گروه سياسي: آيتالله مصباح یزدی٬ در جمع گروهی از اعضای «جبهه پایداری» گفت: معرفی رفع تحریمهای بینالمللی به عنوان «بالاترین خدمت» نوعی «انحطاط فکری» است زيرا جای تأسف دارد که جامعه ما اینگونه دچار انحطاط فکری شود که بالاترین خدمت به مردم، رفع تحریمها و توسعه نان و معیشت باشد...نخبگان٬ فرهیختگان و نامزدهای انتخاباتی در ایران در شراطی دنبال تحقق زندگی راحت٬ عدالت و ازادی برای مردم هستند که این ارزشها «برای یک بت پرست هم ارزشمند است.»
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) شب گذشته در همایش بصیرت پایدار که به همت جبهه پایداری در محل مهدیه مشهد برگزار شد، با بیان این که نبرد حق و باطل همواره وجود داشته و تا ظهور حضرت ولی عصر(عج) ادامه خواهد داشت، گفت: این مسأله را هم تاریخ و هم منابع وحیانی ما اثبات ميکند. وی، مبارزه با ظلم و تلاش برای تحقق عدالت را از جمله نبردهای زیبای تاریخ عنوان کرد که هم مبارزان و هم ملت آنان بدان افتخار ميکنند.
آیت الله مصباح یزدی، مبارزات گاندی در هند و ماندلا در افریقا را نمونه اینگونه نبردها عنوان و تصریح کرد: مبارزه با ظلم یک ارزش اجتماعی و پذیرفته شده جهانی است که به نوعی ریشه در فطرت و آموزههاي دینی نیز دارد. وی با اشاره به نظر دین در مورد ارزش جهانی مبارزه با ظلم در راه عدالت، گفت: گرایشات و ارزشهاي مردم در جوامع مختلف به نحوی با زندگی مادی شان مرتبط است و حتی ارزشهاي اخلاقی را برای رسیدن به منافع و حقوق خود ميخواهند. سرّ احترام به این ارزشها این است که در سایه آن ميتوانند راحت تر زندگی کنند چرا که ارزشهاي معنوی را هم بر اساس منافع مادی ميسنجند اما از مسلمانان اینگونه انتظار نميرود.
رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: با این وجود نه فقط در سطوح عامه بلکه در میان نخبگان و فرهیختگان نیز این گرایشات به چشم ميخورد که مهمترین امر در نگاه آنان فراهم کردن زندگی راحت است و این را بزرگ ترین افتخار برای خود ميدانند. کاندیداها یا رؤسای جمهور نیز در نطقهاي انتخاباتی و دیگر سخنان خود عمدتا روی مسأله پیشرفت و توسعه تکیه دارند و نهایتا عدالت و آزادی را هدف مطرح ميکنند در حالی که این ارزشها اختصاص به یک مسلمان ندارد و اینها برای یک بت پرست هم ارزشمند است. دلیل حقانیت دین برای عده ای این است که زندگی دنیا را بهتر اداره ميکند البته این هست اما اصل و تمام مطلب این نیست و نظر قرآن فراتر از این دیدگاه است.
وی یادآور شد: این تأثر از فضای فرهنگ جهانی است که ملاک ارزش ها، راحتی زندگی دنیا باشد؛ قرآن کریم هدف بعثت انبیا را برقراری عدالت به عنوان یک هدف متوسط برای رسیدن به تعالی وقرب خداوند معرفی ميکند بنابراین عدالت، اوج ارزشها نیست. استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به فرازهایی از فرمایشات امام خمینی(ره) ادامه داد: درست است که عدالت ارزش والایی است اما هدف غایی اسلام نیست، هدف، معرفت الله است. اگر مردم عادلانه زندگی کنند امکان رشد و تکامل حقیقی برای همه مردم فراهم ميشود.
مصباح یزدی با بیان این که غالبا اهداف متوسط از روی جهل یا غفلت هدف نهایی تلقی ميشود، افزود: انبیا آمدند تا به بشر بفهمانند ارزش وجودی او بسیار بالاتر از بسنده کردن به زندگی زودگذر دنیا است با این وجود جای تأسف دارد که جامعه ما اینگونه دچار انحطاط فکری شود که بالاترین خدمت به مردم، رفع تحریمها و توسعه نان و معیشت باشد و از ضروریات دینی و فطری خود غافل شود.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: در بینش اسلامی، زندگی دنیا دومین دوره جنینی انسان و برای خودسازی است؛ در این دوره جنینی، بر خلاف دوره اول که در رحم مادر است، سرنوشت انسان به دست خود او رقم ميخورد و در زندگی اصلی و ابدی او تأثیر دارد. وی با بیان این که در این دنیا باید خود را برای حیات حقیقی و جاودان آماده کنیم، اظهار کرد: بنابراین برای یک مسلمان، ارزشی مهمتر است که در زندگی اخروی ما مؤثرتر باشد، از این رو قرآن کریم همواره از ایمان و کفر به عنوان تنها عامل تفاوت میان انسانها یاد ميکند.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: یکی از اینگونه ارزشها مبارزه با ظلم است و امام حسین(ع) قهرمان مبارزه با ظلم بود اما کار اصلی ایشان ایجاد حرکتی برای سوق دادن بشریت به سمت کمال بی نهایت بود. وی با بیان این که ادای حق خداوند، عدالت و عدم ایفای آن، ظلم است، گفت: ظلم تنها میان انسانها نیست؛ بالاترین ارزش ها، شناخت حق خدا و تلاش برای شناساندن این حق به دیگران است.