به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۲۱:۱۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۱/۲۳ ساعت ۱۰:۳۹
کد مطلب : ۲۰۹۸۸۳

همسرآزاری و کودک‌آزاری را به ۱۲۳ گزارش دهید

گروه جامعه: پس از ۵۲ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۶۸۱۹۲ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۲۳۲ نفر فوت شده و ۳۵۴۶۵ نفر بهبود یافته‌اند.
همسرآزاری و کودک‌آزاری را به ۱۲۳ گزارش دهید
به گزارش ایلنا، از امروز (شنبه ۲۳ فروردین ماه) بیش از دو سوم مشاغل با دستور رییس جمهور به چرخه فعالیت باز می گردند. به گفته کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت همه صاحبان صنایع و اصناف باید در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند. وی با اشاره به روند افزایشی بیماری در ۵ استان کشور گفته است؛ استان‌های تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی،  سیستان و بلوچستان در این چند روز اخیر با روند رو به رشد بیماری مواجه بوده‌اند و این یعنی در یک هفته اخیر ترددهای بیشتری در این استان‌ها بوده است. رییس سازمان بهزیستی نیز با اعلام تعداد مددجویان مبتلا و فوت شده در این سازمان از کمک ۲۰ میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان به این سازمان برای پرداخت کمک معیشتی به اقشار کم درآمد در مناطق محروم و حاشیه‌ای خبر داده است.
خشونت خانگی در ایام شیوع کرونا افزایش معناداری نداشته است
همسرآزاری و کودک‌آزاری را به ۱۲۳ گزارش دهید
«حبیب الله مسعودی فرید» معاون امور اجتماعی سازمان بهریستی  با اشاره به ارسال پیامک سازمان بهزیستی مبنی بر گزارش خشونت خانگی، کودک آزاری، همسرآزاری، سالمندآزاری و معلول آزاری به سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی گفت: از روز گذشته این پیامک برای همه هموطنان ارسال شده است و تلاش کردیم تا خطوط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی را برای این منظور تقویت کنیم و از همکاران بیشتری در این زمینه کمک بگیریم تا به تماس‌های مردم راحت پاسخ داده شود. وی ادامه داد: عمده تماس روز گذشته نیز در خصوص چگونگی فعالیت این خطوط بود و با افزایش خشونت در روز گذشته مواجه نبودیم، البته به صورت روزانه آمارها استخراج شده و با مدت مشابه سال قبل مقایسه می‌شود تا ببینیم که آیا با افزایش خشونت خانگی در این ایام مواجه بوده‌ایم یا خیر. معاون امور اجتماعی سازمان بهریستی در پاسخ به این سوال که آیا در این مدت خشونت خانگی نسبت به گذشته افزایش داشته است، ادامه داد: طبق آمارهای ما خشونت خانگی شامل مواردی مانند کودک آزاری، همسرآزاری، سالمندآزاری و معلول آزاری نسبت به گذشته و قبل از ایام کرونا و قرنطینه خانگی تفاوت معناداری نداشته است. البته موارد روال گذشته را داشته‌ایم، اما با افزایش معنادار مواجه نبوده‌ایم. فرید تصریح کرد: البته این بحث وجود دارد، در شرایطی که استرس در افراد به دلیل موضوع بیماری کرونا و مسائل اقتصادی که افراد با آن درگیر شده‌اند و تعداد زیادی از مشاغل را تحت تاثیر خود قرار داده است، باید موضوع خشونت خانگی در این شرایط مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.وی با اشاره به سامانه تلفنی مشاوره خاطرنشان کرد: باید اطلاع‌رسانی دقیق انجام شود تا خانواده‌ها چنانچه با مشکلی در این زمینه مواجه شدند با خطوط مشاوره تماس برقرار کرده و مشاوره‌های لازم را دریافت کنند.  معاون امور اجتماعی سازمان بهریستی یادآور شد: خانواده‌ها در شرایط فعلی بیشتر با کودکان هستند و ممکن است، در این شرایط کودکان بیشتر بی‌حوصله شوند، راهکارهایی در این زمینه در فضای مجازی و رسانه ملی ارائه شده است. پیشنهاد ما هم این است که با کودکان در این شرایط کتاب بخوانیم و اگر شرایط اجازه می‌دهد برای دقایقی با کودکان در محیط‌های خلوت، امن و بدون تردد قدم بزنید یا ورزش کنید و تعامل با کودکان در این ایام بیشتر شود تا کودکان در این شرایط کمتر دچار استرس شوند. فرید تصریح کرد: ممکن است موارد کودک آزاری که در گذشته و قبل از شیوع کرونا هم داشتیم در حال حاضر نیز برای کودکان بدسرپرست اتفاق بیفتد. اورژانس اجتماعی در این زمینه می‌تواند کمک کند و اگر هموطنان با مورد خشونت خانگی که شامل همه موارد کودک آزاری، همسرآزاری، سالمند آزاری و معلول آزاری است برخورد کردند، حتما با اورژانس اجتماعی یا ۱۲۳ تماس گرفته و اطلاع دهند. اگر موارد اورژانسی نباشد به سایر خطوط مانند ۱۴۸۰ ارجاع داده می‌شود و اگر موارد اورژانسی باشد، حتما همکاران ما در اورژانس اجتماعی اقدامات لازم را به عمل می‌آورند. 
فرصت سه ماهه تنفس به ایثارگران کارآفرین
پرداخت وام‌های خوداشتغالی برای راه‌اندازی مشاغل خانگی
«رضا ریاحی» مدیر عامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران درباره خسارت اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا در جامعه ایثارگری گفت: قطعا ایثارگران نیز مانند سایر افراد جامعه کسب و کارشان با مشکل مواجه شده است. ما نیز برای این افراد یک دوره تنفس در نظر گرفته‌ایم و اقساط آنها را سه ماه به تعویق انداخته‌ایم و امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه این مشکل حل شود، اما چنانچه حل نشود، پیگیری می‌کنیم و این فرصت تنفس را ادامه می‌دهیم، چراکه در حال حاضر چاره‌ای نیست، جز اینکه افراد اقساط‌شان را ندهند.وی ادامه داد: ما همچنین یک سرمایه در گردش در نظر گرفته‌ایم و به ایثارگرانی که دچار مشکل شده‌اند، پرداخت خواهیم کرد، البته تاکنون هیچ ایثارگری در این زمینه به ما مراجعه نکرده است چراکه ما سه ماه فرصت تنفس برای وام‌های آنها در نظر گرفته‌ایم. در اسفندماه نیز برای هر فردی تا سقف ۳۰۰ میلیون از بانک توسعه تعاون برای اشتغال منابع مالی در اختیار استانها قرار دادیم و از این بابت با مشکل نیز مواجه نیستیم. مدیر عامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران تصریح کرد: در ‌نامه‌ای به بانک‌های دولتی درخواست کردیم تا اعتبار مورد نیاز را براساس ماده ۸۹ برنامه ششم توسعه در اختیار صندوق قرار دهند تا به ایثارگرانی که دچار مشکل شده‌اند کمک شود.ریاحی با اشاره به وام‌های خوداشتغالی به ایثارگران در جهت راه‌اندازی مشاغل خانگی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر در خانه ماندن بهترین راه است ما نیز تصمیم گرفتیم، وام‌هایی در خصوص ایجاد مشاغل خانگی به ایثارگران اختصاص دهیم و به دنبال گسترش مشاغل خانگی هستیم. تلاش می کنیم تا زمانی که این مشکل در کشور تمام می‌شود به سمت ایجاد مشاغل خانگی برویم و مجوزهای بیشتری در این زمینه داده شود. از اسفندماه نیز بیشتر در این زمینه مجوز صادر شده است. در خصوص مشاغل خانگی نیز هیچ محدودیتی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه سقف وام قرض الحسنه ۵۰ میلیون تومان است، تصریح کرد: برای مشاغل خانگی تا سقف ۳۰ میلیون تومان تاکنون درخواست شده است. برای درخواست وام هم مجوز فنی وحرفه ای  لازم است و مانند دیگر وام‌ها باید روال قانونی طی شود. البته با توجه به اینکه منابع در کشور محدود است، این وام برای ایثارگرانی است که هیچ شغل و کسب و کاری ندارند و قصد دارند از این طریق شغل و کسب و کاری را ایجاد کنند. 
به گفته مدیر عامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران بیش از ۹۰ هزار نفر در جامعه هدف ما بیکار هستند و در حال حاضر ایثارگران و خانواده‌هایشان که هیچ کسب وکاری ندارند در اولویت دریافت وام از صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران هستند.  

