به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۰۷:۵۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۱/۲۰ ساعت ۰۹:۳۸
کد مطلب : ۱۹۹۶۷۵

آماری از مهاجرت پرستاران نداریم

گروه جامعه: معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: در یک سال گذشته مدت زمان تاخیر در پرداخت اضافه کاری پرستاران از ۱۴ ماه به ۷ ماه و مدت زمان تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران از ۱۸ ماه به ۱۲ ماه کاهش یافته است. البته حداکثر زمان تاخیر قابل‌قبول ۳ ماه است.
آماری از مهاجرت پرستاران نداریم
به گزارش ایرنا، مریم حضرتی اظهار کرد: هنوز در برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی کارانه و اضافه‌کار پرستاران به صورت درهم و غیرمجزا پرداخت می‌شود. در حالی که جدا شدن منبع و پرداخت اضافه‌کاری و کارانه یکی از خواسته‌های پرستاران است و اگرچه در بیشتر استان‌ها این مشکل حل شده اما این تخلف یا سوءمدیریت هنوز در برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی مشاهده می‌شود که اگر ادامه یابد، با اخطار و اعلام نام دانشگاه همراه خواهد شد.حضرتی گفت: با دستور وزیر بهداشت در تلاشیم که تا آخر اسفند مدت زمان تاخیر در پرداخت کارانه و اضافه کاری پرستاران را به حداکثر ۳ ماه کاهش دهیم یا به‌روز کنیم و تا آخر اسفند همه دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف به جداسازی منبع پرداخت کارانه و اضافه کاری پرستاران هستند.وی عنوان کرد: با توجه به قول وزیر بهداشت برای حذف طرح «قاصدک» در پرداخت کارانه و اضافه کاری پرستاران کارگروه اصلاح نظام پرداخت با همکاری معاونت پرستاری، معاونت درمان و معاونت توسعه وزارت بهداشت تشکیل شده و امیدواریم بتوانیم تا پایان امسال نظام پرداخت جدید را جایگزین طرح و نرم‌افزار قاصدک کنیم.حضرتی گفت: اکنون میانگین تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران در کشور ۱۲ ماه است اما برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی به‌روز هستند و برخی هم ۱۸ ماه عقب هستند.این مسئول درباره علت اجرا نشدن قانون سختی کار پرستاران نیز گفت: تا زمانی که کمبود پرستار حل نشود نمی توانیم این قانون را اجرا کنیم اما تلاش برای جبران کمبود نیرو ادامه دارد.
  • کمبود شدید پرستار
معاون پرستاری وزیر بهداشت ادامه داد: ۱۵۰ هزار پرستار شاغل در کشور داریم اما هر سال با خروج و بازنشستگی تعدادی از پرستاران و ساخت بیمارستان‌های جدید مواجه هستیم. الان بیمارستان‌هایی در مناطق محروم داریم که پزشک و تجهیزات کامل دارند اما به علت نبود پرستار و نبود امکان اقامت پرستاران، پرستار ندارند و بسیاری از بخش‌های آنها فعال نشده و عملا به کلینیک تبدیل شده‌اند.حضرتی گفت: امسال ۴۵۰۰ پرستار جذب کردیم و اسفند هم ۴۵۰۰ پرستار دیگر در بیمارستان‌های دولتی جذب می شود و اگر هر سال ۱۰ هزار پرستار جذب کنیم، تا سال ۱۴۰۴ به کف استاندارد موردنظر از نظر تعداد پرستار در بیمارستان‌ها می‌رسیم.
وی اظهار کرد: ۴۴ هزار دانشجوی پرستاری در مقاطق مختلف در کشور در حال تحصیل هستند و سالی ۱۱ هزار پرستار فارغ التحصیل می شوند. ۷۵ درصد پرستاران مرد و ۷۵ درصد کارشناس هستند و رشته پرستاری ایران از نظر تولید علمی رتبه دوم منطقه را دارد و ۲۵ درصد تولید علم کشور مربوط به رشته پرستاری است.
حضرتی در پاسخ به پرسشی درباره میزان مهاجرت پرستاران از کشور گفت: در این مورد آماری نداریم. چون مهاجرت پرستاران جایی ثبت نمی‌شود.
  • ۱۰۰ پرستار بحران داریم
وی گفت: ۱۰۰ پرستار هم برای موارد بحران آموزش دیده اند و این آموزش ها را به صورت آبشاری به افراد دیگر انتقال می دهند و اگر بحرانی در کشور رخ دهد، تیم ملی پرستاری در بحران داریم.معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر سختی کار و اضافه کاری پرستاران در تجرد و طلاق آنان گفت: قطعا سختی های کار پرستاری و نه فقط شیفت های زیاد و اضافه کاری در بروز مشکلات خانوادگی آنان تاثیر دارد اما تحقیقی در این زمینه انجام نشده است. با این حال ترک خدمت پرستاران را به خاطر مشکلات این شغل نداریم.
برچسب ها: پرستار مهاجرت