گروه علمی و فناوری: یافتههای یک تحقیق تازه نشان میدهد که نحوه تغذیه و رژیم غذایی انسان از موهای او قابل تشخیص است. محققان دانشگاه یوتا در آمریکا در این مطالعه موهای افراد مختلف را از آرایشگریها و سلمانیهای ۶۵ شهر مخالف جمع کردند و پس از بررسی و تحلیل این موها دریافتند که رژیم غذایی غالب آمریکاییها از پروتئینهای حیوانی نظیر گوشت و لبنیات تشکیل شده است.
روش جدید تشخیص مبتنی بر مطالعه ایزوتوپهای مختلف کربنی است که در ساختار مو یافت میشوند. این روش تنها با بررسی تار موی انسان میتواند نشان دهد که برای مثال آیا فرد به برگر گیاهی علاقه دارد یا برگر گوشتی. پژوهشگران میگویند این ابزار تحلیلی جدید میتواند اطلاعات مناسبی از الگوی غذایی یک جامعه خاص و خطراتی که سلامت ساکنان آن را تهدید میکند، در دسترس قرار دهد. پروفسور جیمز اهلرینگر، هدایتگر این پروژه و استاد دانشکده علوم بیولوژیک دانشگاه یوتا میگوید: «این ایزوتوپهای کربنی که در فرآوردههای مختلف غذایی یافت میشوند به طور مستقیم یا غیرمستقیم به بدن ما میرسند.»نتایج مطالعه تیم تحقیقی دانشگاه یوتا نشان میدهد گوشت و لبنیات رژیم غذایی ۵۷ درصد از آمریکاییها را تشکیل میدهند. تحقیقات قبلی نشان داده بود خطر بیماریهای قلبی در رژیمهای غذایی پروتئینی بیشتر از رژیمهای غذایی گیاهی است. دانشمندان با تحلیل موها به این نتیجه رسیدهاند که از هر چهار فرد کودک و بزرگسال آمریکایی، یک نفر به طور روزانه فست فود مصرف میکند.