گروه جامعه: سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفت: اکنون چالش جدی ما مساله تامین منابع برای نگهداری مراجعان و سطح مناسب ارائه خدمات در گرمخانهها است.
«سید مالک حسینی» سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران درپاسخ به سوالی درخصوص رعایت نکات بهداشتی در گرمخانههای پایتخت با توجه به افزایش آمار ابتلا به کرونا اظهار داشت: با توجه به اینکه در گرمخانهها با گروههای آسیبپذیری مواجه هستیم، در نتیجه باید تلاش برای رعایت پروتکلهای بهداشتی منظم و بدون اخلال ادامه داشته باشد.او ادامه گفت: اگرچه حساسیت عمومی جامعه نسبت به کرونا فروکش کرد، اما در گرمخانهها هنوز از نظر ما وضعیت قرمز است و هیچ یک از پروتکلهایی که از روزهای اول اجرا شد، تغییر پیدا نکرده است، اما در واقعیت بخشی از مساله روانی است و وقتی در سطح جامعه مردم کمتر از ماسک استفاده میکنند و موارد بهداشتی را رعایت نمیکنند، ممکن است این حساسیت عمومی کم شود.او در پاسخ به این سوال که افکار عمومی نسبت به رعایت بهداشت حساسیت خود را از دست داده است، این مورد بین افراد حاضر در گرمخانهها هم مشاهده میشود یا خیر گفت: ما هر روز برنامههای آموزشی را در گرمخانهها اجرا کردیم و میزان آموزشپذیری این افراد بسیار خوب بود، اینکه چقدر رعایت کنند مساله دیگری است، اما کاملا پروتکلها را یاد گرفتند و به آن آگاهی دارند و این موضوع ما را به سمتی برد تا بتوانیم به مساله آموزش افرادی که در گرمخانهها اقامت پیدا میکنند، ورود کنیم.حسینی با اشاره به بازدیدهای بازرسان از وضعیت گرمخانهها گفت: طی این مدت توسط بازرسان سازمان بازدیدهای هفتگی و دورهای انجام شده است و در مواردی که پروتکلها رعایت نشود به شدت تذکر دادهایم.
او ادامه داد: اکنون که شرایط مجددا روند صعودی گرفت، تاکید ما بیشتر شده است، اگرچه که وضعیت در گرمخانهها خوب است. حسینی با اشاره به مشکلات گرمخانهها با شروع فصل تابستان اظهار داشت: در زمستان معمولا رفت و آمدها کمتر است و به دلیل سرما افراد حضور مداومتری دارند، اما در تابستان شخصی که به طور مستمر هم حضور دارد، رفت و آمد بیشتری به بیرون دارد و در نتیجه با توجه به شرایط شیوع کرونا در معرض افراد آسیبپذیر متعددی قرار میگیرد و این یک چالش در مدیریت گرمخانهها است. سرپرست سازمان رفاه،خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران همچنین به هزینههای نگهداری در گرمخانهها نیز اشاره کرد و گفت: هر سال از اواخر فروردین گرمخانههای فصلی تعطیل و دیگر گرمخانهها نیز عملا از حالت شبانهروزی خارج میشدند و تنها خدمات شبانه در برخی گرمخانهها ارائه میشد. حسینی ادامه داد: به دلیل شرایط کرونا و کنترل آسیبهای احتمالی نه تنها گرمخانههای فصلی تعطیل نشد، بلکه به گرمخانههای شبانهروزی تبدیل شد و تمامی گرمخانهها به طور شبانهروزی در حال ارائه خدمت هستند. او با بیان اینکه بخش عمدهای از این هزینه قابل پیشبینی نبوده است، تصریح کرد: زمانی که بودجه شهرداری تهران بسته شد، هیچکس شرایط کرونا را پیشبینی نمیکرد، از طرفی منابع درآمدی شهرداری نیز به شدت کاهش یافت، اما در این مدت تلاش کردیم که به شیوههای مختلف کار را پیش ببریم.
وی ادامه داد: اکنون چالش جدی ما مساله تامین منابع برای سطح مناسب ارایه خدمات در گرمخانهها است و امیدواریم این اتفاق با کمک دستگاههای دیگر محقق شود. شهرداری اکنون باری را به دوش میکشد که در گذشته به این شکل نبوده است، چرا که نگهداری گرمخانهها یک هزینه و رعایت پروتکلهای بهداشتی و درمانی یک هزینه جداگانهای دارد. او با بیان اینکه در حال برگزاری مناقصه یک سال آتی اداره گرمخانهها هستیم، گفت: برای سال آینده همه خلاءهایی که قبلا وجود داشته است را سعی کردیم ببینیم و آنها را برطرف کنیم. حسینی با اشاره به خلاءهای موجود در گرمخانهها گفت: در سالهای گذشته آنچنان که باید برای مددکاری در گرمخانهها تکلیفی دیده نشد و یا برای مدیریت منابع انسانی در گرمخانهها از نیروهای مازاد موجود استفاده میشد، اما میخواهیم نیروهایی که به صورت پیمانکاری با آنها قرارداد میبندیم را کیفی و تخصصیتر کنیم. همچنین یکی از اقدامات جدی مدیریت منابع انسانی آمایش هزینهها است. همچنین کیفیت خدمات شبانهروزی از نظر کیفیت غذا مساله دیگری بود که مورد نارضایتی افراد در گرمخانهها بود و امسال اصلاح شده است. همچنین تغییراتی خواهیم داشت در خصوص استانداردسازی گرمخانهها براساس پروتکلهای بینالمللی و سرانه افرادی که حضور دارند نیز تغییر خواهد کرد. او در پاسخ به این سوال که آیا ضدعفونی گرمخانهها ادامه دارد؟ گفت: ضدعفونی همچنان به قوت خود ادامه دارد و روزی سه مرتبه همه گرمخانهها به صورت دورهای ضدعفونی میشوند. حسینی درخصوص آمار حضور در گرمخانهها در هفتههای اخیر گفت: براساس آخرین آمار کاهش حضور در گرمخانهها کمتر از ۱۵ درصد است، در حالی که در سالهای قبل در ایام گرم سال کاهش ۴۰ درصدی داشتیم.