گروه علمی: یک فوق تخصص گوراش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به تأثیر رژیم غذایی بر تمام اجزای بدن، گفت: دستگاه گوارش از این موضوع مستثنا نیست، چاکه بسیاری از مشکلات گوارشی ما به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب است.
اصغر خسروی در رابطه دستگاه گوارش و رابطه رژیم غذایی با بیماریهای مربوط به آن، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات گوارشی ما به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب است که اگر رعایت شود خیلی از مطبها و درمانگاهها خالی از بیمار گوارشی میشود.وی با اشاره به اینکه یکیاز مواردی که توسط مردم ما رعایت نمیشود، خوردن چای داغ و دراز کشیدن بلافاضله بعد از غذاست، عنوان کرد: همین امر زمینه را برای بیماریهایی مانند سوءهاضمه و رفلاکس معده فراهم میکند.خسروی تأکید کرد: مطالعات نشان دادهاند نوشیدن چای داغ در ایجاد سرطان مری و معده نقش اساسی دارد، لذا توصیه ما این است که نوشیدنی ها را به صورت خنک بنوشید.
این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به ارتباط مستقیم رزیم غذایی با کبد و بیماریهای مربوط به آن، تصریح کرد: غذا بعد از جذب توسط معده آنزیمها و مواد تشکیل دهنده آن به کبد ارسال میشوند و آنجاست که مواد مضرو اضافه جذب کبد شده و بقیه به قسمتهای مختلف بدن ارسال میشوند.وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد جمعیت کشور از بماری کبد چرب رنج میبرند، ادامه داد: مصرف بالای غذاهای آماده و فسافودها در این زمینه نقش مستقیم و بالایی دارند، چراکه نوع غذای مصرفی ما به صورت مستقیم روی تمام اجزای بدن تأثیرگذار است، بهطوری اینگونه رژیمها ممکن است به عروق آسیب زده و زمینه را برای سکتههای قلبی و مغزی آماده کند.خسروی با اشاره به اینکه گاهی اوقات بیماران با مشکلی مانند بازگشت اسید معده دچار میشوند، عنوان کرد: در این بیماری دریچه مری دچار گشادی شده و کفایت خود را در بازگشت اسید معده از دست میدهد که در این موارد در صورت عدم پاسخگویی بیمار به دارو باید عمل جراحی انجام شود.این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی ادامه داد: چای خاصیت مسکنی دارد اما نباید بلافاصله بعد از غذا صرف شود، اگر از چای درست استفاده کنیم آسیبی به بدن نمیزند.