ریاحی یادآور شد: در گذشته این وام به جانبازان، همسران جانبازان، فرزندان جانبازان و همچنین ایثارگران، همسران، فرزندان ایثارگران و همسران، فرزندان، پدر و مادر شهدا پرداخت می‌شد، اما با پیگیری‌هایی که صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران انجام شد در ۱۳ فروردین در هیات وزیران مقرر شد این وام به خواهران و برادران شهدا که بیکار هستند با اولویت این وام نیز پرداخت شود. وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۵ که صندوق تاسیس شده است، تاکنون ۲۳ هزار شغل ایجاد شده است و ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات داده شده است. همچنین وام‌های اشتغال تا سقف ۵۰ میلیون قرض الحسنه است و بیش از ۵۰ میلیون سود آن متغیر می شود. از دولت و مجلس می‌خواهیم اعتبار صندوق اشتغال وکارآفرینی ایثارگران منابع بیشتری در نظر بگیرند و بانک‌ها نیز این اعتبارات را در اختیار ما قرار دهند، مهمترین مشکل ما این است که منابع صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در بودجه به خوبی دیده نمی‌شود در سال ۹۹ نیز اعتبارات صندوق اشتغال وکارآفرینی ایثارگران دیده نشده است.مدیر عامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران تصریح کرد: یکی از حسن‌های ایثارگران این است که طرح‌های خوبی برای اشتغال دارند و تنوع در طرح‌های آنها بیشتر است و بسیار محکم و پیگیر اجرای طرح هایشان هستند و این ضرورت دارد که دولت و مجلس اعتبار بیشتری برای صندوق در نظر بگیرد. ما در صندوق اشتغال اگر چنانچه منابع بیشتری در اختیار داشته باشیم می‌توانیم سقف وام های خود را بالا ببریم. ایثارگران نیز توان این را دارند که اشتغال های موثری ایجاد کنند.