گروه اقتصادی: در اسپانیا در حال حاضر حدود ۵۰ هزار هکتار پسته وجود دارد و پیشبینی میشود تا ۱۵ سال آینده ۳۰۰ هزار هکتار دیگر از اراضی این کشور نیز به زیر کشت پسته رود. به گفته کارشناسان اسپانیا در اروپا رقیبی ندارد اما آیا این کشور میتواند رقیب ایران و ایالات متحده شود؟پسته به سرعت در دشتهای کاستیا-لامانچای اسپانیا در حال تبدیل شدن به یک محصول محبوب است، سرزمینی که آن را بیشتر با نام دنکیشوت میشناسند.این منطقه پر از آسیابهای بادی و قلعه است و آن را بیشتر با باغهای انگورش میشناسند تا محصول پسته. اما دلیل اینکه چرا کشاورزان این منطقه به کشت پسته روی اوردهاند مقابله با بیکاری است.کشاورزان اسپانیایی در این منطقه پیشتر به کشت زیتون و انگور مشغول بودند اما کاهش قیمت این محصولات در بازار سیاست کاری آنها را تغییر داده است.اکنون تقاضای بالا برای پسته آن را به یک محصول جذاب نزد کشاورزان این منطقه تبدیل کرده است. اما بیست سال پیش که کشت پسته در کاستیا آغاز شده بود، مسیر پیشرو چندان روشن و ثمربخش نمینمود.آدریان رومان یکی از آن کشاورزانی است که ریسک کرده و تاكستان انگورش را به باغ پسته تبدیل کرده است. مردم منطقه نخست او را «دیوانه» خواندند. او میگوید: «البته درختهایی که کاشتم ابتدا ثمر ندادند و مجبور شدم ده سالی صبر کنم تا آنها به ثمر بنشینند.»
عیسی سانتیاگو که پیش از این در حوزه معدن کار میکرده و حالا به پستهکاری روی آورده نیز میگوید: «پسته طلای سبز نیست بلکه محصولی سودآور است اما شما باید سخت کار کنید. ده سال پیش اطلاعات کمی در مورد این محصول داشتیم. مردم اشتباهات زیادی مرتکب شدند. امروزه اما دانش بیشتری در مورد کشت پسته داریم.»
سانتیاگو میگوید: «این منطقه از اسپانیا با دمای گرم، رطوبت پایین و یخبندان کم به ویژه برای کشت پسته مناسب است.»
طبق گزارش موسسه تحقیقات و توسعه کشت و مواد غذایی و جنگلداری کاستیا-لامانچا در اسپانیا در حال حاضر حدود ۵۰ هزار هکتار پسته وجود دارد. این موسسه همچنین تخمین زده که «اراضی پسته در اسپانیا طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده میتواند به ۳۰۰ هزار هکتار نیز برسد.»کارشناسان میگویند اسپانیا در حوزه تولید پسته در اروپا هیچ رقیبی ندارد و ممکن است بتواند بزرگترین تولیدکنندگان جهان یعنی ایران و ایالات متحده را نیز از سر راه خود بردارد. شرکتهای اسپانیایی میگویند ۸۰ درصد از تولید خود را به آلمان، فرانسه، ایتالیا و بریتانیا صادر میکنند.