به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۳ - ۱۳:۰۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۸/۲۵ ساعت ۱۲:۲۸
کد مطلب : ۲۱۴۲۲

تعطیلی سیمان خاش تکذیب شد

گروه اقتصادي: در حالی چند روز پیش عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان از تعطیلی کارخانه‌های سیمانی مازوت‌سوز به دلیل اتمام ذخیره سوخت آنها خبر داد که مدیرعامل یکی از شرکت‌های سیمانی مازوت‌سوز این موضوع را تکذیب کرد.
تعطیلی سیمان خاش تکذیب شد
چندی پیش مدیران عامل تعدادی از کارخانه‌های سیمانی مازوت‌سوز در نشستی با اشاره به اینکه مصوبه دولت در زمینه اختصاص سوخت مازوت به کارخانه‌ها با قیمت سیمانی از مهر امسال تمدید نشده است، هشدار دادند که با توجه با توجه به افزایش شدید قیمت مازوت و رو پایان بودن ذخیره سوخت کارخانه‌ها، 9 کارخانه سیمانی مازوت‌سوز در معرض تعطیلی قرار گرفته‌اند. در همین حال محمدرضا احسانفر، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان خبر داد که در حال حاضر تمامی کارخانه‌های سیمانی مازوت‌سوز به دلیل اتمام ذخیره سوخت تعطیل شده‌اند.

همچنین نبی‌زاده، مدیرعامل کارخانه سیمان خوی هم با اشاره به اینکه این شرکت به دلیل داشتن ذخیره از قبل تا حدود 10 روز آینده سوخت مازوت برای تولید دارد، گفت: سایر کارخانه‌های سیمانی مازوت سوز به دلیل اتمام ذخیره سوختشان عملا تعطیل شده‌اند. در حال حاضر کارخانه‌های سیمان قشم، جوین، خاش، خوی، لارستان، تجارت مهریز، بوکان و زابل 9 کارخانه سیمان مازوت‌سوز در کشور هستند که مجموع تولید سیمان این کارخانه‌ها بالغ بر حدود هشت میلیون تن می‌شود.

تا حدود 1.5 سال بعد از اجرای فاز نخست قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها کارخانه‌های مازوت سوز، سوخت مازوت را با قیمت 200 تومان خریداری کردند. پس از آن قیمت گاز و مازوت یکسان‌سازی شد و قیمت مازوت به 70 تومان رسید که قرار شد این قیمت هر شش ماه یک بار توسط ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها برای کارخانه‌های مازوت سوز تمدید شود. همچنین قرار شد مابه‌التفاوت قیمت 200 تومانی با 70 تومانی سوخت مازوت در 1.5 سال بعد از آغاز هدفمندی‌ یارانه‌ها که معادل حدود 80 میلیارد تومان می‌شود از سوی دولت به کارخانه‌ها پرداخت شود. این در حالی است که از ابتدای مهر ماه امسال مصوبه دولت درباره قیمت 70 تومانی مازوت برای کارخانه‌های سیمانی تمدید نشده و 9 کارخانه مازوت‌سوز با بحران کمبود سوخت مواجه شده‌اند.

در همین حال علی‌اصغر گرشاسبی، مدیر عامل سیمان خاش با ارسال نمابری به خبرگزاری ایسنا با تکذیب خبر تعطیلی این کارخانه به دلیل پایان یافتن ذخیره سوخت مازوت اعلام کرد: این شرکت مطابق برنامه پیش‌بینی شده به تولید خود ادامه خواهد داد و همچنان پیگیر دریافت مازوت با نرخ 700 ریال است. وی از مسوولان درخواست کرده که برای جلوگیری از بروز مشکلات نقدینگی کارخانه‌های سیمان مازوت‌سوز و کاهش آثار آن بر تولید با اولویت مصوبه قبلی فروش مازوت با نرخ معادل گاز به کارخانه‌های سیمان مازوت‌سوز را تمدید و به شرکت توزیع فرآورده‌های نفتی ابلاغ کند.

او با اشاره به اینکه تولید این شرکت در 12 ماهه گذشته بدون توقف ادامه داشته است، افزود: در شش ماه نخست امسال شاهد رشد 300 درصدی ارزش سهام سیمان خاش بودیم. همچنین رشد مناسب EPS و پوشش 55 درصدی آن طی همین مدت باعث شد تا سهامداران و سرمایه‌گذاران اطمینان خاطر پیدا کنند. وی درباره وضعیت تامین سوخت مازوت شرکت نیز عنوان کرد: ما به طور جدی پیگیر احقاق حقوق خود برای دریافت مابه‌التفاوت نرخ مازوت و گاز هستیم اما عدم تمدید فروش مازوت با نرخ 700 ریال به کارخانه‌های سیمانی مازوت سوز از اول مهر ماه منتظر تصمیم‌گیری مدیران ارشد دولت است که امیدواریم ظرف چند روز آینده محقق شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ای برای توقف خط تولید وجود ندارد، افزود: به سهامداران اطمینان خاطر می‌دهیم که این موضوع خدشه‌ای بر عملکرد شرکت نخواهد داشت و برنامه‌ریزی‌ و پیش‌بینی لازم در این باره صورت گرفته است. شرکت سیمان خاش یکی از شرکت‌های تحت پوشش هولدینگ سیمان فارس و خوزستان است.
مرجع : ايسنا