گروه سیاسی: نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران برای جلب حمایت بینالمللی از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران سفر دورهای خود به منطقه را آغاز کرد. برایان هوک گفت که اگر تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران تمدید نشود درگیریها در سوریه و نقاط دیگر تشدید خواهد شد. هوك مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران بارها تحریم تسلیحاتی را نقض کرده است. او تاکید کرد: «ما به منظور حفاظت از صلح در منطقه برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تلاش میکنیم.»
تحریم تسلیحاتی ایران بر اساس برجام تا اکتبر سال جاری (۲۰۲۰) ادامه دارد و این یکی از موارد مخالفت شدید دولت آمریکا با توافق هستهای است که سال ۲۰۱۵ میان ایران گروه ۱+۵ به دست آمد. دولتهای فرانسه، بریتانیا و آلمان در رابطه با ادامه تحریم تسلیحاتی ایران خواستار تمدید تحریمها تا سه سال دیگر شدهاند. چین و روسیه اما با تمدید تحریمها مخالفت کردهاند.
برایان هوک گفت: «در شورای امنیت طرحی برای تایید همه اعضای شورای امنیت اعم از اعضا دائم یا غیردائم از جمله تونس برای تمدید تحریمها علیه ایران ارائه میشود».
هوک در این مصاحبه هشدار داد که عدم تمدید تسلیحاتی تهران به معنای صادرات بیشتر سلاح از ایران به یمن، سوریه، عراق، لبنان، حزب الله لبنان، حماس و دیگران خواهد بود.
برایان هوک درباره اهداف سفرش به کویت هم توضیح داد که او اختلافات خلیج فارس را با مقامات کویت مطرح خواهد کرد و امیدوار است که بستری شدن حاکم ۹۱ ساله کویت تاثیری منفی بر تلاشهای دیپلماتیک نگذارد.صباح احمد جابر صباح، امیر کویت که در آمریکا برای معالجه پزشکی تحت درمان قرار گرفته، مدتهاست که میان قطر و سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس میانجیگری کرده اما تلاشهای او تا کنون بیحاصل بوده است. هوک اما ابراز امیدواری کرد و گفت امیر کویت یک دیپلمات با سابقه و مجرب است و واشنگتن خواهان ادامه تلاشهای این کشور در رفع این مناقشه است.
هوک: اختلافات در خلیج فارس بیش از حد طولانی شده
موضوع دیگری که برایان هوک در سفر منطقهای خود مطرح کرد طولانی شدن اختلافات در خلیج فارس بود. او گفت اختلافات میان قطر و برخی دیگر از متحدان عربی حوزه خلیج فارس بیش از حد طولانی شده و واشنگتن این اختلافات را تهدیدی برای تلاش آمریکا در جهت مهار ایران در منطقه میداند.
هوک قطر و چهار کشور عربی (عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و بحرین) را فراخواند اختلافات خود را کنار بگذارند وهرچه زودتر به همبستگی و اتحاد برسند.
اختلافاتی که هوک به آن اشاره کرده به محاصره و تحریم سال ۲۰۱۷ باز میگردد که چهار کشور عربی یاد شده با ادعای حمایت قطر از تروریسم، حریم هوایی خود را به روی این کشور بستند. مقامات قطری این اتهامات را رد کردند و گفتند که اقدام این چهار کشور عربی نقض حاکمیت قطر به شمار میرود.هوک پس از دیدار با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر گفت: «این اختلاف برای مدت طولانی ادامه دارد و در نهایت به منافع مشترک منطقهای ما در ثبات، رونق و امنیت آسیب رسانده است.»دیپلماتها و منابع مختلف حوزه خلیج فارس گفتهاند كه ایالات متحده آمریکا در تلاش است عربستان سعودی و متحدانش را برای گشودن حریم هوایی خود كه سه سال پیش به روی قطر بسته بودند، متقاعد كند. آمریکا و کویت بارها تلاش کردند در این اختلافات میانجیگری کنند اما موفق نشدهاند.