گروه علمی و فناوری: پس از آن که به درخواست گوگل، اپلیکیشن یوتیوب برای ویندوز فون از فروشگاه مایکروسافت حذف شد، بسیاری از مردم از چنین تصمیمی شوکه شدند. مطمئنا از دید کاربران ویندوز فون، تصمیم گوگل ناراحتکننده بود، اما نمیتوان به سادگی گفت که «گوگل شروعکننده این اختلاف بوده است».
اقدام اخیر گوگل در مقابل مایکروسافت در واقع پاسخی به حملات پیشین مایکروسافت علیه گوگل بوده است. حتما به خاطر دارید که مایکروسافت در قامت یک پتنت ترول، چگونه سازندگان دستگاههای اندرویدی را تحت فشار قرار داد. این کمپانی از ابزار مختلفی چون تهدید به شکایت در صورت عدم پرداخت مبلغ درخواستی و متقاعد کردن آنها برای پرداخت مبالغ مورد درخواست مایکروسافت با حربههای مختلف استفاده کرد تا بتواند تا حد ممکن تولیدکنندگان اندرویدی را محدود کند.
مایکروسافت در گام اول به سراغ سامسونگ رفت و این کمپانی را متقاعد نمود تا مبلغ درخواستی بابت پتنتها را بپردازد. به نظر میرسد سامسونگ با پذیرفتن این معامله چیز زیادی را از دست نداده است، چرا که احتمالا در ازای آن به خاطر گواهی استفاده از ویندوز 8 در دستگاههای ویندوزی تخفیفهایی را از مایکروسافت کسب نموده است. بنابراین مایکروسافت چندان سودی از بابت گرفتن حق پتنت از سامسونگ نمیکند، ولی از این حربه استفاده میکند تا سایر تولیدکنندگان اندرویدی را وادار به پرداخت حق پتنت کند. در واقع وقتی تولیدکنندگان میبینند که کمپانی بزرگی چون سامسونگ این مبالغ را پرداخت میکند، آنها نیز ترجیح میدهند ریسک نکرده و همچون سامسونگ حق استفاده از پتنتهای مایکروسافت را بپردازند.
اما چرا سامسونگ این پیشنهاد مایکروسافت را پذیرفت؟! چرا باید غول اندرویدی از مایکروسافت که سهام بسیار کمی در بازار تلفنهای هوشمند دارد، بترسد؟! سامسونگ در بسیاری موارد متهم به تقلید از اپل بوده است و بابت این کار در دادگاه نیز محکوم به پرداخت غرامت شده است. رابط کاربری سابق سامسونگ شباهت زیادی به iOS داشت و دستیار صوتی S-Voice نیز پس از ارائه سیری اپل عرضه گشت. اما با این حال سامسونگ وارد نبرد حقوقی با اپل میشود، اما با مایکروسافت مدارا میکند و سعی میکند با آن به توافق برسد!
پاسخ ما این است که سامسونگ با قبول پیشنهاد مایکروسافت چیزی را از دست نمیداده، جز این که در لیست شرکتهایی قرار میگیرد که به مایکروسافت حق پتنت میپردازد ( بهسبب گرفتن تخفیف در گرفتن گواهی ویندوز۸) ، وگر نه سامسونگ همچون زمانی که وارد جدال حقوقی با اپل شد، میتوانست در مقابل مایکروسافت نیز موضع سرسختانهتری را ارائه کند.
گوگل از سیاست مایکروسافت در قبال تولیدکنندگان دستگاههای اندرویدی دلخور بود، چرا که تولیدکنندگان اندرویدی که از سیستمعامل متنباز گوگل استفاده میکردند مجبور بودند به خاطر مبالغ پرداختی به مایکروسافت، قیمت محصولات خود را افزایش دهند. بنابراین گوگل تصمیم گرفت تا در مقابل مایکروسافت موضع خشنتری را اتخاذ کند و به همین دلیل هم کمپانی موتورولا را خرید.
مایکروسافت در مقابل گوگل اقدامات «شرورانه»ای را انجام داده است. آنها سعی کردند گوگل را به نقض حریم خصوصی کاربران متهم کنند و با برپایی کمپینهایی چون Scroogle، Gmail Man و #DroidRage به تخریب اعتبار گوگل پرداختند.اکنون بسیاری از کاربران اقدام گوگل مبنی بر عدم ارائه اپلیکیشن یوتیوب برای ویندوز فون 8 و ندادن اجازه برای استفاده از APIهای آن را عجیب تلقی میکنند. با اقداماتی که مایکروسافت علیه گوگل انجام داده، نمیتوان انتظار واکنشی جز این را از گوگل داشت. گوگل نمیتواند در قبال کمپانی که به هر دستآویزی سعی در تخریب اعتبار و اکوسیستم آن نموده موضع نرمی داشته باشد.
آخرین اقدام مایکروسافت در جهت تخریب گوگل، دعوای حقوقی جدیدی است که یک شرکت به نام Rockstar بر علیه گوگل به راه انداخته است. این کمپانی در واقع یک شرکت پتنت ترول است که در پشت پرده آن مایکروسافت، اپل و بلکبری حضور دارند. آنها سعی میکنند تا از طریق این شرکت علیه گوگل شکایاتی را ارائه کنند، تا خودشان به طور مستقیم وارد این جدالها نشوند. بدین طریق هم میتوانند گوگل را تحت فشار قرار دهند و هم اعتبارخودشان مخدوش نمیگردد.نظر شما در این باره چیست؟ آیا با ذکر موارد فوق حق را به گوگل نمیدهید؟ آیا باز هم معتقدید که گوگل موضع اشتباهی در قبال مایکروسافت داشته است؟!
با این کار اولا بین دشمنانش تفرقه انداخته ثانیا یه پاتک زده ... (171784)