به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۱/۲۱ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : ۲۰۹۵۲۵

فضای سینما و تلویزیون مردسالار است

گروه فرهنگی: مجموعه «کامیون» به کارگردانی مسعود اطیابی یکی از سریال‌های نوروز ۹۹ بوده که این روزها هر شب ساعت ۲۱ برای مخاطبان از شبکه دو سیما پخش می‌شود. این سریال داستان زندگی سه دانشجوی جوان را روایت می‌کند که سرمایه خود را از دست داده و با صاحبخانه خود مشکل پیدا کرده‌اند. این سه جوان هرکدام درگیر ماجراهایی می‌شوند که ادامه دهنده داستان «کامیون» است. یکی از بازیگران این مجموعه مهسا طهماسبی‌ست که پیش از این در سریال «دیوار به دیوار» نیز به ایفای نقش پرداخته است.
فضای سینما و تلویزیون مردسالار است
به گزارش ایلنا،مهسا طهماسبی (بازیگر) درباره اینکه آیا کار کردن در شرایط کرونا سبب پایین آمدن کیفیت سریال و بازی بازیگران نشده است، به ایلنا گفت: تعداد جلسات زیادی را در تایم کرونا سر کار نرفتم و شاید سر جمع سه یا چهار جلسه در این یک ماه و خرده‌ای که این داستان به وجود آمده سر کار رفتم. اما در این جلسات نیز تمام سعی خود را کردم تا این موضوع تاثیری روی کارم نداشته باشد. به شخصه در این مدت تمام تلاشم را کردم تا کیفیت بازی‌ام بالاتر هم برود و به این صورت آدم‌ها راضی باشند. چراکه به هر حال محور اصلی کار ما مخاطبان هستند.
وی ضمن تاکید بر اینکه مردسالاری در سینما و تلویزیون حاکم است، توضیح داد: ما اکنون یک فضای مردسالار را به خصوص در سریال‌ها شاهدیم. به شخصه فکر می‌کنم که دلیل این اتفاق بیشتر به باز نبودن دست نویسندگان و کارگردانان برای پرداختن به خانم‌ها مربوط می‌شود. دلیل این موضوع به ممیزی‌های بسیاری مربوط می‌شود که برای پرداختن به شخصیت‌های خانم در فیلم و سریال‌ها باید رعایت شود.این بازیگر ادامه داد: به نوعی برای بازیگران خانم خیلی سخت است که در سریال‌ها بازی کنند و در تلویزیون باشند ولی علاقه و اینکه تلویزیون بزرگترین رسانه عمومی است، سبب شده تا ما به عنوان بازیگر علاقمند باشیم که در تلویزیون حضور پیدا کنیم. از طرفی اگر قرار به تغییر باشد،‌ قطعا یک اتفاق دو طرفه باید رخ دهد. یعنی با وجود قوانین و ممیزی‌های موجود نمی‌توان تغییری را در این مسئله ایجاد کرد. به شخصه فکر می‌کنم هر کس هر راه در رویی بلد بوده تا زن‌ها را بولدتر کند، انجام داده و برای تغییر این نگاه نیاز به یک تعامل دو طرفه است.

طهماسبی همچنین درباره اینکه آیا بازیگران خانم نمی‌توانند اقداماتی را در زمینه ایفای نقش‌های متفاوت انجام دهند، بیان کرد: به شخصه هر کاری که تا به حال انجام دادم، کارهای طنز بوده است ولی علاقه اصلی‌ام معمولا به پروژه‌های جدی‌تر، درام‌تر و اجتماعی‌تر است که تاکنون موقعیتش برایم فراهم نشده است. در همه جای دنیا بازیگرها مشاورانی دارند که آنها را پرزنت کرده و به پروژه‌های مختلف معرفی می‌کند اما مشکل این بوده که ما چنین توانایی در ایران نداریم. یعنی شما به عنوان بازیگر باید در خانه بنشینید تا کسی بیاید و به شما پیشنهاد نقش دهد.وی افزود: علاوه بر این در ایران رسم نیست که شما به عنوان بازیگر با دفترهای مختلف تماس بگیرید و بگویید من شنیده‌ام که دنبال نقشی با چنین ویژگی‌هایی هستید و خواستم خودم را به شما یادآوری کنم. چنین فضایی وجود ندارد. خیلی از اوقات شما اصلا از پروژه‌های مختلف باخبر نمی‌شوید. من به عنوان بازیگر که در این حیطه حضور دارم در بسیاری از اوقات اصلا از نیاز پروژه‌های مختلف به بازیگران دختر باخبر نمی‌شوم. فکر می‌کنم ساختارهای این شکلی باید تغییر کند. حال یا آژانس‌های بازیگری شکل گیرد یا آدم‌ها و کسانی که تجربه بیشتری دارند، کسی را داشته باشند که آنها را پرزنت و به پروژه‌های مختلف معرفی کند.

بازیگر سریال کامیون در پاسخ به این پرسش که آیا برای بازی در نقش شخصیت یک دختر ثروتمند مابه‌ازایی حقیقی را در نظر گرفته، بیان کرد: به شخصه خیلی سعی کردم در بازی شخصیت ندا غلو وجود نداشته باشد. تلاش کردم تا این شخصیت از بطن جامعه انتخاب شده باشد و مردم بتوانند با آن همذات‌پنداری کنند. مثلا رفتارهایی از شخصیت ندا را شبیه خود ببینند. البته شخصیت ندا هنوز آنطور که باید در سریال نمایان نشده تا بتوان کاملا با آن آشنا شد. اما در ادامه اتفاق‌های بیشتری از این شخصیت را می‌بینیم که امیدوارم مورد پسند مخاطبان قرار گیرد.طهماسبی افزود: شخصیت ندا از یک خانواده متمول است ولی در کاراکتر این دختر هیچوقت آن پولدار بودن پدر و متمول بودن را نمی‌بینیم. یعنی دختر ساده‌ای است که در عین حال که همه چیز دارد ولی از ساده‌ترین پسر دانشگاهش خوشش می‌آید و مسائل مالی خیلی برای او مسئله نیست. بیشتر انسانیت، اخلاق، با مزه بودن و این ویژگی‌های طرف مقابلش بوده که او را به خود جذب کرده است.وی در پایان گفت: در پایان همان شعاری که این روزها همه آدم‌ها در حال گفتن آن هستند را مجدد بیان می‌کنم. واقعا امیدوارم که این بلا از تمام دنیا برود. چراکه می‌بینم تمام شغل‌ها به چه مشکلاتی برخوردند و واقعا از خدا می‌خواهم که زودتر تمام این داستان‌ها تمام شود. چیزهایی که ما در این دوران قرنطینه یاد گرفتیم و انجام دادیم، کارهایی بود که تاکنون انجام نمی‌دادیم و به نحوی در حال ضربه زدن به طبیعت بودیم. اکنون تمیزی هوا، کم بودن ترافیک و رعایت بهداشت توسط شهروندان را شاهدیم که اتفاق خوبی به شمار می‌آید. خدا کند که این موارد برای ما عادت شود و بعد از کرونا نیز ادامه پیدا کند.