به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۲/۱۰ ساعت ۱۸:۱۷
کد مطلب : ۲۰۲۸۱۰

توافقنامه صلح آمریکا با گروه طالبان امضا شد

گروه بین الملل: ایالات متحده آمریکا و جنبش طالبان امروز (شنبه) توافق صلحی را در قطر امضا کردند که می‌تواند راه را برای خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان ظرف ۱۴ ماه آتی هموار کند.
توافقنامه صلح آمریکا با گروه طالبان امضا شد
به گزارش ایسنا، توافق صلحی که امروز ایالات متحده آمریکا و طالبان افغانستان با حضور مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به عنوان شاهد امضا کردند، بخشی از توافق بزرگتر برای سازش در افغانستان و پایان طولانی‌ترین جنگ آمریکاست.مراسم امضای توافق بین طرفین در دوحه، پایتخت قطر انجام ‌شد.در همین حال، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا گفت: فصل رابطه آمریکا و طالبان با خون نوشته شده، من امروز در همین حد از حادثه یازده سپتامبر خشمگین هستم که آن روز بودم.

زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان توافقنامه تاریخی صلح میان آمریکا و گروه طالبان را امضا کردند. جزییات کامل این توافقنامه هنوز در اختیار رسانه‌‎های قرار داده نشده است. اتحادیه اروپا در واکنش به امضای این توافق گفت، توافق طالبان-آمریکا اولین گام مهم در راستای فرایند صلح فراگیر است که مذاکرات بین افغان‌ها در کانون آن قرار دارد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا جمعه هم با انتشار بیانیه‌ای گفت براساس فرمان او، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا امروز "شاهد" امضای توافق‌نامه صلح میان این کشور و نمایندگان طالبان در قطر می‌شود.

ده‌ها خبرنگار از رسانه‌های افغان و جهان برای پوشش مراسم امضای توافقنامه آمریکا و طالبان به دوحه قطر دعوت شدند. در مراسم امضای این توافقنامه علاوه بر مایک پامپئو، ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان و نمایندگان ۳۰ کشور و سازمان‌ بین‌المللی حضور داشتند.این توافقنامه به دنبال هفت روز "کاهش خشونت" و ۱۸ ماه مذاکرات فشرده میان آمریکایی‌ها و طالبان امضا می‌شود. دولت افغانستان به این نشست دعوت نشده، اما یک هیات شش عضوی را به دوحه اعزام کرد.انتظار می‌رود این توافقنامه زمینه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، برقراری آتش‌بس و آغاز مذاکرات بین‌الافغانی را فراهم کند. پیش از امضای این توافق، آمریکا و دولت افغانستان بیانیه مشترکی را در کابل صادر کردند.

در این بیانیه مشترک آمده است که آمریکا نیروهایش در افغانستان را به ۸۶۰۰ تن ظرف ۱۳۵ روز از زمان امضای توافق کاهش خواهد داد. در این بیانیه تاکید شد، نیروهای آمریکا و نیروهای ناتو ظرف ۱۴ ماه از افغانستان عقب‌نشینی می‌کنند.شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان هم به عنوان مهمان در این مراسم شرکت دارد و اندکی پیش از امضای توافقنامه خواستار خروج مسوولانه نیروهای آمریکایی از افغانستان شد. در همین حال اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع افغانستان پیشتر گفت که توافق‌ با طالبان مشروط است و اگر این گروه تعهداتش را نقض کند، احتمال لغو آن وجود دارد.