به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۰۷:۱۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۳/۰۴ ساعت ۱۴:۰۲
کد مطلب : ۲۱۶۲۹۴

چه زمانی آلرژی فصلی به آسم تبدیل می‌شود؟

گروه علمی: همزمان با فرارسیدن فصل بهار، اولین علائم حساسیت فصلی در افراد بروز می‌کند و در صورت عدم درمان به موقع منجر به آسم خواهد شد.
چه زمانی آلرژی فصلی به آسم تبدیل می‌شود؟
مریم محلوجی راد فوق تخصص آلرژی درباره حساسیت‌های ایجاد شده نسبت به گرده افشانی گیاهان، اظهار کرد: آلرژی در واقع واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به مواد آلرژی زا است که معمولا در محیط های باز بیشتر دیده می شود. سیستم ایمنی بدن هنگام حساسیت‌های  آلرژی‌زا  پر کار شده  و نسبت به تمام عوامل بیرونی واکنش نشان می‌دهد. بدن برخی از افراد نسبت به مواد آلرژی‌زا آنتی بادی خاصی  می‌سازد، مانند IGE که این نوع آنتی بادی باعث خواهد شد فرد دچار علائم آلرژیک در فصل حساسیت‌زا شود. مواردی که بیشتر فرد به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد، آلرژن‌های محیط‌های باز و بسته هستند.

گرفتگی بینی بدترین عارضه گرده افشانی گیاهان
او در ادامه افزود: در حال حاضر به دلیل وجود فصل بهار ما با محیط‌های باز بیشتر مشکل داریم. به دلیل گرده افشانی درختان و گیاهانی مانند علف‌های هرز و چمن ها که هر کدام در فصل‌های جداگانه گرده افشانی می کنند، مشکلات آلرژیک زیادی داریم. کاج، بید و صنوبر درختانی هستند که در فصل بهار بیشتر گرده افشانی می‌کنند که این عامل باعث ایجاد حساسیت در افراد می‌شود.این فوق تخصص آلرژی بیان کرد: تراکم گرده های درختان گاهی آنقدر  زیاد است که حتی با چشم هم دیده می‌شود. اولین قسمت هایی که دربرخورد با گرده درختان مورد صدمه قرار خواهند گرفت، بینی و سینوس‌ها هستند، که علائم اصلی آن ها خارش و سوزش، قرمزی شدید خواهد بود.او گفت: بدترین مشکلی که گرده افشانی گیاهان و درختان برای فرد ایجاد می‌کند گرفتگی بینی است که راه تنفس را مختل می‌کند. در برخی افراد حتی این گرد‌ه ها تا قسمت‌های تحتانی‌ دستگاه تنفس فرد وارد شده و علائم آسم را ظاهر می کنند. محلوجی راد تصریح کرد: بسیاری از افراد تصور می‌کنند که بیماری آلرژی درمانی ندارد، به خصوص افرادی که بیشترمبتلا به رینیت یا تب یونجه هستند. علائمی مانند عطسه یا آب ریزش بینی در این مواقع طبیعی نیست و باید جدی گرفته شود. اگر علائم آلرژیک فرد ادامه پیدا کند حتما در آینده به آسم تبدیل خواهد شد. یعنی ابتدا حساسیت آلرژی‌زا در قسمت فوقانی دستگاه تنفس ایجاد می شود و در صورت درمان نشدن کم کم به قسمت‌های تحتانی رفته و به آسم تبدیل خواهد شد. او در پایان گفت: به تمام افراد توصیه می‌شود، حتما بیماری خود را شناسایی کرده و به پزشک مراجعه کنند. آلرژن‌های محیط باز که همان گرده‌ها هستند در دو نوبت صبح و غروب بیشترین تراکم را دارند. در هنگام بروز حساسیت افراد تا می‌توانند از خود درمانی دوری کرده و به پزشک مراجعه کنند. افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا هستند باید علاوه بر درمان کرونایی خود ، توجهی هم به درمان آلرژیکی داشته و داروها را سر وقت  مصرف کنند. 
برچسب ها: آلرژی فصلی