گروه جامعه: سخنگوی سازمان انتقال خون کشور درباره انتشار خبری مبنی بر پلاسمافروشی افراد بهبودیافته از کرونا، گفت: این اتفاق غیرممکن است. چون این موضوع یک پروسه مشخص دارد.به گزارش ایلنا، بشیر حاجیبیگی سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: این سازمان با درخواست پزشکان معالج در بیمارستانها که از بانک خون بیمارستان به سازمان میرسد، درخواست پلاسما میکند. ما هم پلاسما را تحویل بانک خون بیمارستان میدهیم و پزشک برای درمان بیمار از آن استفاده میکند، با این شرایط اصلا نمیتوان پلاسما را فروخت.
حاجیبیگی در مورد وضعیت اهدای پلاسمای بهبودیافتگان کووید۱۹ در مراکز سازمان انتقال خون گفت: تا امروز ۱۱ هزار و ۵۳۷ نفر از بهبودیافتگان کرونا برای اهدای پلاسما مراجعه کردهاند که از این تعداد ۹۴۱۰ واحد پلاسما اهدا شده است.او افزود: در کل کشور استانهایی که بیشترین مراجعه را داشتند، اول تهران بوده که نزدیک به ۲ هزار مورد از کل تعداد را به خود اختصاص داده و بعد به ترتیب استانهای اصفهان، خوزستان، ارومیه، مازندران و یزد هستند.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: ۲۵ مرکز انتقال خون استانی در سراسر کشور، کار جمعآوری پلاسمای بهبودیافتگان را انجام میدهد. مرکز انتقال خون استان تهران هم در خیابان وصال شیرازی قرار دارد.
حاجیبیگی درباره تمایل بهبودیافتگان کرونا برای اهدای پلاسما گفت: با وجود آمار بالای بهبودیافتگان در کشور، تا الان فقط ۲ درصد از کل بهبودیافتگان برای اهدای پلاسما مراجعه کردهاند. درحالیکه بهبودیافتگان ۲۸ روز بعد از بهبودیشان میتوانند برای اهدای پلاسمای کووید۱۹ به مراکز انتقال خون مراجعه کنند و با این کار جان بیماران درگیر را نجات دهند.وی افزود: ما به تمامی گروههای خونی بهبودیافته جهت اهدای پلاسما نیاز داریم و از آنجا که برخی افراد از ترس ابتلا به کرونا به مراکز انتقال خون مراجعه نمیکنند، باید بگویم که همه پروتکلهای بهداشتی در مراکز انتقال خون به خوبی رعایت میشود و مراکز انتقال خون جزو مراکز درمانی نیست. افرادی که به ما مراجعه میکنند، جزو سالمترین افراد هستند. موضوع دیگر اینکه کرونا ربطی به انتقال خون ندارد. چون کاملا یک بیماری تنفسی است و با اهدای پلاسما سیستم ایمنی فرد پایین نمیآید و آنتیبادی در بدن به صورت مداوم ساخته میشود.