فعالان بازار زعفران، موضوع صنایع بسته بندی و ایجاد برند نیز بیش از گذشته مورد توجه قرار می گیرد و دور از ذهن نیست که این سازمان جهانی و نقش آن در توسعه صادرات زعفران در آینده به الگویی برای سایر محصولات کشاورزی ایران تبدیل شود. سعیدی مبارکه در پایان تصریح کرد: از آنجایی که زعفران می تواند در زمینه اشتغال زایی جوانان، صرفه جویی آب و ارزآوری برای کشور نقش بسزایی در اقتصاد کشاورزی داشته باشد، حمایت همه جانبه مسوولان از طرح های ملی در این حوزه ضروری به نظر می رسد.